Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο ταλαντούχος κ. Αγιάσογλου
INTIME/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ταλαντούχος κ. Αγιάσογλου

  • A-
  • A+
Ερωτήματα για τις αποφάσεις του επικεφαλής της ΟΣΥ Α.Ε. ● Σπατάλες, πολλαπλασιασμός αμοιβών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσλήψεις με δελτία παροχής υπηρεσιών εν μέσω κρίσης ● Χωρίς τεστ κορονοϊού οι οδηγοί, καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΣΥ.

Την άμεση διενέργεια διαγνωστικών τεστ στο σύνολο του προσωπικού για την πρόληψη από τον Covid-19 και στα 6 αμαξοστάσια αλλά με προτεραιότητα στους οδηγούς των λεωφορείων, ζήτησε από τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και του ΟΣΥ Α.Ε. η εκτελεστική γραμματεία της συνδικαλιστικής κίνησης ΜΕΤΑ-ΟΣΥ. Μάθαμε ότι απάντηση ακόμη αναμένεται. Ισως γιατί ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) είναι πολύ απασχολημένος για να απαντά και, πολύ περισσότερο, να υλοποιεί αιτήματα τέτοιας φύσης. Το πού και πώς είναι απασχολημένος βοηθούν να κατανοήσουμε κάποιες τελευταίες αποφάσεις του.

Toν Φεβρουάριο του 2018 συστήνεται με κεφάλαιο 15 χιλιάδων ευρώ η «Βασίλειος Στεργίου & Συνεργάτες Ε.Ε.». Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας ορίζεται το χονδρικό εμπόριο καφέ, τσαγιού, κακάου και μπαχαρικών. Δευτερεύουσες δραστηριότητες, αρκετές: εμπόριο ζάχαρης, σοκολάτας, χονδρικό εμπόριο ποτών, υπηρεσίες χρησιδανεισμού μηχανημάτων.

Στην εταιρεία ο Βασίλειος Στεργίου είναι ο διαχειριστής, ο οποίος συμμετέχει με ποσοστό 20%. Από τους υπόλοιπους τέσσερις μετόχους σημαντικό ποσοστό (30%) εμφανίζεται να κατέχει ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου. Οι κ. Στεργίου και Αγιασογλου διατηρούν τη συμμετοχή τους στην εταιρεία με χαμηλότερα ποσοστά 10% και 21,7% μετά την τροποποίηση του καταστατικού τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Στις 9 Μαρτίου του 2020 ο Στέφανος Αγιάσογλου διορίζεται νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ Α.Ε.), που διαχειρίζεται τη λειτουργία των λεωφορείων και των τρόλεϊ της πρωτεύουσας. Το βιογραφικό που δημοσιεύεται στον Τύπο αρκετά πλούσιο. Αναφέρονται όλοι οι τίτλοι σπουδών του, η τοποθέτησή του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.) κατά την περίοδο 2013-2016 και η αντίστοιχη θητεία του στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ Α.Ε.). Μόνο που από το βιογραφικό απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στη συμμετοχή του στην εταιρεία Στεργίου.

Λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του, αναρτάται στο Διαδίκτυο η απόφαση του κ. Αγιάσογλου με την οποία προσλαμβάνει τον πρώην (;) συνεταίρο του Βασίλειο Στεργίου ως ειδικό συνεργάτη του. Η σύμβαση εργασίας είναι ιδιωτικού δικαίου και λύνεται αυτοδικαίως ταυτόχρονα με την αποχώρηση για οποιονδήποτε λόγο του προέδρου του Δ.Σ.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας εκδήλωσης της πανδημίας και του lockdown. H πλειονότητα των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα αναγκάζεται να επιβιώσει με τα 534 ευρώ τον μήνα που ορίζουν οι ΠΝΠ για όλους όσοι τίθενται σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας. Και είναι πολλοί, χιλιάδες.

H χώρα έχει εισέλθει σε μια νέα φάση οικονομικής κρίσης, αλλά αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ Α.Ε να... μην κάνει οικονομίες. Αξιοποιώντας νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. προχωρά στον διπλασιασμό των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. για κάθε συνεδρίαση και από τα 50 ευρώ της προηγούμενης περιόδου, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θεσπίζουν αμοιβές 400 ευρώ για κάθε έναν από τα μέλη του Δ.Σ.

Κι όχι μόνον αυτό. Αντί να ενισχύσει τα προληπτικά μέτρα για τους οδηγούς και να προλάβει το χάος που προκαλείται από τις βάρδιες που δεν πραγματοποιούνται ελλείψει προσωπικού, αποφασίζει να αναδιοργανώσει τη νομική διεύθυνση των Οδικών Συγκοινωνιών.

Στις 18 Ιουνίου αναρτάται ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την αναπροσαρμογή της πάγιας μηνιαίας χρηματικής προκαταβολής της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης από 500 σε 3.000 ευρώ. Η αύξηση φαίνεται να είναι το δόλωμα για να μη διατυπωθούν αντιρρήσεις απέναντι σε μιαν άλλη απόφαση για ενίσχυση της Διεύθυνσης με ιδιωτικά νομικά γραφεία. Ετσι, ενώ ήδη η επιχείρηση απαρτίζεται από μία Διεύθυνση 11 νομικών, το Δ.Σ. αποφασίζει να συνάψει συμβάσεις με δυο πολύ γνωστά και δικηγορικά γραφεία, έναντι του ποσού των των 48.000 ευρώ.

Φυσικά προχώρησε και σε προσλήψεις προσωπικού. Προσέλαβε 11 εργαζόμενους στο διοικητικό με δελτία παροχής υπηρεσιών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο και οι προσλήψεις οδηγών που ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός, αν και με τον ταλαντούχο κύριο Αγιάσογλου όλα είναι δυνατά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπουργείο Εργασίας ή «αδράνειας και ανυπαρξίας»
Το απόλυτα αρμόδιο κρατικό όργανο για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία και για τον έλεγχο των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όχι μόνο αρνείται να απαντήσει αν και πόσους...
Υπουργείο Εργασίας ή «αδράνειας και ανυπαρξίας»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Την Παρασκευή οι υποχρεωτικές δηλώσεις εργοδοτών για τηλεργασία
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, υποχρεούνται οι εργοδότες να προαναγγείλουν το προσωπικό που απασχολούν υποχρεωτικά εξ αποστάσεως, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ το Εντυπο 4.1.
Την Παρασκευή οι υποχρεωτικές δηλώσεις εργοδοτών για τηλεργασία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αύξηση της ευελιξίας
Το 82% των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην έρευνα της Manpower προβλέπει στην καλύτερη περίπτωση πάγωμα των προσλήψεων το δύσκολο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.
Αύξηση της ευελιξίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πότε πληρώνονται εργαζόμενοι, εργοδότες και συνταξιούχοι
Την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή της κρατικής συμμετοχής για την πληρωμή του δώρου Πάσχα σε όσες επιχειρήσεις είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους είτε αντιμετώπισαν προβλήματα με πτώση του...
Πότε πληρώνονται εργαζόμενοι, εργοδότες και συνταξιούχοι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας