To υπουργείο Εργασίας θα παρεμβαίνει κάνοντας διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να ελέγξει εάν η ανακαίνιση που επικαλούνται ορισμένοι εργοδότες αποτελεί πραγματικό γεγονός ή πρόφαση για να μην τεθούν σε αναστολή σύμβασης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι δεν προσληφθούν και δεν εργαστούν. Αυτή τη δέσμευση φέρεται ότι ανέλαβε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, ζητήθηκε η παρέμβαση του υπουργείου προκειμένου να εφαρμοστεί η ρύθμιση που ορίζει τη διαδικασία ένταξης των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής σύμβασης μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οσα ξενοδοχεία ανοίξουν βάσει της πληρότητας θα σταματούν την αναστολή σύμβασης και θα προχωρούν σε προσλήψεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργοδότες στον κλάδο υποχρεούνται από χθες να προχωρήσουν σε επαναπροσλήψεις εποχικού δυναμικού, ώστε να τεθούν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και παράλληλα να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ και να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για να ακολουθήσει η κανονική επιδότηση της ανεργίας.
«Αυτό που καταφέραμε σήμερα είναι πως όσοι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις, θα παρεμβαίνει το υπουργείο και θα προχωρά η αναστολή σύμβασης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Επίσης, ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, ενώ η Ομοσπονδία, που θεωρεί ότι η ρύθμιση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ζήτησε και την αναπλήρωση των μισθών στο επίπεδο των κλαδικών συμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί, χωρίς ωστόσο να υπάρξει δέσμευση γι’ αυτό από την πλευρά του υπουργείου.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας