• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    21°C 19.5°C / 23.0°C
    3 BF
    56%
  • Θεσσαλονίκη
    Αίθριος καιρός
    19°C 15.6°C / 22.7°C
    3 BF
    62%
  • Πάτρα
    Αραιές νεφώσεις
    21°C 19.0°C / 22.7°C
    3 BF
    50%
  • Ιωάννινα
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 19.4°C / 19.9°C
    3 BF
    36%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 15.9°C / 18.5°C
    3 BF
    67%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 21.5°C / 24.0°C
    2 BF
    61%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    20°C 17.9°C / 20.4°C
    2 BF
    30%
  • Αγρίνιο
    Αραιές νεφώσεις
    23°C 22.9°C / 22.9°C
    2 BF
    52%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    18°C 17.2°C / 18.8°C
    3 BF
    76%
  • Μυτιλήνη
    Αίθριος καιρός
    19°C 17.9°C / 18.9°C
    1 BF
    55%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    18°C 18.4°C / 18.8°C
    2 BF
    59%
  • Σκόπελος
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 15.7°C / 15.7°C
    1 BF
    72%
  • Κεφαλονιά
    Αυξημένες νεφώσεις
    17°C 17.0°C / 17.0°C
    3 BF
    67%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 22.3°C / 23.9°C
    0 BF
    43%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    24°C 17.5°C / 24.4°C
    2 BF
    46%
  • Ρόδος
    Αίθριος καιρός
    20°C 18.8°C / 19.9°C
    5 BF
    57%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    22°C 19.9°C / 23.2°C
    3 BF
    35%
  • Καβάλα
    Αίθριος καιρός
    15°C 15.5°C / 16.3°C
    3 BF
    77%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    22°C 15.7°C / 22.2°C
    3 BF
    63%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 20.5°C / 20.5°C
    3 BF
    35%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέο, διορθωμένο επενδυτικό σχέδιο κατέθεσε ο ΟΛΠ

  • A-
  • A+

Νέο master plan (επενδυτικό σχέδιο) το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περιλαμβάνει συμπληρωματικά στοιχεία, αποσαφηνίσεις και διορθώσεις που αφορούν συγκεκριμένα έργα των πρόσθετων επενδύσεων, που προτείνει η COSCO για το λιμάνι του Πειραιά, κατέθεσε χθες ο ΟΛΠ στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο master plan εξετάστηκε πριν από περίπου δύο μήνες, τον Φεβρουάριο από την ΕΣΑΛ, η οποία ενέκρινε και τις 11 υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 293 εκατ. ευρώ που η COSCO είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει μέχρι το 2021 προκειμένου να περάσει σε αυτή και το υπόλοιπο 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και απέρριψε τρία έργα από τις πρόσθετες επενδύσεις.

Την αποθήκη (logistics center) στην πρώην περιοχή ΟΔΔΥ (στην αρχή του Σχιστού) έκτασης 80.000 τ.μ., με το αιτιολογικό ότι δεν τεκμαίρεται η αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, καθώς σε πολύ μικρή απόσταση στην περιοχή του Θριασίου δρομολογείται η υλοποίηση ενός εμπορευματικού κέντρου διεθνούς εμβέλειας.

Την κατασκευή δύο πενταώροφων κτιρίων στάθμευσης αυτοκινήτων, 75.000 τ.μ. το καθένα, στο Κερατσίνι και το εμπορικό κέντρο (mall) στην προβλήτα κρουαζιέρας.

Είχε γνωμοδοτήσει επίσης αρνητικά ως προς τις προτάσεις χρήσεων γης και των όρων δόμησης που περιλαμβάνονται στο master plan, καθώς ο τρόπος παρουσίασης στη μελέτη του ΟΛΠ περιέχει ασάφειες σχεδιαστικές και περιγραφικές οι οποίες δεν επέτρεπαν στην επιτροπή να αξιολογήσει τις προτάσεις.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης και στελέχη του ΟΛΠ κατά την οποία συζητήθηκε αναλυτικά το master plan, οι προτάσεις-διαφωνίες της COSCO και αναζητήθηκαν εφικτές λύσεις.

Στη συνάντηση τα στελέχη του ΟΛΠ συναίνεσαν στο να μην κατασκευαστεί τελικά το mall, το οποίο είχε ήδη απορρίψει η ΕΣΑΛ και είχε συγκεντρώσει καθολικές αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους του Πειραιά.

Το νέο master plan που κατατέθηκε χθες θα εξεταστεί πιθανότατα μετά το Πάσχα από την ΕΣΑΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βραχυκύκλωμα από το master plan
Τη χρυσή τομή προσπαθούσε χθες να βρει η κυβέρνηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ σχετικά με το νέο master plan της Cosco, το οποίο θα αξιολογούσε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας.
Βραχυκύκλωμα από το master plan
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι περιλαμβάνει το νέο master plan
Κατατέθηκε το νέο επενδυτικό σχέδιο στο υπουργείο Ναυτιλίας, αφού ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες και βρέθηκε η χρυσή τομή που ικανοποιεί κυβέρνηση και Κινέζους καθώς δεν περιλαμβάνει τη χωροθέτηση ναυπηγείου.
Τι περιλαμβάνει το νέο master plan
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ετοιμο το πολυσυζητημένο νέο master plan του ΟΛΠ
Κατατέθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας το πολυσυζητημένο νέο βελτιωμένο master plan του ΟΛΠ, καθώς ξεπεράστηκαν διάφορες δυσκολίες που είχαν προκύψει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Cosco.
Ετοιμο το πολυσυζητημένο νέο master plan του ΟΛΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο master plan καταθέτει η Cosco
Νέο master plan θα ετοιsμάσει η διοίκηση του ΟΛΠ το οποίο και θα καταθέσει για αξιολόγηση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης sΛιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας το συντομότερο δυνατόν.
Νέο master plan καταθέτει η Cosco
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το λιμάνι του Πειραιά, η δύναμη της ελληνικής οικονομίας
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης θεωρεί ότι η συμβολή του ΟΛΠ είναι καθοριστική, καθώς οι επενδύσεις κατά την τελευταία δεκαετία έχουν αποφέρει επιπλέον 800 εκατ....
Το λιμάνι του Πειραιά, η δύναμη της ελληνικής οικονομίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενστάσεις για το master plan του ΟΛΠ
Την αναστολή οποιουδήποτε τεχνικού έργου επέκτασης στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι την κατάθεση αξιόπιστων στοιχείων από τον ΟΛΠ προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις, καθώς και τη μη έγκριση δύο...
Ενστάσεις για το master plan του ΟΛΠ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας