• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.8°C / 15.2°C
  1 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 13.3°C
  1 BF
  84%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 14.9°C
  3 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  2 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.8°C / 11.8°C
  1 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.2°C / 7.4°C
  1 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.6°C / 14.6°C
  2 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 16.5°C
  1 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.9°C / 13.9°C
  2 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 16.8°C
  2 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 15.9°C
  3 BF
  72%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.5°C / 11.1°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 16.8°C
  1 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.0°C / 15.4°C
  2 BF
  67%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.9°C / 12.7°C
  0 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 10.3°C / 13.3°C
  1 BF
  82%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  2 BF
  80%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπάχαλο στην ΟΣΥ για τις προσλήψεις

 • A-
 • A+
Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της διοίκησης Αγιάσογλου σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης 423 οδηγών και τεχνικών στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ● Ετοιμάζονται για ενστάσεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Στον αέρα ενδέχεται να τιναχτεί ο διαγωνισμός για την πλήρωση 423 θέσεων (οδηγών και τεχνιτών) στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ Α.Ε.) με υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή στις 30 Οκτωβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν από 4/11/2020 έως 18/11/2020 και όλοι μπορούν να αντιληφθούν την αγωνία των υποψηφίων μπροστά στο επερχόμενο κύμα ανεργίας. Η πλήρωση των θέσεων θα γινόταν με σειρά κατάταξης για 367 θέσεις προσωπικού Δ.Ε. Οδηγοί Λεωφορείων και 56 θέσεις Δ.Ε. Τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων.

Αυτό που ακολούθησε με την ολοκλήρωση (;) του διαγωνισμού, για τον οποίο υπέβαλαν αιτήσεις περίπου 7.000 υποψήφιοι, μόνο ως μπάχαλο μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα προβλήματα -εάν δεν απαντηθούν πειστικά τα ερωτήματα που εγείρονται- αγγίζουν τα όρια της λαθροχειρίας και του ποινικού παραπτώματος. Τούτο προκύπτει όχι μόνο από τη δημοσίευση στο site της εταιρείας στις 8 Δεκεμβρίου όλων των απόρρητων προσωπικών δεδομένων που συνόδευαν τα ονόματα των υποψηφίων που απορρίφθηκαν, αλλά και από την αλλαγή της σειράς κατάταξης στις λίστες που ακολούθησαν.

Η ατμόσφαιρα μεταξύ των υποψηφίων, που είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, είναι εκρηκτική παρά τις αιτιολογίες περί τεχνικών λαθών από την πλευρά των διαχειριστών του site, στους οποίους η εταιρεία επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη.

Το χρονικό έχει ως εξής. Στις 9 Δεκεμβρίου το βράδυ αναρτήθηκαν στο site της ΟΣΥ οι λίστες με επιτυχόντες και αποτυχόντες. Στους δεύτερους, ονομαστικά υπήρχε πλήρης ανάλυση των κριτηρίων απόρριψης, παραβιάζοντας κάθε υποχρέωση τήρησης απορρήτου.

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά, στις 10 Δεκεμβρίου, κι αφού είχε εκδηλωθεί κύμα διαμαρτυριών, η εταιρεία προχωρεί σε ανάρτηση δεύτερης λίστας από την οποία απουσιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των απορριφθέντων. Ομως, ταυτοχρόνως έχει αλλάξει η σειρά κατάταξης.

Η όλη διαδικασία δεν αποκλείεται να παραπέμπει σε ακόμη μία προσπάθεια τοποθέτησης των «δικών μας» παιδιών στην εταιρεία της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο οποίος φέρει και την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Στα ερωτήματα που ήδη έχουν ανακύψει με τις λίστες προστίθενται και άλλα:

■ Γιατί δεν συμπληρώθηκε η θέση που παρέμενε κενή στην επιτροπή αξιολόγησης μετά την παραίτηση μέλους της; Η επιτροπή αξιολόγησης ήταν αρχικώς 5μελής. Μετά την παραίτηση μέλους της η θέση έμεινε κενή και δεν υπήρξε αντικατάσταση, ενώ ποτέ δεν ορίστηκε πρόεδρος.

■ Γιατί δεν εξελέγη πρόεδρος στην επιτροπή;

■ Γιατί, ενώ μέχρι σήμερα ο συνδικαλιστής που συμμετείχε είχε -με διαπαραταξιακή συμφωνία- μόνο ρόλο παρατηρητή, στον υφιστάμενο διαγωνισμό ο συνδικαλιστής που συμμετείχε (Ραυτόπουλος) είχε αποφασιστικό ρόλο; Θέμα το οποίο είχε θιγεί σε επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Στ. Αγιάσογλου.

■ Γιατί ήδη από την προκήρυξη του διαγωνισμού προκαταλαμβάνεται η αδυναμία του ΑΣΕΠ να αποφανθεί εγκαίρως επί ενστάσεων που μπορεί να υπερβαίνουν τον αριθμό που θα μπορούσε να εξετάσει εντός 20ημέρου;

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όρο της προκήρυξης εάν το ΑΣΕΠ δεν αποφανθεί εντός 20 ημερών επί των ενστάσεων που θα υποβληθούν, ο διαγωνισμός κατακυρώνεται ως έγκυρος.

Από τις απαντήσεις του υπ. Υποδομών, κ. Καραμανλή, και του κ. Αγιάσογλου θα κριθεί εάν ο διαγωνισμός για την εταιρεία ΟΣΥ έγινε με... σημαδεμένα χαρτιά ή όχι.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ιδιωτικός φορέας με τη δύναμη του Δημοσίου
Με απόφαση του υπ. Υποδομών Κώστα Καραμανλή μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος που επιτρέπει σε ιδιώτες να επιβλέπουν εκείνοι, αντί για το Δημόσιο, την υλοποίηση κάθε είδους σύμβασης και έργου.
Ιδιωτικός φορέας με τη δύναμη του Δημοσίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανοιξη... προσλήψεων
Σε ανοδική τροχιά η απασχόληση το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2021 ● Σε ποιες ειδικότητες μοιράζονται οι 95.166 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο.
Ανοιξη... προσλήψεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Yπερωρίες κατά προσλήψεων
Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά κλείνει τη στρόφιγγα των προσλήψεων όχι μόνο με την αύξηση των νόμιμων υπερωριών σε 150 τον χρόνο, αλλά και με την αύξηση υπερωριακής απασχόλησης και στους εργαζόμενους με...
Yπερωρίες κατά προσλήψεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καλπάζει η ανεργία στην Ελλάδα
Η αναγκαστική λόγω της πανδημίας μείωση των ωρών εργασίας, στην οποία υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ισοδυναμεί σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ με την απώλεια σχεδόν 500.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης
Καλπάζει η ανεργία στην Ελλάδα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας