Προθεσμία έως τις 28 Ιουνίου έχουν όλοι οι οφειλέτες της εφορίας προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την ένταξη στη ρύθμιση είναι απλή και προϋποθέτει τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.
Μέσα στις πρώτες ώρες από το άνοιγμα της εφαρμογής 20.000 οφειλέτες μπήκαν διερευνητικά σ’ αυτήν, ενώ 3.000 υπέβαλαν και τη σχετική αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους.
Οκτώ βήματα για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση
- Οι οφειλέτες μπαίνουν στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.
- Είτε πατώντας την ένδειξη «Άνοιξε η εφαρμογή των 120 δόσεων» είτε επιλέγοντας την ένδειξη «υπηρεσίες προς τους πολίτες», μεταφέρονται στην είσοδο της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Εκεί πατώντας κλικ ανοίγει το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο Taxisnet.
- Στις επιλογές ρυθμίσεων που παρουσιάζονται μπροστά τους επιλέγουν τον τύπο της ρύθμισης Ρ6 - αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4611/2019 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 31/12/2018.
- Στη συνέχεια οι φορολογούμενοι επιλέγουν την υποβολή νέας αίτησης.
- Στην επόμενη σελίδα εμφανίζονται τα στοιχεία του οφειλέτη (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο κ.λπ.), το ύψος του εισοδήματός του, ο αριθμός των τέκνων, η επιλογή των δόσεων έως 120 και η ΔΟΥ. Στον σχετικό πίνακα που εμφανίζεται οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν τις οφειλές που θέλουν να ρυθμίσουν.
- Στην επόμενη σελίδα αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης προσαυξήσεων, το ποσό έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, οι προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό ανάλογα με την έκπτωση των προσαυξήσεων, ο μέγιστος αριθμός δόσεων, το ποσό της μηνιαίας δόσης. Σε αυτό το στάδιο οι οφειλέτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάλογα με το κούρεμα που επιθυμούν το ύψος των προσαυξήσεων τον αριθμό των δόσεων.
- Στη συνέχεια κάνουν κλικ στην ένδειξη υπολογισμός ποσού δόσης και το σύστημα αυτομάτως υπολογίζει τη μηνιαία δόση τους.
- Στην επόμενη σελίδα εμφανίζεται η αίτηση ρύθμισης οφειλών ν.4611/2019, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Στη συνέχεια υποβάλλεται το αίτημα και εκδίδεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής, με βάση την οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός 3 ημερών η πρώτη δόση για να επικυρωθεί η ρύθμιση.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας