• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.8°C / 24.6°C
  2 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.3°C / 24.4°C
  2 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  3 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 18.3°C
  1 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.4°C / 22.9°C
  4 BF
  83%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 22.0°C
  0 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 18.4°C
  2 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  1 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 24.7°C / 27.8°C
  3 BF
  43%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 22.9°C / 23.9°C
  5 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 24.9°C
  4 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.7°C / 24.0°C
  1 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  0 BF
  53%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.5°C / 25.6°C
  2 BF
  78%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  1 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.0°C / 24.4°C
  2 BF
  55%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 22.1°C
  0 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.1°C / 23.9°C
  2 BF
  86%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 15.5°C
  2 BF
  81%

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της FPS, Θοδωρής Καλαντώνης σημειώνει ότι το χαρτοφυλάκιο που θα διαχειριστεί η νέα εταιρεία θα τροφοδοτείται και με τα νέα «κόκκινα» που θα δημιουργηθούν, αναπόφευκτα, αλλά και με απαιτήσεις τρίτων (π.χ. ΔΕΗ, κινητή τηλεφωνία)

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το στοίχημα της Eurobank με την FPS

 • A-
 • A+

Στην τελική ευθεία, που μοιάζει με… μαραθώνιο, μπαίνει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τις εταιρείες διαχείρισης να παίρνουν σταδιακά το «κόκκινο» δανειακό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών και μαζί τους αντίστοιχους τραπεζοϋπαλλήλους που θα πλαισιώσουν τα αντίστοιχα τμήματα/διευθύνσεις.

Μετά τη συμφωνία της Πειραιώς με τη σουηδική Ιntrum και τη θυελλώδη μετακίνηση των εργαζομένων, ήρθε αυτή της Εurobank με την ιταλική doValue, και ο νέος ισχυρός παίκτης, η FPS, ετοιμάζεται να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της 27 δισ. «κόκκινα» δάνεια της Eurobank –σε πρώτη φάση– και 500 εργαζόμενους του τμήματος των προβληματικών δανείων (TAG).

Πέραν του γενναιόδωρου μπόνους που ξεκινάει από 25.000 ευρώ αφορολόγητα και τη διατήρηση των παροχών (μισθολογικών, ασφαλιστικών και σε είδος), ζητούμενο για τους υπό μετακίνηση εργαζομένους είναι ο βίος της FPS και κατά συνέπεια και ο δικός τους εργασιακός βίος.

Την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της Εurobank και ειδικότερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος που αναλαμβάνει εκτελεστικός πρόεδρος της FPS, ο Θοδωρής Καλαντώνης, απάντησε στην προφανή αγωνία των εργαζομένων κάνοντας σαφείς τους στόχους.

Χαρτοφυλάκιο

Οπως είπε στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της διοίκησης και του διευθύνοντος συμβούλου Φωκίωνα Καραβία, το χαρτοφυλάκιο που θα διαχειριστεί η FPS θα τροφοδοτείται και με τα νέα «κόκκινα» που θα δημιουργηθούν, αναπόφευκτα, αλλά και με απαιτήσεις τρίτων (π.χ. ΔΕΗ, κινητή τηλεφωνία), ώστε να φτάσει τα 40 δισ. ευρώ.

Στα μέσα του 2020, εξάλλου, αναμένεται και η έλευση της Αltamira, της ισπανικής θυγατρικής της doValue που ειδικεύεται στη διαχείριση ακινήτων, και από το 2021 και μετά θα διεκδικήσει τη δυνατότητα νέας χρηματοδότησης σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, ο Θ. Καλαντώνης υπενθύμισε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ο ίδιος ανέλαβε το ρίσκο να υλοποιήσει, μαζί με την ομάδα του, τον δεσμευτικό στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40% –που ορισμένοι το χαρακτήρισαν εξωπραγματικό–, το προσωπικό του TAG διπλασιάστηκε, εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε στην υπόλοιπη τράπεζα.

«Αυτά τα τρία χρόνια ανοίξαμε νέους δρόμους για την τράπεζα και για την αγορά. Επενδύσαμε σε νέα συστήματα, αναπτύξαμε τις υποδομές μας, βελτιστοποιήσαμε το λειτουργικό μας μοντέλο. Πάνω απ’ όλα, όμως, επενδύσαμε στους ανθρώπους μας», ανέφερε ο Θ. Καλαντώνης, το προσωπικό στοίχημα του οποίου αλλά και των άλλων ανώτερων στελεχών, όπως ο Τάσος Πανούσης (αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος), που τον ακολουθούν στην FPS, είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνης στις προοπτικές της νέας εταιρείας.

Εθελουσία

Και αυτό μένει να φανεί στο αμέσως διάστημα, από το πόσοι από τους 500 εργαζομένους των «κόκκινων» δανείων θα μετακινηθούν έχοντας πεισθεί για την επαγγελματική τους προοπτική και πόσοι θα επιλέξουν την εθελουσία έξοδο από την τράπεζα.

 


 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υβριδική εργασία στη Εurobank
Το υβριδικό μοντέλο εργασίας επέλεξαν περίπου 2.800 εργαζόμενοι –δηλαδή το 81% των εργαζομένων που είχαν αυτή τη δυνατότητα– της Εurobank ώστε να εργάζονται 2 ή κατ’ εξαίρεση 3 φορές την εβδομάδα από το σπίτι...
Υβριδική εργασία στη Εurobank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα εθελουσία στη Eurobank
Προτεραιότητα και κίνητρα δίνονται σε διευθύνσεις όπου επιταχύνεται η ψηφιοποίηση ή σε γεωγραφικές περιοχές όπου ήδη υπάρχει υπερβάλλον προσωπικό λόγω του περιορισμού του δικτύου.
Νέα εθελουσία στη Eurobank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε... δύο δόσεις ξεκινούν πλειστηριασμοί
Η αναστολή για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα... τραβήξει μέχρι την 1η Ιουνίου 2021, όταν και θα εφαρμοστεί ο νέος πτωχευτικός νόμος για τους ιδιώτες και τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.
Σε... δύο δόσεις ξεκινούν πλειστηριασμοί
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκινάει ο «Ηρακλής» της Eurobank
Η ολοκλήρωση της τρίτης τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου Cairo της Εurobank ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη του «Ηρακλής», καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση για ένταξή της στο πρόγραμμα παροχής...
Ξεκινάει ο «Ηρακλής» της Eurobank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρέχουν οι ελληνικές τράπεζες για ρυθμίσεις
Επί ποδός πολέμου βρίσκονται τα τραπεζικά επιτελεία για τις ρυθμίσεις των δανείων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ώστε να καταμετρήσουν τα δάνεια για τα οποία θα ζητηθούν διευκολύνεις .
Τρέχουν οι ελληνικές τράπεζες για ρυθμίσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας