• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.6°C / 4.7°C
  0 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.3°C / 4.6°C
  3 BF
  40%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 9.5°C
  2 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  3 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  1 BF
  59%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.0°C / 4.0°C
  2 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -3°C -3.6°C / -0.9°C
  1 BF
  36%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 1.3°C / 7.6°C
  2 BF
  61%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.0°C / 11.4°C
  3 BF
  86%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C -0.1°C / 3.9°C
  3 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 7.9°C
  6 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 1.2°C / 1.2°C
  6 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.3°C / 9.3°C
  6 BF
  47%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.5°C / -0.5°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C -0.5°C / 1.7°C
  1 BF
  76%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.8°C / 11.8°C
  3 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 4.9°C
  4 BF
  66%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C 0.3°C / 0.4°C
  2 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.4°C / 4.7°C
  2 BF
  47%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  -3°C -3.2°C / -3.2°C
  2 BF
  77%

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mega Brokers S.A. από το 2005

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Κλειδί επιβίωσης το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους»

 • A-
 • A+
Ο νέος πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που διαδέχτηκε τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μίχαλο στο τιμόνι των επιμελητηρίων, υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Ταμείο Ανάκαμψης στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μαζί με τα νέα προγράμματα, υπενθυμίζοντας την ανάγκη να μην καρπωθούν άλλη μια φορά τη μερίδα του λέοντος των κοινοτικών πόρων οι μεγαλοεπιχειρηματίες, αποκλείοντας τους μικρούς.

Nέος πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου, εξελέγη ομόφωνα χθες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά την εκλογή του έδωσε έμφαση στην κρισιμότητα της περιόδου, εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά και στη βαρύτατη ευθύνη της διαδοχής του Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος, είπε, «άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον επιχειρηματικό στίβο και στον επιμελητηριακό θεσμό».

Καλώντας σε ενότητα τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, είπε ότι «πρώτη μου ενέργεια θα είναι η επίσκεψή μου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ώστε να έχουμε ως Ενωση μία πλήρη εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Και αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια».

Ποιος είναι: Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mega Brokers S.A.από το 2005. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εργάζεται από το 1990 στον ασφαλιστικό τομέα. Εχει χρηματίσει μεταξύ άλλων πρόεδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και έχει δραστηριοποιηθεί ως αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Από το 2014 εκτελεί χρέη προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Είναι μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), της Ενωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος (ΕΑΔΕ), αντιπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Βασικοί στόχοι

Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» μετά τις εκλογές, ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι είναι «Ζήτημα επιβίωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας». Ευχαριστώντας τα μέλη της ΚΕΕΕ για την ομόφωνη εκλογή του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου μας τόνισε ότι «το βασικό μας μέλημα είναι να προστατεύσουμε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση, γιατί για μας κάθε μικρή επιχείρηση που σώζεται είναι σαν να σώζεται η οικονομία».

Τόνισε ότι, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, «χρειάζεται να υπάρξουν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, με βασικό το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους που προέρχεται από την πανδημία». Υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Ταμείο Ανάκαμψης στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μαζί με τα νέα προγράμματα, υπενθυμίζοντας την ανάγκη να μην καρπωθούν άλλη μια φορά τη μερίδα του λέοντος των κοινοτικών πόρων οι μεγαλοεπιχειρηματίες, αποκλείοντας τους μικρούς. Είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί τον δανεισμό των μικρομεσαίων από τις τράπεζες, καθώς, «χωρίς τραπεζικό δανεισμό, καμία επιχείρηση στην ελεύθερη οικονομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και ένα μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων κινδυνεύει να μην επιβιώσει».

Κατέληξε ότι «η κυριότερη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου είναι μέχρι πότε θα διαρκέσει η πανδημία, καθώς η οικονομία δεν αντέχει άλλα περιοριστικά μέτρα» και ότι «όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο η κοινωνία θα αποδεχθεί την αναγκαιότητα του εμβολιασμού». Ο ίδιος έχει δηλώσει σταθερά υπέρμαχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού, διευκρινίζοντας ότι είναι κατά των απολύσεων αλλά υπέρ της εκστρατείας πειθούς, αφού «οικονομία και υγεία πάνε μαζί».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα κάγκελα η εστίαση από τα μέτρα-αλαλούμ
Χαμένα τα έχουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες στην εστίαση-διασκέδαση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφού μέχρι χθες δεν γνώριζαν κυριολεκτικά τι τους ξημερώνει.
Στα κάγκελα η εστίαση από τα μέτρα-αλαλούμ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος της ΚΕΕΕ, στη θέση του Κ. Μίχαλου
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εξελέγη σήμερα, ομόφωνα, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου...
Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος της ΚΕΕΕ, στη θέση του Κ. Μίχαλου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει τροπολογία για τα επιμελητήρια
Σοβαρές αντιδράσεις από τα κατά τόπους επιμελητήρια προκαλεί η νομοθετική διάταξη που πέρασε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στον νόμο για τη φαρμακευτική κάνναβη. Τη διάταξη υπογράφει ο βουλευτής της...
Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει τροπολογία για τα επιμελητήρια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προτάσεις 30 μέτρων από το Οικονομικό Επιμελητήριο
Δέσμη 30 μέτρων για την τόνωση της οικονομίας και των επιχειρήσεων προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με το βλέμμα στραμμένο τόσο στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, όσο και σε μεσο-μακροπρόθεσμες...
Προτάσεις 30 μέτρων από το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Θετικά αλλά λίγα τα νέα μέτρα στήριξης»
Θετική, αναμενόμενη, αλλά ανεπαρκή χαρακτήρισαν οι επιμελητηριακοί φορείς την επέκταση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και απασχόλησης που εξειδίκευσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
«Θετικά αλλά λίγα τα νέα μέτρα στήριξης»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταγγελίες για «παρακράτος» στον κλάδο των ασφαλιστικών
Βροχή έπεσαν οι καταγγελίες, τα παράπονα αλλά και οι προτάσεις στη χθεσινή τηλε-ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εμπορίου Π....
Καταγγελίες για «παρακράτος» στον κλάδο των ασφαλιστικών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας