• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.1°C / 10.2°C
  2 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.2°C / 6.6°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.1°C / 9.3°C
  4 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  3 BF
  56%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.5°C / 3.9°C
  2 BF
  75%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.6°C / 6.0°C
  1 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  0°C -0.6°C / 2.4°C
  3 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.6°C / 8.6°C
  2 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 8.1°C / 13.0°C
  3 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 4.9°C / 7.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.3°C / 12.4°C
  3 BF
  66%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 6.6°C
  4 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  3 BF
  81%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 5.5°C
  4 BF
  65%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.4°C / 5.5°C
  1 BF
  94%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 2.8°C / 7.8°C
  1 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 10.3°C
  2 BF
  73%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.3°C / 6.0°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.3°C / 6.7°C
  1 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  2 BF
  69%

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί πέρα και έξω από θεσμούς» τονίζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Μήνυμα κατά της πώλησης του ΟΛΠ

 • A-
 • A+

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, δήμαρχοι που στηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων τάχθηκαν χθες το πρωί, σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, κατά της πώλησης του λιμανιού.

Η αντίδραση ήταν τέτοια που κάποια στιγμή ένας από τους ομιλητές είπε χαρακτηριστικά: «Αφού κανένας δεν θέλει να πουληθεί ο ΟΛΠ, η κυβέρνηση τι ακριβώς πάει να κάνει;» Κοινός τόπος όλων όσοι συμμετείχαν: η απόκρουση της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ, που οδηγεί στη δημιουργία πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου με δημόσια εξουσία.

Τόσο ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος όσο και των Λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου προειδοποίησαν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί πέρα και έξω από θεσμούς και έστειλαν μήνυμα «να μην το επιχειρήσουν» γιατί θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες αν γίνει κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκαν στην αγωνία και στην αβεβαιότητα των εργαζομένων στο λιμάνι, τους οποίους όταν δρομολογήθηκε η πώλησή του κανείς δεν τους κάλεσε να τους ενημερώσει τι πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισαν ότι οι επενδύσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στις προβλήτες από το ελληνικό Δημόσιο και με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ και κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει τον διαγωνισμό.

«Να μη γίνει αποικία»

«Μια χώρα που δεν έχει τον έλεγχο των υποδομών της μετατρέπεται σε αποικία. Είμαστε με την πλευρά αυτών που στηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών» τόνισε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.

«Συμμετέχω σήμερα εδώ όχι μόνο ως βουλευτής αλλά και ως δημότης του Πειραιά. Εμείς οι βουλευτές προσπαθούμε με κάποιες δικές μας παρεμβάσεις να δείξουμε στην κυβέρνηση τη σημασία του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών», επισήμανε η βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επαναβεβαίωσε τη θέση της αντιπεριφέρειας, ότι είναι απέναντι στην πώληση του ΟΛΠ, και πρόσθεσε πως εκτός όλων των άλλων προκύπτουν και σοβαρά πολιτικά ζητήματα, όπως αν το λιμάνι περάσει σε ιδιώτη τι θα γίνει με τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παρέμβαση έκανε και η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Εφη Χαλάτση, η οποία επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ολοκλήρωση των λιμενικών συστημάτων με βάση το ευρωπαϊκό μοντέλο λειτουργίας, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμένων με ύπαρξη Αρχής Διοίκησης Λιμένος-Port Authority, προσελκύοντας ιδιωτικές επενδύσεις μέσω συμβάσεων παραχώρησης.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, θα πάρουν αποφάσεις για τον κινηματικό αγώνα που θα ακολουθήσουν, ενώ αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά γεγονότα που μεσολαβούν τον Ιούνιο και που έχουν σχέση με το θέμα. Στις 2 Ιουνίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των εργαζομένων και των φορέων κατά της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ και στις 13 Ιουνίου συγκαλείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θύελλα αντιδράσεων για τον ΟΛΠ
Εν μέσω ενός απίστευτου παρασκηνίου και σκληρών αντιπαραθέσεων εξελίσσεται η υπόθεση αλλαγής του Δ.Σ. του ΟΛΠ μετά την παραίτηση του Γιώργου Ανωμερίτη, αλλά και της ανανέωσης των ΣΣΕ των εργαζομένων στον...
Θύελλα αντιδράσεων για τον ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναμένει έγκριση το ΤΑΙΠΕΔ για το 51% του ΟΛΠ
Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε χθες για την τύχη του λιμανιού του Πειραιά, σειρά έχει τώρα η κυβέρνηση, αφού αυτή θα ανάψει το πράσινο φως για το εάν και με ποιο τρόπο θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ. Η χθεσινή εισήγηση πάντως...
Αναμένει έγκριση το ΤΑΙΠΕΔ για το 51% του ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η σύμβαση της Cosco «καίει» τους Κινέζους
Η σύμβαση παραχώρησης της Cosco, η εκμετάλλευση δηλαδή των δύο προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, που έχει συναφθεί ανάμεσα στον ΟΛΠ και τη ΣΕΠ Α.Ε. (θυγατρική της Cosco) για 35 χρόνια είναι αυτό που...
Η σύμβαση της Cosco «καίει» τους Κινέζους
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι για το «χαλί που στρώνουν» στην Cosco για τον ΟΛΠ
Η κυβέρνηση παραχωρεί στην Cosco το 16% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς χωρίς αυτή να έχει ολοκληρώσει τις 11 υποχρεωτικές επενδύσεις όπως ήταν υποχρεωμένη.
Συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι για το «χαλί που στρώνουν» στην Cosco για τον ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα «ναι» και τα «όχι» για το master plan του ΟΛΠ
Στα θετικά και στα αρνητικά του master plan του ΟΛΠ για το λιμάνι του Πειραιά αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ξεκαθαρίζοντας ότι η δημοτική αρχή προσεγγίζει καταρχήν θετικά το αναπτυξιακό...
Τα «ναι» και τα «όχι» για το master plan του ΟΛΠ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας