• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.3°C / 31.6°C
  3 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 25.8°C / 29.9°C
  3 BF
  50%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 32.0°C
  1 BF
  41%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.6°C / 29.9°C
  2 BF
  32%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  1 BF
  47%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 25.1°C / 30.0°C
  1 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 24.5°C / 26.4°C
  2 BF
  36%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  2 BF
  23%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.7°C / 28.3°C
  1 BF
  52%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.5°C / 30.9°C
  3 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 27.4°C
  1 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.6°C / 27.7°C
  2 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  54%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 31.1°C
  3 BF
  45%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.5°C / 29.4°C
  2 BF
  44%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  4 BF
  37%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.0°C / 32.7°C
  2 BF
  27%
 • Καβάλα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  27°C 25.3°C / 27.1°C
  0 BF
  52%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 29.7°C
  2 BF
  69%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 18.2°C / 18.2°C
  1 BF
  80%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξεκινά η 9μηνη «Γέφυρα» επιδότησης δόσης στεγαστικών δανείων

 • A-
 • A+
Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 300.000 δανειοληπτών που επλήγησαν από την πανδημία, για «κόκκινα» και εξυπηρετούμενα δάνεια ● Ηλεκτρονικά και έως 30/9 οι αιτήσεις ● Εκτός από «κόκκινα» ενυπόθηκα δάνεια, καλύπτει και έναν πολύ μεγάλο αριθμό εξυπηρετούμενων δανείων βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για συνεπείς δανειολήπτες που έχουν δεχτεί χτύπημα από τον κορονοϊό

Σε λειτουργία βρίσκεται από χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Γέφυρα» για την επιδότηση 300.000 δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μηνών και δεν αφορά μόνο «κόκκινα» ενυπόθηκα δάνεια αλλά καλύπτει και έναν πολύ μεγάλο αριθμό εξυπηρετούμενων δανείων. Αρκεί οι συνεπείς δανειολήπτες που έχουν δεχτεί χτύπημα από τον κορονοϊό να πληρούν τα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά) επιδότησης που ορίζει το πρόγραμμα «Γέφυρα». Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν επιλεγεί οι δανειολήπτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης των μηνιαίων δόσεων δανείων.

Για τα ενήμερα δάνεια το ποσοστό της επιδότησης θα φτάνει στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, ανά πιστωτή, για το πρώτο τρίμηνο από τα τρία. Στο δεύτερο η συνεισφορά θα ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο τρίτο τρίμηνο στο 70%.

Για δάνεια σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η κρατική επιδότηση θα ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ, ανά πιστωτή, για το πρώτο τρίμηνο, ενώ στο δεύτερο και στο τρίτο στο 70% και στο 60% αντίστοιχα.

Για δάνεια με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, το ανώτατο ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται στο 60% και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο, για να υποχωρήσει στο 50% της μηνιαίας δόσης στο δεύτερο τρίμηνο και στο 30% στο τρίτο και τελευταίο διάστημα της επιδότησης.

Για παράδειγμα, σε ενήμερο δάνειο φυσικού προσώπου που πληρώνει μηνιαία δόση 425 ευρώ και πληροί τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, θα χορηγηθεί για το 1ο τρίμηνο κρατική επιδότηση ύψους 1.147,50 ευρώ (90%), για το 2ο τρίμηνο 1.020 ευρώ (80%) και για το 3ο τρίμηνο 892,50 ευρώ (70%). Συνολικά, στους 9 μήνες κάλυψης από το πρόγραμμα «Γέφυρα», η συνεισφορά του Δημοσίου θα φτάσει τα 3.060 ευρώ (επί συνόλου δανειακών δόσεων ύψους 3.825 ευρώ).

Επισημαίνεται ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του προγράμματος το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, καθώς χιλιάδες ήταν οι κορονοϊόπληκτοι δανειολήπτες που έκαναν έναν… ηλεκτρονικό περίπατο από την πλατφόρμα. Εξάλλου αρκετοί ήταν οι υπόχρεοι οι οποίοι με το «καλημέρα» οριστικοποίησαν παράλληλα και την αίτηση επιδότησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, «η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη και ολοκληρώνεται με μία κίνηση. Εάν κάποιος επιθυμεί να προβεί στην υποβολή της αίτησης χωρίς εκπρόσωπο, τότε η διαδικασία ολοκληρώνεται με 3 απλές κινήσεις: Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με τους προσωπικούς κωδικούς του στο Taxisnet.

➨ Δηλώνει ποια είναι η 1η κατοικία του.
➨ Δηλώνει ποια προστατευόμενα μέλη διαμένουν στην 1η κατοικία του.
➨ Δεν απαιτείται η προσκόμιση κανενός δικαιολογητικού. Ολα τα έγγραφα και οι πληροφορίες αντλούνται αυτόματα».


Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι δανείου Α΄ κατοικίας που επλήγησαν από την πανδημία
και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στο νέο πρόγραμμα επιδότησης

1. Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

Ολοι όσοι πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

➨ είναι φυσικά πρόσωπα (δηλαδή άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες – ομόρρυθμοι εταίροι κ.λπ., με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα)
➨ έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία τους
➨ έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό (είτε έλαβαν κάποιο κρατικό επίδομα-ευεργέτημα είτε είχαν σημαντική μείωση εισοδήματος-εσόδων)
➨ πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

2. Πού / πώς / πότε υποβάλλεται η αίτηση;

Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) www.keyd.gov.gr, που είναι προσβάσιμη και στην εθνική πύλη του Δημοσίου www.gov.gr. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 3/8 έως 30/9/2020.

3. Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται;

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό. Ολες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

4. Ποιος μπορεί να βοηθήσει τον δανειολήπτη να υποβάλει την αίτηση;

Μπορούν να λάβουν βοήθεια δωρεάν:

➨ είτε από την ηλεκτρονική γραμμή εξυπηρέτησης (helpdesk μέσω της πλατφόρμας)
➨ είτε με διοργάνωση επίσκεψης-τηλεδιάσκεψης με ένα από τα 50 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, όπου παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση (τηλ.: 213-2125730).

5. Ποιος μπορεί να αναλάβει τη διαδικασία για λογαριασμό του δανειολήπτη;

Μπορεί να αναθέσει την υποβολή της αίτηση του σε λογιστή, δικηγόρο ή οικονομολόγο. Η αμοιβή του συμβούλου καλύπτεται από τις τράπεζες στις οποίες χρωστά και στη συνέχεια το κόστος αυτό επιμερίζεται στο δάνειο και αποπληρώνεται καθ’ όλη τη διάρκειά του.

6. Ποια είναι τα βασικά βήματα της αίτησης; Τι πληροφορίες ζητούνται;

Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Τα βήματα είναι:

α. Εισαγωγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet

β. Συμπλήρωση πληροφοριών: ποιος είναι ο σύμβουλος-εκπρόσωπός του, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία για τον δανειολήπτη. Εάν δεν επιθυμεί σύμβουλο-εκπρόσωπο, τότε θα πρέπει να:

➨ επιβεβαιώσει την 1η κατοικία του (αν δεν έχει ήδη εντοπιστεί από την πλατφόρμα)
➨ επιβεβαιώσει τον/τη σύζυγο ή/και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του, που διαμένουν στην Α΄ κατοικία του (αν δεν έχουν ήδη εντοπιστεί από την πλατφόρμα)
➨ συμπληρώσει, εάν υπάρχει, τη ρευστοποιήσιμη περιουσία (καταθέσεις, ομόλογα κ.λπ.) στο εξωτερικό
➨ απαντήσει θετικά στις υπεύθυνες δηλώσεις της πλατφόρμας (περί χορήγησης άρσης απορρήτου, άντλησης στοιχείων, ότι τα στοιχεία είναι ακριβή κ.λπ.).

γ. Εάν υπάρχει σύζυγος ή/και εξαρτώμενα ενήλικα μέλη ή/και συν-οφειλέτης ή/και εγγυητής, τότε θα πρέπει και αυτοί να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους δικούς τους κωδικούς taxisnet και να παρέχουν τις ανωτέρω πληροφορίες και υπεύθυνες δηλώσεις.

7. Ποια είναι η διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης;

Εφόσον το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο, τότε η αίτηση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στις εμπλεκόμενες τράπεζες, οι οποίες προβαίνουν σε ειδικούς ελέγχους και στη συνέχεια αποστέλλουν τον αριθμό λογαριασμού (IBAN), όπου το κράτος καταβάλλει την επιδότηση. Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά με τη λήξη της αναστολής πληρωμών που ενδεχομένως έχει χορηγηθεί από την τράπεζα, αλλά το αργότερο έως 31/12/2020.

8. Εφόσον το δάνειο είναι μη εξυπηρετούμενο...

... τότε η αίτηση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στις εμπλεκόμενες τράπεζες, οι οποίες καλούν τον δανειολήπτη για να προσκομίσει τυχόν πρόσθετα απαιτούμενα δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό βαρών). Θα πρέπει να τα προσκομίσει εντός 15 ημερών. Στη συνέχεια οι τράπεζες του παρέχουν μία ή περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις ρύθμισης οφειλών, εντός 30 ημερών. Εχει το δικαίωμα να δεχθεί ή να απορρίψει τη ρύθμιση. Η ρύθμιση πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και βιώσιμη, δηλαδή να μπορεί να την εξυπηρετήσει, σύμφωνα με τις παρούσες οικονομικές του δυνατότητες. Για να λάβει την επιδότηση, θα πρέπει να έχει συμφωνήσει σε μια ρύθμιση σε συνεργασία με την τράπεζα και να υπογράψει τη σχετική σύμβαση έως 31/12/2020.

9. Πώς ορίζεται η Α΄ κατοικία; Στην περίπτωση που έχει ιδιόκτητο σπίτι, αλλά διαμένει προσωρινά αλλού λόγω της εργασίας μου, τι ισχύει;

Ως «κύρια κατοικία» νοείται αυτή που έχει δηλώσει στην τελευταία υποβληθείσα φορολογική δήλωση. Αν διαμένει σε άλλη κατοικία (π.χ. σώματα ασφαλείας, ιατροί, εκπαιδευτικοί κ.λπ. που εργάζονται σε άλλη πόλη), τότε και πάλι μπορεί να υποβάλει αίτηση για την επιδότηση του δανείου που βαρύνει την Α΄ κατοικία του. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να «φορτώσει» έγγραφα στην πλατφόρμα, τα οποία αποδεικνύουν την ύπαρξη επαγγελματικών λόγων που δικαιολογούν την προσωρινή διαμονή του, εκτός της Περιφερειακής Ενότητας της κύριας κατοικίας του.

10. Ποια είναι τα ποσοστά κρατικής επιδότησης; Τι πληρώνει ο αιτών;

Το κράτος επιδοτεί για 3 τρίμηνα τη μηνιαία δόση του δανείου, ανάλογα με την κατηγορία του δανείου:

Ο δανειολήπτης θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα το υπόλοιπο ποσό της δόσης δανείου, που δεν το καλύπτει το κράτος. Μετά τη λήξη της επιδότησης, θα πρέπει να πληρώνει ολόκληρη τη μηνιαία δόση του δανείου, για χρονικό διάστημα 6-18 μήνες, ανάλογα με την κατηγορία του δανείου, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει την κρατική επιδότηση.

11. Ποια είδη δανείου επιδοτούνται;

Ολα τα είδη δανείου: στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά που βαρύνουν την Α΄ κατοικία. Δεν επιδοτούνται τα δάνεια που ελήφθησαν με κρατική εγγύηση (π.χ. πυρόπληκτα, σεισμόπληκτα κ.λπ.) ή που ήδη επιδοτούνται στο πλαίσιο άλλου προγράμματος (π.χ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας – ΟΕΚ, Ν. 4605/2019) προς αποφυγή διπλής ενίσχυσης, κάτι που απαγορεύεται από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

12. Ποιοι πιστωτές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα επιδότησης;

Ολα τα είδη πιστωτών: τράπεζα, εκκαθαριστής τράπεζας (δηλαδή τράπεζες που διέκοψαν τη λειτουργία τους), καθώς και οποιαδήποτε εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση απαιτήσεων ή την τιτλοποίηση των δανείων (δηλ. fund / servicer). Επίσης αφορά και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

13. Τι ισχύει για τους εγγυητές και συν-οφειλέτες δανείου;

Μπορεί να υποβάλει αίτηση και ο συν-οφειλέτης ή εγγυητής δανείου, ακόμη και χωρίς την υποβολή αίτησης από τον πρώτο οφειλέτη (π.χ. σε περίπτωση διαζευγμένων). Σε αυτή την περίπτωση, ο συν-οφειλέτης ή εγγυητής θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας του νόμου. Σε περίπτωση που υπάρχουν εγγυητές ή συν-οφειλέτες ή συνιδιοκτήτες, που δεν συνεργάζονται, τότε ο πρωτο-οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει ολόκληρο το χρέος από μόνος του, εφόσον το επιθυμεί.

14. Εάν ο δανειολήπτης έχει ήδη λάβει αναστολή πληρωμών από την τράπεζα, πότε θα ξεκινήσει να πληρώνει και πότε θα λάβει την επιδότηση;

Αν έχει λάβει αναστολή πληρωμών δανείων, τότε μπορεί να επιλέξει:

➨ είτε να διακόψει την αναστολή πληρωμών και να ξεκινήσει να πληρώνει και ταυτόχρονα να λαμβάνει και την κρατική επιδότηση
➨ είτε να περιμένει τη λήξη της αναστολής πληρωμών και μετά να ξεκινήσει να πληρώνει και ταυτόχρονα να λαμβάνει και την κρατική επιδότηση

Σημείωση: η κρατική επιδότηση δεν δύναται να δοθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών μετά τις 31.12.2020. Συνεπώς η αναστολή πληρωμών αντίστοιχα δεν δύναται να εκτείνεται μετά τις 31.12.2020.

15. Εάν ο δανειολήπτης πληρώνει τις δόσεις του δανείου του εποχικά, τι ισχύει με την επιδότηση;

Για δάνεια των οποίων η συμφωνηθείσα δόση δεν είναι καταβλητέα σε μηνιαία βάση, η συνεισφορά Δημοσίου καλύπτει εννέα μήνες και καταβάλλεται κατά τον χρόνο που η δόση είναι απαιτητή από την τράπεζα. Στην περίπτωση αυτή, η καταβλητέα δόση ανάγεται σε μηνιαία βάση, ώστε να υπολογιστούν τα ποσοστά επιδότησης. Συνεπώς η συνεισφορά του Δημοσίου θα καλύπτει περισσότερους μήνες και μπορεί να διαφοροποιείται κατά τη διάρκεια της επιδότησης.

16. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό σταματά τις κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς;

Εφόσον ρυθμιστεί το δάνειο, σε συνεργασία με την τράπεζα, και καταβάλλεται κανονικά το ποσό της μηνιαίας δόσης που δεν καλύπτεται από το κράτος, τότε η εν λόγω τράπεζα διακόπτει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Ωστόσο, οι υπόλοιποι πιστωτές στους οποίους ο αιτών δεν πληρώνει τις οφειλές του δύνανται να προβούν ή να συνεχίσουν τη διενέργεια μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να προβεί σε ρύθμιση οφειλών μαζί τους.

17. Πρέπει να προσφύγει και στο δικαστήριο;

Οχι, δεν απαιτείται η προσφυγή στο δικαστήριο, αφού με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπογράφεται η σχετική σύμβαση ρύθμισης δανείου. Δηλαδή, αποτελεί μια πλήρως εξωδικαστική διαδικασία.

Εφόσον ο πολίτης απειλείται (με κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς) και από άλλους πιστωτές, τότε μπορεί να προσφύγει και στο δικαστήριο για τη ρύθμιση των υπόλοιπων οφειλών του μέσω του Νόμου 3869/2010.

18. Εάν έχει ήδη υποβάλει αίτηση στον Νόμο 3869/2010 («Κατσέλη»), πρέπει να παραιτηθεί;

Οχι, η υποβολή στο παρόν πρόγραμμα δεν απαιτεί την παραίτηση από τον Νόμο 3869/2010. Ωστόσο, εάν εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης και ενταχθεί στο παρόν πρόγραμμα ρύθμισης και επιδότησης δανείων, τότε το εν λόγω δάνειο θεωρείται ρυθμισμένο και μπορεί να συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσής του μόνο για τις υπόλοιπες οφειλές που διαθέτει.

19. Τι προβλέπεται για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές; Πώς αντιμετωπίζονται οι καταχρήσεις;

Ο νόμος αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία ή/και επλήγησαν από τον κορονοϊό. Για τον σκοπό αυτό, περιλαμβάνονται κατάλληλες δικλίδες ασφαλείας, όπως η άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, καθώς και η διενέργεια ειδικών ελέγχων και διασταυρώσεων, προκειμένου να μην επωφεληθούν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», οι οποίοι αποφεύγουν να πληρώσουν και πλουτίζουν εις βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.

20. Τι προβλέπεται σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων;

Η διαδικασία είναι εμπιστευτική, με ειδικά μέτρα και δικλίδες ασφαλείας για την προστασία του απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων μερών. Τηρούνται όλες οι πρόνοιες του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

21. Πώς επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες;

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει υψηλότερα ποσοστά επιδότησης, καθώς και σημαντικά διευρυμένα κριτήρια επιλεξιμότητας προς τους συνεπείς δανειολήπτες. Ετσι, επιβραβεύονται δανειολήπτες επειδή κατάφεραν να είναι συνεπείς, παρά τις δυσμενείς συνθήκες της οικονομίας. Επιπρόσθετα, διασφαλίζεται ότι θα παραμείνουν συνεπείς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Καμπανάκι» ΤτΕ για νέα γενιά «κόκκινων» δανείων
Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά αυξημένη ετοιμότητα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας το οποίο καθιστά οποιαδήποτε πρόβλεψη για την έκταση των τελικών επιδράσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαιρετικά πρόωρη και...
«Καμπανάκι» ΤτΕ για νέα γενιά «κόκκινων» δανείων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ούτε μισό... ρεζερβουάρ το όφελος στα καύσιμα
Δραματικά κατώτερο του βομβαρδισμού των ανατιμήσεων το «πακέτο» κατά της ακρίβειας, καθώς μετά τους εισοδηματικούς κόφτες περιορίζεται αισθητά το εύρος των δικαιούχων.
Ούτε μισό... ρεζερβουάρ το όφελος στα καύσιμα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεκαπέντε μήνες «γέφυρα» για τους ευάλωτους
Ανακοινώθηκε επίσημα το ενδιάμεσο πρόγραμμα κρατικής στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών για την πρώτη τους κατοικία, μέχρι να λειτουργήσει ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.
Δεκαπέντε μήνες «γέφυρα» για τους ευάλωτους
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προϋπολογισμός σε ισορροπία τρόμου
Καθώς αδειάζει η δεξαμενή για τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και αέριο, το οικονομικό επιτελείο αντιμετωπίζει το δίλημμα αν θα βάλει χέρι στα διαθέσιμα των 40 δισ. ή θα ρισκάρει διεύρυνση του ελλείμματος πέρα από...
Προϋπολογισμός σε ισορροπία τρόμου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λιγότερες και για λιγότερους οι επιδοτήσεις
Δεν θα ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ το κονδύλι που ενέκριναν οι θεσμοί, στις συζητήσεις για τη 13η αξιολόγηση ● Στις παροχές κύριας κατοικίας θα περιοριστούν οι ενισχύσεις.
Λιγότερες και για λιγότερους οι επιδοτήσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας