Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πού συγκλίνουν κυβέρνηση – τραπεζίτες για τα «κόκκινα» δάνεια

Απαντώντας σε ερώτηση στελέχους της ΑΔΕΔΥ ο Χρ. Βερναρδάκης τόνισε ότι θα προτείνει προσλήψεις μεγάλου αριθμού μόνιμων υπαλλήλων σε εκπαίδευση και ευρύτερο Δημόσιο | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πού συγκλίνουν κυβέρνηση – τραπεζίτες για τα «κόκκινα» δάνεια

  • A-
  • A+

Πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζιτών για το «φλέγον» ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο είναι τα κριτήρια στα οποία φέρεται να συγκλίνουν οι δύο πλευρές για να συμφωνήσουν στον «διάδοχο» του νόμου Κατσέλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ένταξη στο νέο πλαίσιο δεν θα εξαρτάται μόνο από την αντικειμενική αξία του ακινήτου, η οποία συζητείται να μείνει ψηλά μέχρι (ίσως και πάνω από) τις 200.000, αλλά και από το υπόλοιπο ποσό του δανείου.  

Τα νέα στοιχεία έρχονται μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου στην οποία κυβέρνηση και εκπρόσωποι των των τεσσάρων τραπεζών κατέληξαν ότι πρέπει να τα «βρουν» εντός των επόμενων 24ώρων, ώστε το νέο θεσμικό πλαίσιο  να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε λήγει το υφιστάμενο.

Όπως γράφει σήμερα στην «Εφ.Συν.» η Άρτεμις Σπηλιώτη, μία από τις προτάσεις που συζητήθηκαν είναι ότι η τράπεζα θα μπορεί να προχωρά σε επιμήκυνση αποπληρωμής μέχρι 20 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία του δανειολήπτη και με λήξη έως το 80ό έτος ηλικίας, ενώ σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» οι τράπεζες παραμένουν σταθερές στο «δόγμα»: όχι για όλους, όχι αδιακρίτως προτείνοντας να γίνεται μόνο στις περιπτώσεις που το ύψος του δανείου ξεπερνά το 120% της αξίας του ακινήτου και να «κουρεύεται» το επιπλέον ποσό.   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες
Σε συμφωνία ότι πρέπει να τα «βρουν» εντός των επόμενων 24ώρων και ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του...
Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ζητείται συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Λίγα εικοσιτετράωρα προθεσμία έχουν κυβέρνηση και τράπεζες για να συμφωνήσουν στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, καθώς μέχρι τις 15...
Ζητείται συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας