• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.2°C / 31.2°C
  3 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.6°C / 31.4°C
  2 BF
  40%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.5°C / 30.4°C
  3 BF
  60%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 29.2°C
  1 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  4 BF
  47%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.8°C / 31.0°C
  0 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.6°C / 28.1°C
  0 BF
  28%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 21.0°C / 28.3°C
  5 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.7°C / 27.9°C
  1 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 26.8°C
  2 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 27.7°C
  2 BF
  39%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 30.9°C
  0 BF
  33%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 26.5°C / 32.2°C
  2 BF
  30%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 23.8°C
  4 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 31.4°C
  2 BF
  24%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 25.3°C
  3 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.7°C / 30.0°C
  3 BF
  60%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  1 BF
  37%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόβαση στρατού σε ΕΦΚΑ και ΝΑΤ

 • A-
 • A+
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό όπως έχει υποσχεθεί, στέλνει φαντάρους για να βοηθήσουν στην έκδοση εκκρεμών συντάξεων ● Σχετική ερώτηση στη Βουλή από τη Φωτεινή Μπακαδήμα του ΜέΡΑ25 ● Επιβεβαιώνει το υπουργείο Αμυνας.

Η κυβέρνηση, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να επιταχυνθεί το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στο ΝΑΤ και στον ΕΦΚΑ Πειραιά για παροχή συνδρομής. Αυτό κάνει γνωστό το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, η καταγγελία του οποίου κατατέθηκε με σχετική ερώτηση στη Βουλή από τη βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας απάντησε στην ερώτηση της βουλευτού, παραδέχτηκε ότι έχει στείλει στρατιωτικό προσωπικό στον ΕΦΚΑ και εξήγησε: «Η διάθεσή του στρατιωτικού προσωπικού στο e-ΕΦΚΑ διενεργήθηκε στο πλαίσιο των διατάξεων των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 55 του Ν.Δ. 721/1970 και σκοπό έχει την παροχή συνδρομής για ορισμένο χρόνο προκειμένου να διεκπεραιωθεί το σύνολο των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων αλλά και να μειωθεί δραστικά ο χρόνος απονομής αυτών».

Σημείωσε ακόμα πως «με τις ίδιες διατάξεις καθορίζεται ότι οι μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να διαθέτουν σε τρίτους υπηρεσίες για συγκεκριμένους σκοπούς μεταξύ των οποίων και για έργα ή σκοπούς κοινής ωφέλειας» και ανέφερε ότι «οι στρατεύσιμοι επελέγησαν με βάση τις γνώσεις τους στα οικονομικά, στη λογιστική και στην πληροφορική».

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαπιστώθηκε ότι «κατά το χρονικό διάστημα ενασχόλησης του ως άνω προσωπικού στο συγκεκριμένο αντικείμενο, εκκαθαρίστηκε ο μεγαλύτερος όγκος των εκκρεμών υποθέσεων μετατροπής προκαταβολών συντάξεων σε οριστικές, ενώ το σύνολό τους αναμένεται να εκκαθαριστεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος».

Εμπαιγμός

Τέλος έκανε γνωστό ότι «με δεδομένη την μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΦΚΑ, η οποία παράλληλα διέπεται από πνεύμα αμφίπλευρης προσαρμοστικότητας, και με δεδομένο ότι έχει αποδώσει τα μέγιστα προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγκρίθηκε η παραμονή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο που προαναφέρθηκε».

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι μετά απ’ όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα με την οποία καθημερινά βομβαρδίζονται οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι περί σχεδίου επιτάχυνσης των συντάξεων είναι ένα επικοινωνιακό παραμύθι και στην ουσία οι συνταξιούχοι εμπαίζονται με τον χειρότερο τρόπο» και ότι η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για τα ταμεία ώστε να προχωρήσει η απόδοση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των δικαιούχων κύριας σύνταξης - επικουρικής και εφάπαξ. «Αντί αυτού, επιστρατεύει φαντάρους, τους οποίους εκμεταλλεύεται και οι οποίοι άλλη είναι η αποστολή τους, χρεώνοντάς τους με καθήκοντα στα οποία αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν».

Τέλος ισχυρίζεται ότι «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του υπουργού Εργασίας εναντίον του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων σε συνδυασμό με την άρνησή του για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στοχεύει ιδιωτικές εταιρείες να βάλουν χέρι και πόδι στα ασφαλιστικά μας ταμεία, ενώ η νομοθετική πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης είναι το πρώτο βήμα για τη συνολική επίθεση και παράδοση των ταμείων μας στα κοράκια των επιχειρήσεων των μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβαση στο ΝΑΤ για τις συντάξεις
Σύμφωνα με τους ναυτεργάτες, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η αρνητική αυτή κατάσταση και το χειρότερο, όπως υποστηρίζουν, είναι ότι αυτή θα διαιωνιστεί και στο μέλλον παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των υπουργών...
Παρέμβαση στο ΝΑΤ για τις συντάξεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
48ωρη απεργία ναυτεργατών με προοπτική κλιμάκωσης
Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι ναυτεργάτες διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, την αντιμετώπιση εργασιακών προβλημάτων, τις περικοπές και μειώσεις των συντάξεων και τις κραυγαλέες καθυστερήσεις...
48ωρη απεργία ναυτεργατών με προοπτική κλιμάκωσης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΝΕΝ: «Με μαζική απειθαρχία θα αχρηστευτεί το τερατούργημα Χατζηδάκη»
Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι επιβάλλεται άμεσα η οργάνωση και η πάλη των συνδικάτων και των εργαζομένων ώστε να εμποδίσουν με τον αγώνα τους και να ακυρώσουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
ΠΕΝΕΝ: «Με μαζική απειθαρχία θα αχρηστευτεί το τερατούργημα Χατζηδάκη»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στον πρόεδρο του ΝΑΤ οι ναυτεργάτες για την καθυστέρηση των συντάξεων
Οι ναυτεργάτες υπογράμμισαν ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους είναι πρωτοφανείς και αυτό με τη σειρά του δημιουργεί σειρά κοινωνικών και οικονομικών...
Στον πρόεδρο του ΝΑΤ οι ναυτεργάτες για την καθυστέρηση των συντάξεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατάληψη στον ΕΦΚΑ Πειραιά
Κατάληψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ στον Πειραιά πραγματοποίησαν χθες εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες μετά από κάλεσμα του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ...
Κατάληψη στον ΕΦΚΑ Πειραιά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέτρα για επιτάχυνση στη συνταξιοδότηση των ναυτικών
Λήψη μέτρων με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής της κύριας σύνταξης των ναυτικών αποφασίστηκε χθες σε συνάντησης του υπ. Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Ανδρέα Κομματά και αντιπροσωπεία...
Μέτρα για επιτάχυνση στη συνταξιοδότηση των ναυτικών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας