Η απόφαση της TUI να προχωρήσει σε ακυρώσεις τουριστικών πακέτων -«ελληνικών» και μη- που είχαν προγραμματιστεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιουλίου προαναγγέλλει επί της ουσίας τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για την αναθεώρηση της «πράσινης λίστας», στην οποία ποντάριζε πολλά η Ελλάδα για να πετύχει τον στόχο για έσοδα στο 50% του 2019 που έθεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Είχε προηγηθεί η απόφαση της Jet2 να ακυρώσει όλες τις διεθνείς και τουριστικές πτήσεις έως και την 1η Ιουλίου, ενώ και η Easyjet γνωστοποίησε ότι «επανεξετάζει» το πρόγραμμα δρομολογίων της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται το Τravel Weekly, η TUI ακύρωσε τουριστικά πακέτα έως και τις 4 Ιουλίου σε Κρήτη (Χανιά), Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη.
Ακόμα πάντως και αν η βρετανική κυβέρνηση εντάξει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» στην επόμενη αναθεώρησή της, θα χρειαστούν κάποιες μέρες, ίσως και εβδομάδες για να προγραμματιστούν τουριστικά πακέτα. Ετσι, ήδη από τα μέσα Μαΐου παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς εξέφραζαν φόβους ότι κινδυνεύει να χαθεί και ο Ιούλιος.
Η ΤUI ακυρώνει μέχρι τις 4 Ιουλίου τουριστικά πακέτα προς: Αρούμπα, Κροατία, Κύπρο, Ιταλία, Τζαμάικα, Μάλτα, Ισπανία - ηπειρωτική Ισπανία, Φορμεντέρα, Μαγιόρκα, Ιμπιζα, Μενόρκα, Λα Πάλμα, καθώς και όλες τις προγραμματισμένες διακοπές σε προορισμούς της κατηγορίας «λίμνες και βουνά» και έως και τις 11 Ιουλίου σε: Βουλγαρία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτο, Μεξικό, Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία.
Η εταιρεία ακύρωσε επίσης όλα τα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν πτήσεις τρίτων προς Ινδονησία, Μαλδίβες, Μαυρίκιο, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ταϊλάνδη και ΗΑΕ έως τις 11 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους από «πορτοκαλί» προορισμούς θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δυο φορές σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας