Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10 π.μ., και συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις 21 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν ώς τις 12 Ιανουαρίου, με βασικά αιτήματα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων οκτώ εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης.
«Δίνουμε αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ ΟΤΕ, που εκδόθηκε στις 28/12, με αφορμή τη συμπλήρωση της έβδομης ημέρας απεργιακών κινητοποιήσεων. Ενημερώνει ότι «τα ποσοστά συμμετοχής αγγίζουν το απόλυτο, παρά τα ψέματα της Διοίκησης και τις πιέσεις των επιθεωρητών» και σημειώνει ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, λόγω της μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Η Ομοσπονδία επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν εργολάβοι σε τεχνικά τμήματα της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ καταγγέλλει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο παραβιάζει το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί τη διοίκηση του ομίλου να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες και προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί με κάθε μέσο για να διαφυλάξει τη νομιμότητα και το συμφέρον των πολιτών.
Η κινητοποίηση, η πρώτη μετά από χρόνια στον ΟΤΕ, απουσιάζει από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και η ΟΜΕ ΟΤΕ έστειλε ήδη επιστολή στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ με την οποία ερωτά: «Γιατί στα μέσα ενημέρωσης, εκτός από μερικά sites, δεν έχει ακουστεί κουβέντα; Μια τέτοια απεργία δεν αποτελεί είδηση για τον δημοσιογραφικό κόσμο; Για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε να ακούγεται και η άποψη των εργαζομένων».
Η «Εφ.Συν.», όπως και η ιστοσελίδα efsyn.gr, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και δημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις τους, καθώς και τη θέση της διοίκησης του ΟΤΕ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας