Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρουσφέτια και σπατάλες στην ΟΣΥ

Ο Ιούλιος ήταν στην κυριολεξία ο τυχερός μήνας των επιπλοποιών, των κομπιουτεράδων και των πάσης φύσεως εμπόρων στους οποίους έγιναν σπαστές αναθέσεις προμηθειών από την εταιρεία διαχείρισης των μπλε αστικών λεωφορείων της Αθήνας

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ρουσφέτια και σπατάλες στην ΟΣΥ

  • A-
  • A+
Προτεραιότητα του διευθύνοντος συμβούλου της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.» εν μέσω πανδημίας ήταν η... μαύρη καρέκλα των 900 ευρώ, αντί της τοποθέτησης διαχωριστικών προστασίας για τους οδηγούς των μπλε λεωφορείων.

Ακαριαία, μάθαμε, ήταν η παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για την πρόσληψη στη θέση συμβούλου-ειδικού συνεργάτη του διευθύνοντος συμβούλου Στ. Αγιάσογλου της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε./μπλε λεωφορεία) πρώην συνεταίρου του. Υστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, η σύμβαση του συνεργάτη λύθηκε… Η θέση όμως δεν έμεινε κενή. Καλύφθηκε αμέσως με την πρόσληψη αυτή τη φορά σαμαρικής συνδικαλίστριας, συνταξιούχου της ΔΑΚΕ.

Η πρόσληψη της ειδικής συνεργάτιδος από τον συνδικαλιστικό χώρο της Ν.Δ. είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει στο επιχειρησιακό πλάνο των μπλε λεωφορείων που έχουν αναδειχτεί σε κομβικό εργαλείο για τη μεταφορά και διακίνηση των πολιτών στις συνθήκες του Covid-19, έστω κι αν ο κ. Αγιάσογλου συνεχίζει να μην ασχολείται με την ανάγκη τοποθέτησης ασφαλούς πλαισίου για τους οδηγούς της επιχείρησης, που κάνουν και την πιο δύσκολη δουλειά.

Προκλητική

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», Στέφανος Αγιάσογλου

Φαίνεται ότι η πρόσληψη συνδικαλιστών της παράταξης είναι πιο χρήσιμη ενόψει των συνδικαλιστικών εκλογών του Μαρτίου, πολύ περισσότερο που η επιχείρηση μέσω των διαδικασιών leasing έρχεται πιο κοντά στο όραμα της ιδιωτικοποίησης. Μόνο που αυτή είναι απλώς η συνέχεια πρακτικών που ο διευθύνων ξεκίνησε πολύ νωρίς.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, όταν την ίδια στιγμή που υφυπουργός της παρούσας κυβέρνησης, με ένα πολύ βαρύ χαρτοφυλάκιο -αυτό του ασφαλιστικού και της μετάβασης της επικουρικής σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα- όπως αυτό που έχει ο Π. Τσακλόγλου, πραγματοποιεί εσωτερικό διαγωνισμό για να στελεχώσει το γραφείο του και δεν υποκύπτει σε κομματικά ρουσφέτια, ο κ. Αγιάσογλου να προχωρά από την αρχή της πανδημίας σε 12 προσλήψεις από τον κομματικό (ή μήπως τον προσωπικό;) σωλήνα.

H στάση του είναι αξιοσημείωτη ακόμη και για τα δεδομένα διοικήσεων της Ν.Δ. στις δημόσιες επιχειρήσεις των συγκοινωνιών. Την ώρα που η επάρκεια των δρομολογίων και ο συγχρωτισμός του επιβατικού κοινού ήταν στα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων, ο ίδιος ήταν απασχολημένος με το πώς θα πετάξει έξω από θέσεις ευθύνης όλους όσοι θεωρούνταν -ακόμη κι αν δεν ήταν- φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν 70 πρόσωπα καρατόμησε από θέσεις ευθύνης.

Πρόσωπα τα οποία στην πλειονότητά τους δεν είχε συναντήσει, δεν τους είχε απευθύνει ούτε μια «καλημέρα», τα ξήλωσε μεμιάς προκειμένου να στελεχώσει τον δικό του κομματικό του στρατό εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας. Ανθρωποι ικανοί υποβαθμίστηκαν σε θέσης τμηματάρχη, όταν ακόμη και την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. είχαν σημειωθεί 34 αλλαγές.

Λεφτά... υπάρχουν

Πάντως, οι κακές γλώσσες, των οποίων ακόμη δεν έχουμε πιστοποιήσει την πληροφορία, επιμένουν ότι προσέλαβε ως ειδικό συνεργάτη των λεωφορείων παράγοντα εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οσο για τις αμοιβές, λεφτά… υπάρχουν. Και για την αύξηση στα 25.000 ευρώ (από τα 20.000 που προβλέπει ο Δημόσιος Κώδικας) ετησίως αλλά και για την αύξηση από τα 50 στα 400 ευρώ για τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. στις συνεδριάσεις του. Εκεί όμως που γίνεται πάρτι είναι στα έξοδα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίπλωση των γραφείων. Ο Ιούλιος ήταν στην κυριολεξία ο τυχερός μήνας των επιπλοποιών, των κομπιουτεράδων και των πάσης φύσεως εμπόρων στους οποίους έγιναν σπαστές αναθέσεις μικροποσών.

Αλλωστε μια «καρέκλα επισκέπτη μαύρου χρώματος» που αγοράστηκε στις 23 Ιουλίου, αξίας 900 ευρώ (με ΦΠΑ), πάντα προσδίδει κύρος. Σε αντίθεση με την πλέμπα του ΙΚΕΑ όπου μπορείς με τα ίδια λεφτά να φτιάξεις τραπεζαρία. Αν μη τι άλλο, ο ταλαντούχος κ. Αγιάσογλου των μπλε λεωφορείων που αγκομαχούν, έχει στιλ και γούστο. Γιατί η καρέκλα των 900 ευρώ δεν είναι τίποτε μπροστά στις περίπου 100.000 ευρώ που στοίχισαν μικροέπιπλα εν μέσω Covid-19. Δεν γνωρίζουμε αν κι αυτό προβλέπεται στις συστάσεις λοιμωξιολόγων. Ετσι κι αλλιώς, «η φτώχεια θέλει καλοπέραση».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μείον 170.000 θέσεις εργασίας
Πάνω από 170.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του υπ. Εργασίας. Ωστόσο, τα «προσχήματα» διασώθηκαν λόγω του θετικού ισοζυγίου προσλήψεων τον Ιούλιο.
Μείον 170.000 θέσεις εργασίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ταλαντούχος κ. Αγιάσογλου
Ερωτήματα για τις αποφάσεις του επικεφαλής της ΟΣΥ Α.Ε. ● Σπατάλες, πολλαπλασιασμός αμοιβών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσλήψεις με δελτία παροχής υπηρεσιών εν μέσω κρίσης.
Ο ταλαντούχος κ. Αγιάσογλου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι μισθωτοί σκλάβοι των 200 ευρώ εκτοξεύτηκαν εν μέσω πανδημίας
Ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ: Επείγουσα προτεραιότητα η μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με αύξηση του κατώτατου μισθού ● Πού οδηγεί η... λατρεία για υπερωρίες αντί προσλήψεων.
Οι μισθωτοί σκλάβοι των 200 ευρώ εκτοξεύτηκαν εν μέσω πανδημίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
600.000 λιγότερες προσλήψεις φέτος στο πρώτο 9μηνο
Δραματική μείωση των εποχικών εργαζόμενων ● Η συγκράτηση των απολύσεων -λόγω αναστολών- περιόρισε ωστόσο στις 133.000 θέσεις τις απώλειες στο ισοζύγιο της απασχόλησης ● Πώς αποτυπώνουν την κατάσταση της αγοράς...
600.000 λιγότερες προσλήψεις φέτος στο πρώτο 9μηνο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπουργείο Εργασίας ή «αδράνειας και ανυπαρξίας»
Το απόλυτα αρμόδιο κρατικό όργανο για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία και για τον έλεγχο των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όχι μόνο αρνείται να απαντήσει αν και πόσους...
Υπουργείο Εργασίας ή «αδράνειας και ανυπαρξίας»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρατικό μυστικό ο αριθμός των ελέγχων του ΣΕΠΕ για τον κορονοϊό
Έντονη ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε εργασιακούς χώρους και «την παντελή απουσία ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε πιθανές κρυφές εστίες, πέριξ του κέντρου της Αθήνας.
Κρατικό μυστικό ο αριθμός των ελέγχων του ΣΕΠΕ για τον κορονοϊό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας