• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.1°C / 14.7°C
  1 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.0°C / 10.5°C
  1 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.7°C / 14.0°C
  3 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  1 BF
  43%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  4 BF
  54%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  8°C 6.7°C / 9.3°C
  1 BF
  45%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.6°C / 8.4°C
  2 BF
  27%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.6°C / 13.6°C
  2 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.2°C / 14.7°C
  2 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 8.9°C
  3 BF
  49%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.4°C / 14.9°C
  4 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.8°C / 12.6°C
  2 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  0 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.9°C / 13.5°C
  0 BF
  43%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.2°C / 13.5°C
  1 BF
  50%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 11.0°C
  2 BF
  42%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.1°C / 15.0°C
  2 BF
  46%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.2°C / 9.3°C
  1 BF
  50%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.4°C / 10.6°C
  2 BF
  55%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  2 BF
  42%
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θεσμική θωράκιση ζητούν οι επιθεωρητές του υπουργείου Εργασίας

 • A-
 • A+

Την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο το ταχύτερο δυνατόν για τους δυο πειθαρχικά ελεγχόμενους υπαλλήλους (Επιθεωρητές) που επέστρεψαν στο ΣΕΠΕ μετά διετή αργία ζητεί ο Σύλλογος Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών του υπ. Εργασίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και με αφορμή την υποβολή μηνύσεων από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους κατά των ειδικών επιθεωρητών που έχουν διενεργήσει την ΕΔΕ, ο Σύλλογος όχι μόνο δηλώνει «την αμέριστη ηθική αλλά κυρίως πρακτική συμπαράστασή στους συναδέλφους στους οποίους έχει υποβληθεί μήνυση, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον συνάδελφο ενδέχεται να διωχθεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Θεωρεί υποχρέωσή του να υπενθυμίσει ότι «οι Επιθεωρητές που διενεργούν εσωτερικό έλεγχο και πειθαρχικές διαδικασίες σε έναν ελεγκτικό μηχανισμό δεν μπορεί να εκβιάζονται και να απειλούνται. Αν πραγματικά η πολιτική ηγεσία ενδιαφέρεται να αποτρέψει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, οφείλει αφενός μεν να θωρακίσει και να στηρίξει άμεσα την Υπηρεσία και τους Επιθεωρητές που διενεργούν εσωτερικούς ελέγχους/πειθαρχικές διαδικασίες, αφετέρου δε να αναδείξει ταχύτερα αντανακλαστικά αναλαμβάνοντας έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες που δεν θα επιτρέπουν να οδηγούμαστε σε γεγονότα σαν αυτά που βιώνουμε σήμερα. Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι οι εσωτερικοί έλεγχοι -κύριο αντικείμενο της Υπηρεσίας Ειδικών Επιθεωρητών- είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του ΣΕΠΕ. Ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και με αυστηρότητα ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους ελάχιστους προσβάλλουν με τη συμπεριφορά τους τη συντριπτική πλειονότητα των Επιθεωρητών, ενώ παράλληλα να προστατεύσει και το κύρος του Σώματος».

Σαφείς είναι και οι αιχμές που διατυπώνουν οι Τεχνικοί Επιθεωρητές για τις ευθύνες «αρμόδιων» που επί δυο χρόνια δεν έκαναν, «εσκεμμένα ή μη, έγκαιρα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούμε στο σημερινό “διοικητικό” αδιέξοδο και θεωρούμε ότι αυτό εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας απορρύθμισης του Σώματος και της σωρείας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργία του».

Πάντως την ώρα που παραμένει ασαφές ποιος και γιατί προκάλεσε το δεύτερο Πειθαρχικό, το οποίο δημιουργεί καθυστέρηση στην όλη διαδικασία, σε βάρος και του ΣΕΠΕ αλλά ενδεχομένως και σε βάρος των πειθαρχικά ελεγχόμενων, εκκωφαντική παραμένει η σιωπή της Ομοσπονδίας εργαζομένων του υπ. Εργασίας, που ανέχεται να απειλούνται με μηνύσεις οι επιθεωρητές που έκαναν τους εσωτερικούς ελέγχους.

Αναζητήσαμε τον πρόεδρό της, Ηλ. Κιούλο, ο οποίος στο ανωτέρω ερώτημα που του θέσαμε τηλεφωνικά, με σκαιότατο τρόπο επέρριψε ευθύνη στην πρώην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου για «την ανακοίνωση προ τριετίας στον Τύπο της πειθαρχικής διαδικασίας» που είχε ξεκινήσει, καθώς και στον τότε γ.γ. Αν. Νεφελούδη. Σαφές.

Αλλα λόγια, ν’ αγαπιόμαστε, κύριε Πρόεδρε.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σκοτώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας
Kαι με τη βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχωρά η σύνταξη νόμου, στον οποίο μεταξύ άλλων η διαδικασία των εργατικών διαφορών θα μεταφερθεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στον Οργανισμό Μεσολάβησης και...
Σκοτώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δεν είμαστε “αναλώσιμοι”»
Την απουσία ελέγχων για τις συνθήκες εργασίας στα γυρίσματα επισημαίνουν τα σωματεία. Οργιάζουν οι φήμες για εργατικά ατυχήματα σε παραγωγή που κάνει χρήση της έκπτωσης του 40%, ενώ σιωπούν ΣΕΠΕ και υπ....
«Δεν είμαστε “αναλώσιμοι”»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι σκιές μιας θριαμβευτικής επιστροφής
Κρίσιμα ερωτήματα για Επιθεωρητή, που ενώ ελέγχθηκε πειθαρχικά και είχε απομακρυνθεί για διαγραφές προστίμων, επανέρχεται σε αναβαθμισμένη θέση στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του ΣΕΠΕ.
Οι σκιές μιας θριαμβευτικής επιστροφής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπουργείο Εργασίας ή «αδράνειας και ανυπαρξίας»
Το απόλυτα αρμόδιο κρατικό όργανο για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία και για τον έλεγχο των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όχι μόνο αρνείται να απαντήσει αν και πόσους...
Υπουργείο Εργασίας ή «αδράνειας και ανυπαρξίας»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας