Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταργούν τη Δημόσια Αρχή Λιμένων
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καταργούν τη Δημόσια Αρχή Λιμένων

  • A-
  • A+

Στην κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ), η οποία συστάθηκε το 2016 από τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα με κύριο σκοπό την άσκηση των υπηρεσιών δημόσιας αρχής που είχε μέχρι τότε ο κρατικός ΟΛΠ, προχωρά ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η απόφασή του δεν αποτελεί έκπληξη, αφού εδώ και αρκετό καιρό εμμέσως πλην σαφώς δήλωνε ότι θα καταργήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς όπως υποστήριζε οι περισσότερες αρμοδιότητές της καλύπτονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένα (ΡΑΛ), τη Γενική Γραμματεία Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα. Εκείνο που προκαλεί αντιδράσεις είναι ο τρόπος και η χρονική στιγμή που επέλεξε.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο του υπουργείου, ο Γ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι ποτέ δεν κατάλαβαν τους στόχους και τον σκοπό της ίδρυσης της ΔΑΛ και από το έργο της μέχρι σήμερα τελικά δικαιώθηκαν γιατί πραγματικά τα μόνα με τα οποία ασχολήθηκε ήταν τα ναυάγια και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έδρασε και πέραν των ορίων της αρμοδιότητάς της.

Πρόθεσή τους, όπως είπε, είναι η ένταξη των ιδιαίτερων εποπτικών δράσεων των παραχωρούμενων λιμένων σε ειδική δομή της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικών Υποδομών και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας είχε έρθει σε οξεία αντιπαράθεση με τον διοικητή της ΔΑΛ, Δημοσθένη Μπακόπουλο, με αφορμή τον διαγωνισμό για την ανέλκυση του ναυαγίου τού «Sea Diamond» από τον βυθό της Σαντορίνης που προκήρυξε η ΔΑΛ.

Ο Γ. Πλακιωτάκης υποστήριζε ότι η ΔΑΛ είναι αναρμόδια να ανελκύσει το ναυάγιο, ενώ το αντίθετο υποστήριζε ο Δ. Μπακόπουλος.

Να σημειώσουμε πάντως, χωρίς αυτό να δικαιολογεί την απόφαση του υπουργού, ότι όταν συστάθηκε η ΔΑΛ το 2016 γινόταν λόγος για «θολές και απροσδιόριστες» αρμοδιότητες, καθώς αυτές δεν ήταν ξεκάθαρες στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου.

Αντιδράσεις

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τομεάρχης Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι η ΔΑΛ δημιουργήθηκε γιατί ανέλαβε τις υποχρεώσεις δημόσιου χαρακτήρα που είχε ο ΟΛΠ και μάλιστα την ίδρυσή της ζητούσαν και οι θεσμοί.

«Το αν λειτούργησε σωστά ή όχι -αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση-, δεν σημαίνει ότι, επί της αρχής, είναι λάθος η ΔΑΛ» πρόσθεσε και πρότεινε στον υπουργό αν θέλει να τροποποιήσει το καταστατικό της, τον νόμο με τον οποίο ιδρύθηκε, αλλά να μην την καταργήσει.

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε χθες με τον διοικητή της ΔΑΛ, Δημοσθένη Μπακόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να σχολιάσει την απόφαση.

«Η ανακοίνωση στην οποία προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας λίγα μόνο λεπτά πριν από το τέλος της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου αποτελεί προϊόν βαριάς θεσμικής εκτροπής» τόνισε, εξηγώντας ότι:

«Ο υπουργός αγνόησε επιδεικτικά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο τον υποχρέωνε μιας τέτοιας σημασίας διάταξη για την κατάργηση οργανικής μονάδας του υπουργείου να την εκθέσει σε διαβούλευση, πράγμα το οποίο ουδέποτε έκανε. Επίσης με τη γνωστή μέθοδο της εκπρόθεσμης τροπολογίας αποστέρησε από τη ΔΑΛ τη δυνατότητα να είναι παρούσα στην ακρόαση φορέων και να αντικρούσει τα επιχειρήματα του κ. υπουργού».

Ο Δ. Μπακόπουλος εξέφρασε την απορία πώς ο υπουργός έλαβε αυτή την απόφαση ενώ 8 μήνες δεν μίλησε ποτέ με τη ΔΑΛ και ποιοι υπήρξαν οι εξωθεσμικοί συνομιλητές του που τον οδήγησαν στην πρωτοφανή δήλωση ότι θα καταργήσει τη ΔΑΛ για να ξαναϊδρύσει μια άλλη δομή.

Την έντονη αντίθεσή της στην αιφνιδιαστική απόπειρα του υπουργού Ναυτιλίας μέσω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής να καταργηθεί η ΔΑΛ διατυπώνει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και καλεί τον υπουργό να την αποσύρει.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναζητείται ο εκσυγχρονισμός της ακτοπλοΐας στο νομο σχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας
Αλλαγές και παρεμβάσεις σε σημαντικούς τομείς της ναυτιλίας αλλά και του Λιμενικού Σώματος, που αρκετές από αυτές προκαλούν ερωτήματα και προβληματισμό, φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.
Αναζητείται ο εκσυγχρονισμός της ακτοπλοΐας στο νομο σχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δωράκι σε ιδιώτες τα περιφερειακά λιμάνια»
Τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών αποκάλυψε στη Βουλή ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνοντας ότι οι τοπικοί...
«Δωράκι σε ιδιώτες τα περιφερειακά λιμάνια»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ψαλιδίζουν το ανταποδοτικό
Τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου κρίνεται η τύχη των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας, καθώς η κυβέρνηση θα κάνει γνωστό τον τρόπο με τον οποίο θα τα αξιοποιήσει.
Ψαλιδίζουν το ανταποδοτικό
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αφαίμαξη» στα 10 περιφερειακά λιμάνια
Αβέβαιο φαντάζει το μέλλον των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας. Η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο των υπο-παραχωρήσεων...
«Αφαίμαξη» στα 10 περιφερειακά λιμάνια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιπαράθεση για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών
Η απόφαση της κυβέρνησης να εξετάσει εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας προκάλεσαν την αντίδραση του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού.
Αντιπαράθεση για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγκαινιάσθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου-Αγαθονησίου
Ενα χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Λέρου και του Αγαθονησίου, η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είναι πλέον γεγονός, καθώς δύο χρόνια μετά την έγκρισή του, εγκαινιάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό...
Εγκαινιάσθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου-Αγαθονησίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας