• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    22°C 18.6°C / 23.1°C
    1 BF
    67%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    21°C 18.7°C / 21.4°C
    2 BF
    69%
  • Πάτρα
    Σποραδικές νεφώσεις
    20°C 17.0°C / 20.5°C
    1 BF
    70%
  • Ιωάννινα
    Σποραδικές νεφώσεις
    17°C 13.9°C / 16.6°C
    1 BF
    86%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αίθριος καιρός
    19°C 18.9°C / 18.9°C
    3 BF
    72%
  • Βέροια
    Αίθριος καιρός
    19°C 16.0°C / 19.3°C
    1 BF
    67%
  • Κοζάνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    12°C 12.4°C / 15.6°C
    2 BF
    82%
  • Αγρίνιο
    Αραιές νεφώσεις
    19°C 18.5°C / 18.5°C
    1 BF
    72%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    19°C 19.1°C / 19.9°C
    2 BF
    88%
  • Μυτιλήνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 19.0°C / 19.0°C
    2 BF
    80%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    20°C 20.4°C / 22.2°C
    1 BF
    64%
  • Σκόπελος
    Ελαφρές νεφώσεις
    20°C 20.1°C / 20.1°C
    2 BF
    65%
  • Κεφαλονιά
    Αίθριος καιρός
    22°C 21.9°C / 21.9°C
    2 BF
    75%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    15°C 14.9°C / 17.3°C
    0 BF
    77%
  • Λαμία
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 14.5°C / 14.5°C
    1 BF
    72%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    22°C 21.6°C / 21.8°C
    3 BF
    92%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    18°C 17.8°C / 22.7°C
    0 BF
    60%
  • Καβάλα
    Αραιές νεφώσεις
    21°C 21.0°C / 21.0°C
    1 BF
    73%
  • Κατερίνη
    Αίθριος καιρός
    19°C 17.7°C / 20.0°C
    2 BF
    97%
  • Καστοριά
    Σποραδικές νεφώσεις
    14°C 14.1°C / 14.1°C
    1 BF
    84%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τελευταία ευκαιρία για τα ενοίκια

  • A-
  • A+
Μέχρι σήμερα οι διορθώσεις στις δηλώσεις για τα μειωμένα μισθώματα Ιανουαρίου-Απριλίου ● Ποιες άλλες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Covid ● Οι προϋποθέσεις για να πάρουν αποζημιώσεις ● Παρατάσεις επαγγελματικών μισθώσεων.

Αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου για διορθώσεις λαθών στις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου-Απριλίου 2021 αλλά και για την υποβολή αρχικών δηλώσεων Covid για τους ίδιους μήνες από ιδιοκτήτες ακινήτων που παραμένουν εκτός της λίστας των αποζημιώσεων.

Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, με τους φορολογούμενους να έχουν ήδη ενημερωθεί με μηνύματα για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί από την ΑΑΔΕ στις δηλώσεις Covid, τα οποία καλούνται να διορθώσουν.

Μετά την υποβολή των δηλώσεων θα «τρέξει» η επεξεργασία τους η οποία θα ανοίξει τον δρόμο των αποζημιώσεων. Τα χρήματα για τα «κουρεμένα» ενοίκια αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα:

■ Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid ή/και δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021.

■ Οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων μπορούν να υποβάλουν δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.

Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

■ Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα μπορούν να υποβάλουν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας για μισθώσεις που είχαν λυθεί μέχρι τη 12η Ιουνίου 2020.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια θα πρέπει:

■ Να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

■ Να υποβάλουν δηλώσεις Covid για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Για τον μήνα Ιούλιο προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για επιχειρήσεις του πολιτισμού και αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται και τα γυμναστήρια. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Ιούλιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Παράταση επαγγελματικών μισθώσεων

Εν τω μεταξύ τη δυνατότητα να παρατείνουν τη διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων έχουν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή για διάστημα ίσο με τον χρόνο αναστολής της οικονομικής τους δραστηριότητας. Οι τελευταίες θα πρέπει μέχρι τις 31 Ιουλίου να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να υπάρξει παράταση της επαγγελματικής μίσθωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανοίγουν πάλι οι αποζημιώσεις μισθωμάτων
Αποζημίωση για τα απολεσθέντα ποσά ενοικίων δυο μηνών, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021, θα λάβουν την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων με πίστωση των χρημάτων από το Δημόσιο στους τραπεζικούς τους...
Ανοίγουν πάλι οι αποζημιώσεις μισθωμάτων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κλείνουν εν όψει εκλογών τις εκκρεμότητες με τα «κουρεμένα» ενοίκια της πανδημίας
Τους ξεχασμένους και ταλαιπωρημένους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε ομηρία από το 2020, με τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια της πανδημίας, θυμήθηκε τώρα -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- το...
Κλείνουν εν όψει εκλογών τις εκκρεμότητες με τα «κουρεμένα» ενοίκια της πανδημίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24.000 πλασματικές δηλώσεις «κουρεμένων» ενοικίων
Κρούσματα με πλασματικές δηλώσεις «κουρεμένων» ενοικίων για την είσπραξη υψηλότερων αποζημιώσεων από το κράτος έφεραν στην επιφάνεια οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ.
24.000 πλασματικές δηλώσεις «κουρεμένων» ενοικίων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κλείνουν οι εκκρεμότητες των κουρεμένων ενοικίων
Μέχρι το τέλος του μήνα θα πιστωθούν στους δικαιούχους ιδιοκτήτες οι αποζημιώσεις που δεν είχαν καταβληθεί, αν και είχαν υποβάλει δηλώσεις ● Συνολικά έχουν καταβληθεί 812 εκατ. ευρώ.
Κλείνουν οι εκκρεμότητες των κουρεμένων ενοικίων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ραβασάκια για τα κουρεμένα ενοίκια
«Πάρτι» με τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ύστερα από ελέγχους για παράνομες επιχορηγήσεις που πραγματοποίησε σε χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων.
Ραβασάκια για τα κουρεμένα ενοίκια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εθελοντικά κουρέματα ενοικίων από τον Ιούλιο
Σχέδιο για εθελοντικά κουρέματα ενοικίων από τον Ιούλιο πλην των περιπτώσεων όπου τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν (κέντρα διασκέδασης) βρίσκεται πάνω στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, με διατήρηση...
Εθελοντικά κουρέματα ενοικίων από τον Ιούλιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας