Ενώ για τρίτη μέρα χθες η πλειονότητα των ΜΜΕ συνέχισε να αναπαράγει το πρωθυπουργικό αφήγημα για την «απελευθέρωση» του επενδυτικού σχεδίου στον Ερημίτη της Κέρκυρας -για την οκταετή «Οδύσσεια» και την «αγία υπομονή» που χρειάστηκε να επιδείξουν οι επενδυτές, για τα δύο Π.Δ., τις δέκα ΚΥΑ, τις 55 εγκρίσεις, τις 11 δικαστικές προσφυγές κ.λπ.-, το κίνημα υπεράσπισης της Κασσιώπης δικαιούται να επικαλείται μια διπλή επιτυχία απέναντι στην κυβερνητική φιέστα.
Η πρώτη επιτυχία αφορά τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποίησε, με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων, τα οποία έφτασαν 1.500 μέτρα από το σημείο του κυβερνητικού σόου του Σαββάτου – τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν μεγαλύτερη προσέγγιση. Στη διαδήλωση μετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης και του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, εκπρόσωποι της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, του ΜέΡΑ25, δεκάδες σύμβουλοι από τους δήμους της Κέρκυρας, τα τοπικά συμβούλια και την Περιφέρεια, εκπρόσωποι σχεδόν από όλους τους συνδικαλιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του νησιού. Η διαδήλωση «θάφτηκε» από την πλειονότητα των ΜΜΕ, με την τιμητική εξαίρεση ορισμένων τοπικών.
Η δεύτερη επιτυχία του κινήματος «Σώστε τον Ερημίτη» είναι ότι στην ίδια τη φιέστα με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό καταγράφηκε η ηχηρή απουσία των δήμων της Κέρκυρας και πολλών ακόμη θεσμικών παραγόντων του νησιού που αντιτίθενται στην επένδυση και θέλουν τον Ερημίτη οικολογικό πάρκο για όλους και όχι παραθεριστικό γκέτο για λίγους. Στις απουσίες καταγράφεται και αυτή της Νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος, που πιθανότατα δεν είχε καν προσκληθεί, μια και είναι καταγεγραμμένη η διαφοροποίησή της.
«Η δύναμη και η θέληση του Κερκυραϊκού λαού ήταν αυτή που μετέτρεψε τη “φιέστα σε φιάσκο”. Αντιλαμβανόμαστε τη μοναξιά του πρωθυπουργού στο χώρο, εν μέσω οσφυοκαμπτών και αδειασμένος από όλους του θεσμικούς παράγοντες του νησιού. Ας πρόσεχε…», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο «Ερημίτη πλους», συλλογικότητα για την περιβαλλοντική προστασία της Βόρειας Κέρκυρας.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας