• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.5°C / 19.5°C
  3 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.3°C / 17.0°C
  1 BF
  62%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 13.0°C / 18.2°C
  3 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  12°C 7.9°C / 11.6°C
  1 BF
  52%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  76%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.1°C / 14.6°C
  2 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 10.6°C
  3 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  2 BF
  49%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.2°C / 20.2°C
  5 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.3°C / 17.9°C
  3 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.4°C
  5 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  5 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 19.7°C
  1 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 11.2°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 12.5°C / 16.6°C
  0 BF
  58%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.9°C
  2 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 19.3°C
  5 BF
  41%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.3°C / 17.7°C
  3 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 10.7°C / 15.3°C
  2 BF
  61%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  1 BF
  61%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ραντεβού στα τυφλά η συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

 • A-
 • A+
Στην αγωγή που κατέθεσε το εφοπλιστικό δίδυμο διατυπώνονται βαριές κατηγορίες για σχέδιο διάλυσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και για μυστική συμφωνία της ολλανδικής Reggenborgh για μεταβίβαση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Δεν έχει τέλος ο εμφύλιος των βασικών μετόχων στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπου σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση μετόχων για την αύξηση κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση της προσκείμενης στην ολλανδική Reggenborgh διοίκησης του ομίλου.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η GREENHILL των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, που ωστόσο δεν φαίνεται πως θα επηρεάσει την εξέλιξη της συνέλευσης. Στην αγωγή που κατέθεσε το εφοπλιστικό δίδυμο διατυπώνονται βαριές κατηγορίες για σχέδιο διάλυσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και για μυστική συμφωνία της ολλανδικής Reggenborgh για μεταβίβαση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στον Λεωνίδα Μπόμπολα. Η Greenhill υποστηρίζει στην αγωγή της ότι η Reggeborgh σε συνεργασία με μετόχους απέκτησε παράνομα τον έλεγχο του ομίλου. Ζητεί ακύρωση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της 27/1 και όλων των αποφάσεων του Δ.Σ. που εκλέχτηκε εκεί.

Στην αγωγή καταγγέλλεται επίσης σύγκρουση συμφερόντων μελών του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και αναφέρονται ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Μυλωνογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος Α. Ξενόφος. Επαναφέρεται επίσης το επιχείρημα περί παραβίασης της νομοθεσίας για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αν και έχει κριθεί από την Κομισιόν και την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, με το επιχείρημα ότι οι «παραβιάσεις της ενωσιακής και της εθνικής νομοθεσίας δεν αναιρούνται από το γεγονός ότι η εταιρεία Reggeborgh Invest BV μετά την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. μεταβίβασε μέρος των μετοχών της στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., το μεν διότι η επίμαχη “συγκέντρωση” υλοποιήθηκε πριν από τη μεταβίβαση αυτή, το δε διότι η μεταγενέστερη μεταβίβαση ποσοστού των μετοχών της στον Ομιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. δεν θεραπεύει την προηγηθείσα παράνομη συγκέντρωση και έγινε προς αποφυγή των σχετικών κυρώσεων».

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε χθες την προσφυγή της Greenhill αναφέροντας ότι η υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη. Αργά χθες το βράδυ, επίσης, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε ότι η GREENHILL των Μπάκου- Καϋμενάκη «ανακαλεί το από 30.03.2021 πληρεξούσιό της, το οποίο παρείχε στους κ.κ. Ιάκωβο Βενιέρη, Αλέξανδρο Εξάρχου και Ιωάννη Κατσούδα, ως πληρεξουσίους του ανωτέρω μετόχου δικαίωμα άσκησης δικαιωμάτων ψήφου κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (02.04.2021 και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής), για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η μέτοχος και τα οποία είναι 42.980.666, δηλαδή ποσοστό 20,0589% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας». Το αν και με ποιους πληρεξουσίους θα εκπροσωπηθεί στη συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η Greenhill θα το μάθουμε σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και αδελφικός ο εμφύλιος για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Ηχηρή και επίσημη πλέον διαφοροποίηση του Δημήτρη Καλλιντσάντση από τους χειρισμούς του αδελφού του Αναστάσιου στον όμιλο, δύο μέρες πριν από τη γ.σ. των μετόχων της εταιρείας που θα κρίνει τον έλεγχο της...
Και αδελφικός ο εμφύλιος για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η «D-Day» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Ο πόλεμος των κατασκευαστικών και οι... ιπτάμενοι Ολλανδοί ● Το παρασκήνιο και το πραγματικό διακύβευμα πίσω από την αντιπαράθεση για τον έλεγχο του κατασκευαστικού ομίλου.
Η «D-Day» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η «Ελλάκτωρ» και οι Ολλανδοί
Εντυπωσιακά εξελίσσεται η αλλαγή φρουράς- και ιδιοκτησίας- στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, από τη διοίκηση της οποίας χθες κατά πληροφορίες παραιτήθηκε ήδη ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καλλιτσάντσης μαζί με άλλα δύο μέλη του Δ.Σ.,...
Η «Ελλάκτωρ» και οι Ολλανδοί
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δικαστικό φρένο σε αποκοπές ρεύματος
«Μπλόκο» στη διακοπή ρεύματος σε καταναλωτή για ανεξόφλητη οφειλή από τη ληστρική -και υπό αναστολή- ρήτρα αναπροσαρμογής έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με χθεσινή απόφασή του.
Δικαστικό φρένο σε αποκοπές ρεύματος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΚΟ: Μια προσφορά για τη Λάρυμνα, δύο για τα υπόλοιπα μεταλλεία
Οι προσφορές που κατατέθηκαν στους διαγωνισμούς ΤΑΙΠΕΔ και Ειδικού Διαχειριστή προδιαγράφουν το ενδεχόμενο διαμελισμού των τεράστιων περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ που εκτείνονται σε πέντε νομούς της χώρας.
ΛΑΡΚΟ: Μια προσφορά για τη Λάρυμνα, δύο για τα υπόλοιπα μεταλλεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας