Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Σταθερά αντίθετη η ΓΕΝΟΠ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ»

ΔΕΗ - Το κέντρο υψηλής τάσης στο Ρουφ

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Σταθερά αντίθετη η ΓΕΝΟΠ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ»

  • A-
  • A+
Επιστολή-αντίδραση της Ομοσπονδίας στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

Τη διαχρονικά σαφή θέση της ενάντια στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας εκφράζει με επιστολή της η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της χθεσινής «Εφ.Συν.».

Ο φορέας, που εκπροσωπεί τους περίπου 17.000 εργαζόμενους, προαναγγέλλει ότι θα τοποθετηθεί, αφού πρώτα ενημερωθεί για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης, κάτι που θα γίνει σήμερα το απόγευμα κατά την πρώτη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Η επιστολή

Η επιστολή της ΓΕΝΟΠ, που υπογράφεται από τον πρόεδρό της Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά, απευθύνεται προς τον διευθυντή της «Εφ.Συν.» Νικόλα Βουλέλη και έχει ως εξής:

«Προκαλεί έκπληξη ακόμα και στον πλέον καλόπιστο αναγνώστη της εφημερίδας σας η επίθεση εναντίον της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μέσα από το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της που είναι αφιερωμένο στη ΔΕΗ (Την απαξιώνουν για να την ξεπουλήσουν). Ο υπότιτλος στην πρώτη σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» «Παράδοξη σιωπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην επιχείρηση απαξίωσης» αποδίδει στην Ομοσπονδία μας προθέσεις και στάσεις που δεν μας αντιπροσωπεύουν.

Θα ήταν σκόπιμο επίσης να επαναλάβουμε ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει διατυπώσει διαχρονικά σαφή θέση ενάντια στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης Επιχείρησης της πατρίδας μας (όπως το 2010 στο σχέδιο Παπακωνσταντίνου, το 2014 ενάντια στο μοντέλο της «μικρής ΔΕΗ»), αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο. Από τις κινητοποιήσεις (σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα - 2018) ενάντια στην εκποίηση των λιγνιτικών (από - επένδυση), στην «απώλεια» του 50% του πελατολογίου της ΔΕΗ και στα απαράδεκτα ΝΟΜΕ, στις συναντήσεις με Υπουργούς αλλά και (όπως πρόσφατα) από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ.

Ας ξανα-συστηθούμε λοιπόν.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει θέσεις για όλα τα μείζονα και μη θέματα της αγοράς ενέργειας και μάλιστα επικυρωμένες από τις διαδικασίες των Συνεδρίων της Ομοσπονδίας αλλά και των Συνεδριάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Δυστυχώς, η συντάκτριά σας δεν μας αναγνωρίζει το προφανές: Δηλαδή να τοποθετηθούμε, αφού πρώτα ακούσουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης, όταν μάλιστα αυτό πρόκειται να συμβεί άμεσα, στη δεδομένη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Αυτό που ζητά η «Εφημερίδα των Συντακτών» - (μήπως θα ήθελε να μας το υπαγορεύσει κιόλας;) είναι να αντιδράσουμε απλώς, έτσι για την αντίδραση. Γιατί διαφορετικά, πιστεύουμε ότι μας… «επιτρέπει» να αποφασίζουμε εμείς, μέσα από τα όργανα και τις διαδικασίες του συνδικάτου, πότε θα μιλήσουμε, πότε θα τοποθετηθούμε και με έναν τρόπο που (πάλι) εμείς θα αποφασίσουμε…

Κύριε Διευθυντά,

Πιστεύουμε, ότι θα δώσετε την ευκαιρία στους αναγνώστες σας να ενημερωθούν για την επιστολή-απάντησή μας και βέβαια θα περιμέναμε από τη συντάκτρια αλλά και από την «Εφημερίδα των Συντακτών» πριν μας αποδώσουν την κατηγορία της «σιωπής» να επικοινωνήσουν μαζί μας».

Ως «Εφ.Συν.» δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτε άλλο, πέρα από το ότι χαιρόμαστε που η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Φυσικά οι σελίδες μας είναι ανοιχτές στην παρουσίαση των θέσεων και των διεκδικήσεών της.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ

Το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» και οι πρώτες τοποθετήσεις του Κωστή Χατζηδάκη για το μέλλον της ΔΕΗ σχολιάστηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εταιρεία έχει πάρα πολλά προβλήματα από την υπερχρέωση 5 δισ. ευρώ που υπέστη επί των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Επί των ημερών μας αυτή μειώθηκε κατά 25 με 30%. Τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Τώρα επιχειρείται να δοθούν τα φιλέτα της εταιρείας, που είναι τα υδροηλεκτρικά, κοψοχρονιά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Επικρατείας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός επισήμανε ότι «δυσφημούν με τις δηλώσεις τους τη χρηματιστηριακή της αξίας. Ας μας πουν τι άλλαξε μέσα σε δύο μήνες, όταν θέταμε σε λειτουργία τις μονάδες αφαλάτωσης σε Νίσυρο, Λειψούς και η ΔΕΗ είχε να βάλει κολόνες».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μάχη ΓΕΝΟΠ - κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ
Πεδίο σύγκρουσης μεταξύ εργαζομένων και κυβέρνησης έγινε η πιο κρίσιμη γενική συνέλευση των τελευταίων ετών για τη ΔΕΗ, στην οποία επρόκειτο να εγκριθεί η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς) και η έναρξη της...
Μάχη ΓΕΝΟΠ - κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρώτες αντιδράσεις για την πώληση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
Το μέλλον του Διαχειριστή Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), που σήμερα αποτελεί θυγατρική της ΔΕΗ, φαίνεται πως θα είναι το σημείο σύγκρουσης για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
Πρώτες αντιδράσεις για την πώληση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χαμηλώνει τους τόνους για τη ΔΕΗ
Ο Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ και «απολογήθηκε» σε όσους του χρεώνουν ότι απαξιώνει την επιχείριση. Το σχέδιο για τη διάσωσή της θα παρουσιαστεί στις προγραμματικές.
Χαμηλώνει τους τόνους για τη ΔΕΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Πριονίζουν» τη ΔΕΗ στοχεύοντας σε ιδιωτικοποίηση
Ο Κωστής Χατζηδάκης υπερασπίστηκε το πρόγραμμα για τη «μικρή ΔΕΗ», που είχε ψηφίσει το 2014 η τότε κυβέρνηση και προέβλεπε την πώληση του ενός τρίτου της επιχείρησης. Τι απαντά η διοίκηση της δημόσιας...
«Πριονίζουν» τη ΔΕΗ στοχεύοντας σε ιδιωτικοποίηση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από το 2015 τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 12%
Πολιτικά κίνητρα πίσω από τις συνεχείς βολές της αντιπολίτευσης προς τη ΔΕΗ διαβλέπει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και τα συνδέει με την ακύρωση των σχεδίων για τη “μικρή ΔΕΗ”...
Από το 2015 τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 12%

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας