• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  8°C 4.8°C / 10.5°C
  1 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.1°C / 6.6°C
  0 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 11.0°C
  3 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 6.4°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  2 BF
  81%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 1.5°C / 5.0°C
  2 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.2°C / 1.4°C
  2 BF
  69%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  10°C 7.6°C / 10.7°C
  2 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.0°C / 12.5°C
  4 BF
  71%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  4 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.4°C / 14.6°C
  5 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.6°C / 12.6°C
  4 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.5°C / 4.9°C
  1 BF
  74%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 4.5°C / 10.0°C
  2 BF
  81%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 0.8°C / 9.8°C
  0 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.3°C / 10.8°C
  1 BF
  77%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.5°C / 5.5°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.2°C / 6.7°C
  0 BF
  78%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  1 BF
  87%

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης

Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κουβέλης: Το υπ. Ναυτιλίας στο πλευρό του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού

 • A-
 • A+
Εγκαινιάστηκε το 18ο EAST MED YACHT SHOW στη Μαρίνα Ζέας

Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε στα εγκαίνια του 18ου EAST MED YACHT SHOW στη Μαρίνα Ζέας. Όπως τόνισε, το υπουργείο λύνει πολλά από τα προβλήματα του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού.

• Σε δυο σημαντικές παραμέτρους στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού δίνει ιδιαίτερη σημασία το υπουργείο Ναυτιλίας: Αν κάποιος έχει σκάφος να έχει και τις απαραίτητες γνώσεις να το κυβερνήσει και δεύτερον το σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο τουρίστας να πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας.

• Είναι πάγια άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται πάντα στο πλαίσιο του νόμου και πάντα στη βάση της προστασίας της ναυτικής εργασίας, αλλά και του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.

• Θέλουμε οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, να απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες κάνοντας νόμιμες ναυλώσεις ή και να πραγματοποιούν θαλάσσιες εκδρομές με ασφάλεια, κυβερνώντας είτε το δικό τους σκάφος είτε ένα ναυλωμένο επαγγελματικό.

Αυτά επισήμανε στην ομιλία του στα εγκαίνια της 18η Έκθεσης του East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει βρεθεί στο πλευρό του κλάδου, λύνοντας πολλά από τα χρόνια προβλήματά του. Η εκστρατεία κατά των παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών αναψυχής, η πλήρης αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες στήριξης του κλάδου.

Αναφέρθηκε ακόμα στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Σκαφών, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Νοέμβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2021. Το υπουργείο Ναυτιλίας αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες προς τα συναρμόδια υπουργεία, για να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις όλες οι διαδικασίες , ενώ στο ηλεκτρονικό μητρώο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να έχουν ενταχθεί περί τα 6.000 πλοία. Για το λόγο αυτό κάλεσε για ακόμη μία φορά τους υπόχρεους να ανταποκριθούν άμεσα και να εγγραφούν το συντομότερο δυνατό στο ηλεκτρονικό Μητρώο.

Η έκθεση διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στον Πειραιά θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2019 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι «μαγική» χώρα για θαλάσσιο τουρισμό και γιώτινγκ με 5.000 νησιά και βραχονησίδες και 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή και σημείωσε ότι η Ένωση κάνει μια τεράστια προσπάθεια να φτάσει την Ελλάδα στην κορυφή του παγκόσμιου γιώτινγκ. «Ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός και συγκεκριμένα το επαγγελματικό γιώτινγκ είναι η πιο αδικημένη και απαξιωμένη μορφή τουρισμού», τόνισε. Ανέφερε επίσης:

«Ίσως η λέξη σκάφος προκαλεί την κοινωνία. Όμως ο επαγγελματίας της ελληνικής σημαίας δεν είναι αυτός που σκέφτεται ο κόσμος» και υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, πάνω από κομματικά χρώματα, διότι είναι η πηγή πλούτου για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης από την πλευρά του επισήμανε ότι το «East Med Yacht Show» συμβάλλει στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας και του τουρισμού στην πόλη του Πειραιά.

«Έχουμε το πλεονέκτημα να βρίσκονται στην πόλη μας, τόσο η Μαρίνα Ζέας, όσο και η Μαρίνα στο ΣΕΦ και οφείλουμε σε συνεργασία μαζί τους να προωθήσουμε και αυτού του είδους τον τουρισμό, το yachting, ο οποίος είναι πιο εξειδικευμένος και απευθύνεται σε ένα πολύ απαιτητικό κοινό, απ’ όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι μοναδικός προορισμός για τον θαλάσσιο τουρισμό και ο Πειραιάς είναι η βάση του. Αυτό το στοιχείο θα πρέπει να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχουν προφανή οικονομικά οφέλη, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος κάλεσε με την ευκαιρία της έκθεσης όλο τον κόσμο να έρθει στον Πειραιά για να ενημερωθεί και να απολαύσει αυτά τα υπέροχα σκάφη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ελάτε να επενδύσετε στην κρουαζιέρα»
Από το βήμα του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης κάλεσε τις διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας να ενδιαφερθούν για εξειδικευμένες επενδύσεις στα 10 περιφερειακά λιμάνια.
«Ελάτε να επενδύσετε στην κρουαζιέρα»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γιορτή του τουρισμού
Η εκστρατεία κατά των παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών αναψυχής και η πλήρης αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, είναι μερικές από τις ενέργειες στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού στις οποίες προχώρησε το...
Γιορτή του τουρισμού
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υποστηρικτικά στην κρουαζιέρα θα λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια
Την ανάγκη επίσπευσης της λειτουργίας των υδατοδρομίων, καθώς τα υδροπλάνα θα είναι υποστηρικτικά της κρουαζιέρας, επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη για την πορεία των...
Υποστηρικτικά στην κρουαζιέρα θα λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επανεξέταση του ΦΠΑ στον θαλάσσιο τουρισμό
​Την αναρρύθμιση και τον ανακαθορισμό των διατάξεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας, σχετικά με τον ΦΠΑ στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, η οποία προκάλεσε πλήθος...
Επανεξέταση του ΦΠΑ στον θαλάσσιο τουρισμό
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από τον Μάρτιο «ανοίγει» ξανά η κρουαζιέρα
Επανέρχεται στα δρομολόγια το 80% των κρουαζιερόπλοιων σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναντήσεις της Διεθνούς Ενωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) με τους υπουργούς Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Από τον Μάρτιο «ανοίγει» ξανά η κρουαζιέρα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναζητούνται λύσεις για διευκόλυνση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη
Διαχρονικά θέματα που αφορούν την κρουαζιέρα και έχουν σχέση με τη Σαντορίνη συζήτησε η αντιπροσωπεία της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας με τη νέα διοίκηση της Δημοτικής Αρχής Θήρας.
Αναζητούνται λύσεις για διευκόλυνση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας