• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.7°C / 17.6°C
  3 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 14.5°C
  2 BF
  87%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.0°C
  1 BF
  85%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 13.3°C
  0 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.6°C / 15.9°C
  4 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 15.0°C
  1 BF
  88%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 11.4°C
  1 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 18.6°C
  1 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.9°C
  3 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  5 BF
  81%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  3 BF
  88%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.5°C / 17.3°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 17.5°C
  3 BF
  71%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.3°C / 14.4°C
  0 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 15.6°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  1 BF
  88%
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προσκλητήριο για επενδύσεις

 • A-
 • A+

Να πείσει τους εκπροσώπους της παγκόσμιας επιχειρηματικής ελίτ να ποντάρουν στη χώρα μας, αγοράζοντας νέα κρατικά ομόλογα και προχωρώντας σε επιχειρηματικές κινήσεις με βάση τα κίνητρα του νέου φορολογικού νόμου, θα προσπαθήσει σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Νέα Υόρκη.

Στη «Μέκκα» της παγκόσμιας οικονομίας και του καπιταλισμού, παρουσία ανώτερων κυβερνητικών στελεχών, εκπροσώπων των δανειστών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική ο κ. Σταϊκούρας θα προτάξει τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας, αφού θα είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο 21ο Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link.

Οι επενδύσεις, προερχόμενες από επιχειρηματίες του εξωτερικού, είναι κρίσιμης σημασίας για την κυβέρνηση, η οποία θέλει ακόμη και τα κεφάλαια από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA’s SMP’s) ύψους 1,3 δισ. ευρώ να τα κατευθύνει στον σκοπό αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος της ελληνικής αποστολής είναι να μεταφερθεί το σωστό μήνυμα σε ένα ιδιαίτερα στοχευμένο κοινό, όπως είναι αυτό του Capital Link, που θα εξυπηρετήσει αυτά τα σχέδια.

Η «εκστρατεία πειθούς» του υπουργού Οικονομικών περιλαμβάνει, πέραν της ομιλίας στο επίσημο γεύμα του συνεδρίου, επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών, διαχειριστές κεφαλαίων, εταιρείες συμβούλων για το δημόσιο χρέος και συνέντευξη Τύπου στον χώρο του φόρουμ.

Πραγματοποιείται, δε, σε μια κομβική περίοδο, καθώς:

1. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο παρέχονται κίνητρα για να έρθουν φρέσκα κεφάλαια στην Ελλάδα τα οποία πρέπει να γίνουν ευρύτερα γνωστά, αφού: απλουστεύεται η νομοθεσία για τη φορολογική κατοικία, ενώ θεσπίζεται εναλλακτικός τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης με πληρωμή ετήσιου κατ’ αποκοπή φόρου στις περιπτώσεις επενδύσεων άνω των 500.000 ευρώ.

2. Η κυβέρνηση έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των επενδύσεων για την προσεχή χρονιά. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει αύξηση του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου κατά 13,4%, έναντι μόλις 8,8% φέτος.

3. Ο στόχος για την ανάπτυξη το 2020 έχει τοποθετηθεί ακόμη πιο ψηλά στο 2,8%, την ώρα που Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ κινούνται σε πιο συντηρητικές εκτιμήσεις 2,3%.

4. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα συνεχίσει να κρατά ζεστό το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα, μολονότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2020 είναι σχεδόν μηδενικές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (μέσω τηλεοπτικού μηνύματος) και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, ομιλίες του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γιώργου Ζαββού, και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή.

Περιλαμβάνει, επίσης, συζητήσεις με τη συμμετοχή του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρη Τσάκωνα, των επικεφαλής των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την Ελλάδα, Πολ Κούτος και Φραντσέσκο Ντρούντι, αλλά και εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οπως προκύπτει από τις θεματικές ενότητες του φόρουμ, οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων είναι ο τραπεζικός, ο τουριστικός, ο ενεργειακός, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, οι υποδομές και η αγορά ακινήτων στην οποία επίσης επιχειρείται αναθέρμανση με τα μέτρα στήριξης της οικοδομής που έχουν ψηφιστεί και θα ενεργοποιηθούν από το νέο έτος (πάγωμα ΦΠΑ για μια 3ετία, έκπτωση φόρου για εργασίες στην οικοδομή, αναστολή φόρου υπεραξίας ώς το 2022 κ.ά.).

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συναντήσεις Σταϊκούρα με funds για προσέλκυση επενδύσεων
Προσκλητήριο για επενδύσεις στη χώρα μας απηύθυνε σύσσωμη χθες η κυβέρνηση σε Αμερικανούς επιχειρηματίες και θεσμικά χαρτοφυλάκια της αγοράς, στο πλαίσιο του 21ου συνεδρίου «Invest in Greece».
Συναντήσεις Σταϊκούρα με funds για προσέλκυση επενδύσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βολιδοσκόπηση επενδυτών επιχειρεί η κυβέρνηση
Μεγάλο στοίχημα η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών ώστε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 να καταστεί εφικτή η έξοδος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Τράπεζες, κρατικά και εταιρικά ομόλογα, ενέργεια,...
Βολιδοσκόπηση επενδυτών επιχειρεί η κυβέρνηση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ισοζύγιο αισιοδοξίας-ανησυχίας των τραπεζιτών
Συστήνουν δημοσιονομική σύνεση, χτυπούν καμπανάκια κινδύνου από τα δίδυμα ελλείμματα και την ενεργειακή κρίση, ελπίζουν σε επενδυτική αναβάθμιση.
Το ισοζύγιο αισιοδοξίας-ανησυχίας των τραπεζιτών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας