• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.9°C / 27.4°C
  0 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.6°C / 24.9°C
  0 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 23.0°C
  1 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  0 BF
  59%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 23.0°C
  3 BF
  49%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.0°C / 24.2°C
  2 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 20.6°C
  0 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 20.6°C / 28.6°C
  1 BF
  27%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.3°C / 28.0°C
  4 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  49%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.9°C / 27.4°C
  4 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.6°C / 24.6°C
  1 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.9°C / 22.9°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 23.5°C
  0 BF
  56%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 28.5°C
  1 BF
  30%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 25.8°C
  3 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.1°C / 27.7°C
  0 BF
  38%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.0°C / 22.7°C
  0 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.7°C / 25.0°C
  2 BF
  90%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  1 BF
  24%
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο κενό το πολυπρόβλητο σχέδιο διάσωσης και μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τον κίνδυνο να πάει χαμένη για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) η εθελουσία έξοδος των 2.000 υπαλλήλων, καθώς ξεκίνησε αλλά δεν συνοδεύεται από άλλες ενέργειες αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης του οργανισμού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ τους τελευταίους μήνες συναίνεσαν στις κινήσεις αναδιοργάνωσης αποδεχόμενοι και νέα μείωση μισθών. Τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία για το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της επιχείρησης, δηλώνοντας ότι θα το χρηματοδοτήσει με 300 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων. Ομως, η νέα ηγεσία της ΠΟΣΤ (πρόεδρος η Βάνια Ανδρέου, γραμματέας ο Γ. Καλοπήτας) εξέδωσε χθες ανακοίνωση διερωτώμενη αν «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε»!

«Το περίφημο και πολυπρόβλητο σχέδιο διάσωσης και μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ έχει προς στιγμήν οδηγήσει σε παράλυση το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της εταιρείας, δημιουργώντας σημαντικότατα προβλήματα στην εξυπηρέτηση», αναφέρει η ΠΟΣΤ, επισημαίνοντας ότι:

● Η εθελουσία εξελίσσεται με βραδύτερους ρυθμούς από αυτούς που θα έπρεπε να υπάρχουν.

● Οι προσαρμογές στη νέα κατάσταση, που διαμορφώνεται με την κατά 40% μείωση του προσωπικού, είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες.

● Για ανεξήγητο λόγο οι προσλήψεις νέου τακτικού προσωπικού δεν προγραμματίζονται ακόμη.

● Το δίκτυο παραμένει ως είχε, με κίνδυνο να καταστεί, λόγω έλλειψης στοιχειώδους στελέχωσης, προβληματικό στη διαχείρισή του και ανεπαρκές όσον αφορά τη δυνατότητά του να εξυπηρετήσει τον πελάτη.

● Οι εξαγγελίες για ένα σύγχρονο, ψηφιακό και τεχνολογικά αναβαθμισμένο Ταχυδρομείο όχι μόνο δεν προκαλούν αισιοδοξία, όπως κανονικά θα έπρεπε, αλλά «χάνονται» και αυτοακυρώνονται από την ασάφεια και την απροσδιοριστία τους.

«Δικαιολογημένα οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και ο ταχυδρομικός κόσμος αισθάνεται ανασφάλεια», τονίζει η ΠΟΣΤ. Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία να περιγράψουν με λεπτομέρεια «ποια είναι ακριβώς τα νέα μετασχηματισμένα ΕΛΤΑ που επιδιώκουν να δημιουργήσουν». Να περιγραφούν σε αδρές γραμμές η διάρθρωση και ο τρόπος λειτουργίας τους, καθώς και το επιδιωκόμενο παραγωγικό τους αποτέλεσμα. Ποιος θα είναι ο ρόλος που θα έχουν τα νέα ΕΛΤΑ στην ταχυδρομική αγορά και ποια η μορφή τους; Η ΠΟΣΤ αναφέρεται σε απόλυτη έλλειψη ενημέρωσης τονίζοντας ότι «αναμένεται να ανακοινωθεί και να προχωρήσει για έγκριση το επιχειρησιακό οργανόγραμμα» χωρίς να έχει προσληφθεί ακόμη ο σύμβουλος για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ και από όσα διαρρέουν ως πληροφορίες, «το οργανόγραμμα δεν μοιάζει καθόλου με τα αντίστοιχα άλλων μεγάλων εταιρειών (τραπεζών, εταιρειών Ομίλου ΔΕΗ κ.ά.), που αποτελούν συγκρίσιμα καλά παραδείγματα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χωρίς «Δ» η... ΔΕΗ
Η κυβέρνηση πουλάει την πολυτιμότερη επιχείρηση της χώρας ● Το Δημόσιο δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ ή θα περιοριστεί στο 33%!
Χωρίς «Δ» η... ΔΕΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6 μνηστήρες για τη ΛΑΡΚΟ
Ενδιαφέρον, αν και μη δεσμευτικό, για το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ εκδήλωσαν τα έξι επενδυτικά σχήματα που ανακοινώθηκαν αρχικά από το ΤΑΙΠΕΔ για το μέρος εκείνο που ανήκει στο Δημόσιο.
6 μνηστήρες για τη ΛΑΡΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε «τρενάκι τρόμου» η αγορά ρεύματος
Η εφαρμογή του «τάργκετ μόντελ», εκτός από αύξηση των τιμών χονδρικής, δρομολογεί και κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων μικρών εταιρειών. Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την έγκριση 4 στρατηγικών επενδύσεων στις...
Σε «τρενάκι τρόμου» η αγορά ρεύματος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο σφυρί το πανελλαδικό δίκτυο ηλεκτροδότησης
Προς πώληση το 49% του ΔΕΔΔΗΕ με τα καλώδια 240.000 χιλιομέτρων, την προίκα 850 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά σκιές για τα γενναιόδωρα μισθολογικά μπόνους των γαλάζιων στελεχών.
Στο σφυρί το πανελλαδικό δίκτυο ηλεκτροδότησης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπούλημα και αναξιοκρατία
Ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας βιάζεται για την πώληση της ΛΑΡΚΟ και του ΔΕΔΔΗΕ, εργαζόμενοι καταγγέλλουν προσλήψεις ακριβοπληρωμένων «γαλάζιων» διευθυντών και αδιαφανείς αναθέσεις.
Ξεπούλημα και αναξιοκρατία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας