• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.6°C / 12.9°C
  0 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.1°C / 9.7°C
  1 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 14.3°C
  2 BF
  80%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 9.2°C
  1 BF
  75%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  3 BF
  66%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  7°C 3.5°C / 8.7°C
  0 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 4.4°C / 5.1°C
  0 BF
  48%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 12.4°C
  1 BF
  64%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 12.7°C
  1 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.9°C / 7.9°C
  3 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.1°C / 12.8°C
  2 BF
  58%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.6°C / 10.6°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 13.9°C
  0 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.9°C / 8.5°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.3°C / 8.5°C
  1 BF
  65%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.8°C / 9.8°C
  0 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.8°C / 13.1°C
  0 BF
  71%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 7.7°C
  2 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.2°C / 10.6°C
  1 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.8°C / 4.8°C
  2 BF
  63%

Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό των μελών της ΑΠΑ

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Εγκρίθηκε ο διορισμός των τεσσάρων εκλεκτών της κυβέρνησης στην ΑΠΑ

 • A-
 • A+

Παρά τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός τεσσάρων εκλεκτών της κυβέρνησης -και του Κινήματος Αλλαγής- ως μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).  

Πρόκειται για τους Ιωάννη Γεννηματά, Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, Γεώργιο Κίκη και Ανδρέα Παπαθεοδώρου, τους οποίους παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών του και της πολιτικής της κυβέρνησης όσον αφορά την ασφάλεια της αεροναυτιλίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δημοσιεύθηκε και ολοκληρώθηκε η πρόσκληση στελέχωσης της ΑΠΑ με διαφανή, αξιοκρατικά και μετρήσιμα κριτήρια».

Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΠΑ θα έχουν αρμοδιότητες όπως:

 • Την έγκριση του επιχειρησιακού πλάνου δράσης και του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού της Α.Π.Α.
 • Την εισήγηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων.
 • Την υποβολή του Εθνικού Σχεδίου Επιδόσεων.

Τα βιογραφικά των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΠΑ  

Σύντομα βιογραφικά των τεσσάρων μελών της ΑΠΑ έδωσε το υπουργείο Μεταφορών

Ιωάννης Γεννηματάς  

Ανώτατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με σημαντική εμπειρία άνω των 40 ετών. Επιτυχημένος αξιωματικός με προϋπηρεσία σε σειρά απαιτητικών διοικητικών θέσεων, υπεύθυνος για σειρά, κοινών επιχειρησιακών και πολυεθνικών συνδυασμένων επιχειρήσεων. Έμπειρος στη διαχείριση ομάδων για την υλοποίηση πολύπλοκων αποστολών και επιχειρήσεων.

Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών της Σχολής Ικάρων, με ειδίκευση στην αεροναυπηγική.

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης  

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έχει διατελέσει Σύμβουλος τεσσάρων Πρωθυπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης (Μονάδα Παρακολούθησης & Αξιολόγησης Κυβερνητικού Έργου και Οικονομικό Γραφείο Πρωθυπουργού), υπεύθυνος για τα Υπουργεία, Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων, Δικαιοσύνης, Ενέργειας και Οικονομικών, τις ΔΕΚΟ και τις αποκρατικοποιήσεις. Έχει εργαστεί σε διάφορες καίριες επιχειρηματικές θέσεις, σε μεγάλα επενδυτικά αναπτυξιακά έργα, στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, όπως τα Ολυμπιακά έργα μεταφορών (Προαστιακό, Mετρό, Τραμ), το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», και IntegratedResortCasinos. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Διοίκησης του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων ΟΣΕ Α.Ε, ΟΑΣΑ Α.Ε, ΕΛΤΑ Α.Ε, Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), FF Group κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης and Investment Bank of Greece. Είναι μέλος Ειδικών Ανωτάτων Διαιτητικών Δικαστηρίων αρμοδίων προς επίλυση εμπορικών διαφορών συμβάσεων παραχώρησης. Είναι απόφοιτος του Hofstra University, N.Y, U S.A (B.E. in Engineering Science and a Specialization at Aerospace Engineering)."

Γεώργιος Κίκης

Ο Γεώργιος Κίκης, είναι απόστρατος Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, με πολυετή γνώση κι εμπειρία στα οικονομικά, αφού διετέλεσε Διευθυντής των Οικονομικών υπηρεσιών του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.  

Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου

Ο Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου είναι καθηγητής Α' Βαθμίδας στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με έμφαση στον Τουρισμό στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι επίσης Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας" καθώς και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Συνεργαζόμενος Καθηγητής της Σχολής Αερομεταφορών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας. Επιπλέον, συνεργάζεται εκπαιδευτικά με την Εθνική Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας όπως επίσης και με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά, Διδακτορικό στην Οικονομική Γεωγραφία), ενώ ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως Λέκτορας Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και εργάστηκε από το 2000 έως και το 2005. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 διετέλεσε Κοσμήτορας του Κολεγίου Φιλοξενίας και Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Δυτικού Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο καθηγητής Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου έχει συγγράψει περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις κυρίως με θέμα την οικονομική ρύθμιση και απορρύθμιση των αερομεταφορών και τη σχέση τους με την τουριστική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Φαστ τρακ» έγκριση για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας
Εγκρίθηκαν τα διορισμένα από τον υπουργό Μεταφορών μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, καμιά απάντηση για την κατάργηση του ανοικτού διαγωνισμού επιλογής του 2019.
«Φαστ τρακ» έγκριση για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρυμμένοι οδηγοί σε... γραφεία υπουργικά
Σε γραφεία υπουργών, βουλευτών και γενικών γραμματέων αντί στο τιμόνι λεωφορείων βρίσκονται οδηγοί των αστικών συγκοινωνιών, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς.
Κρυμμένοι οδηγοί σε... γραφεία υπουργικά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του επιβατικού κοινού»
Με κοινή δήλωσή τους Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης σημειώνουν ότι το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» «αποκάλυψε την απάτη Καραμανλή-Μητσοτάκη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».
«Προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του επιβατικού κοινού»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διευρύνονται τα κίνητρα ηλεκτροκίνησης
Θα επιδοτηθεί και η αγορά ηλεκτρικών φορτηγών, ενώ θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση εισαγωγής και το περιβαλλοντικό τέλος τα «ιστορικά» αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 30 ετών
Διευρύνονται τα κίνητρα ηλεκτροκίνησης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα επιδότηση 750 εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε το υπουργείο Μεταφορών με την υπό ιταλικό έλεγχο εταιρεία. Καμιά μέριμνα για τους εργαζόμενους στον φορέα συντήρησης του δικτύου που ιδιωτικοποιήθηκε.
Νέα επιδότηση 750 εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διάλογος κωφών στη Βουλή για τη στάση πληρωμών του ΕΣΠΑ στους εργολήπτες
Η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, ισχυριζόμενη ότι όλα βαίνουν όχι απλώς καλά, αλλά καλύτερα από ποτέ.
Διάλογος κωφών στη Βουλή για τη στάση πληρωμών του ΕΣΠΑ στους εργολήπτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας