Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δικαίωση για 23 συμβασιούχους υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ

Δικαίωση για 23 συμβασιούχους υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ

  • A-
  • A+

Έπειτα από δέκα χρόνια κινητοποιήσεων αλλά και δικαστικών αγώνων, δικαιώθηκαν οι 23 συμβασιούχοι υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ και με τροπολογία που ψηφίστηκε στον νόμο για τη λειτουργία του ΑΣΕΠ, προσλαμβάνονται και εντάσσονται στο μόνιμο δυναμικό της εταιρείας. Την αίσια έκβαση του αγώνα τους χαιρετίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλευρό τους.

Η «Οδύσσεια» είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2009, με τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 35 υδρονομέων στην ΕΥΔΑΠ που έγινε από το ΑΣΕΠ. Οι έλεγχοι που είχαν γίνει μετά την κυβερνητική αλλαγή αποκάλυψαν ότι αρκετοί από τους επιτυχόντες δεν είχαν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ορισμένοι δεν κάλυπταν ούτε τα τυπικά προσόντα, με αποτέλεσμα το ΑΣΕΠ να προχωρήσει σε ακύρωση των προσλήψεων, επιλογή που επικυρώθηκε στα τέλη του 2014 και από το διοικητικό εφετείο.

Στα τέλη του 2015, η σημερινή διοίκηση της ΕΥΔΑΠ παραιτήθηκε από το δικαίωμα έφεσης και αποφάσισε να αξιοποιήσει τους υδρονομείς, που είχαν απομείνει 23, με επτάμηνες συμβάσεις μαθητείας, η οποίες παρατάθηκαν ως την εκδίκαση της προσφυγής που είχε υποβληθεί στον Αρειο Πάγο. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις αρχές του 2018, με τη δικαίωση των εργαζομένων.

Το ΑΣΕΠ όμως εξακολούθησε να επιμένει στην αρχική του απόφαση και έστειλε μάλιστα έγγραφο προς τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εγκαλώντας την για... παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που θα προχωρούσε σε πρόσληψη των υδρονομέων.

Οι 23 συμβασιούχοι έχουν αποκτήσει εμπειρία, ενώ θα καλύψουν τα μεγάλα κενά στον τομέα των υδρονομέων. Για ολόκληρο το δίκτυο της Αττικής υπάρχουν περίπου 100 μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι με τις νέες προσλήψεις θα μπορούν να πάρουν ρεπό και άδειες που δικαιούνται.

Επιστολή στην «Εφ.Συν.»

Με αφορμή το ρεπορτάζ της 5/2/2019 στην ηλεκτρονική έκδοση της «Εφ.Συν.», ο δικηγόρος Δημήτρης Περπατάρης μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή εκπροσωπώντας «τους νομοθετικά αποκατασταθέντες και δικαστικά δικαιωθέντες υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ», ζητώντας να δημοσιευτεί «προς ανασκευή και αποκατάσταση της αλήθειας των όσων διαλαμβάνονται».

«Οι 23 Υδρονομείς ΕΥΔΑΠ έλαβαν μέρος με επιτυχία σε προκήρυξη διαγωνισμού του 2009 πρόσληψης προσωπικού Αορίστου Χρόνου του ΑΣΕΠ. Διεξήχθη σύννομος και γραπτός διαγωνισμός και τα δικαιολογητικά μας ελέγχθηκαν και επιβεβαιώθηκαν ως απολύτως νόμιμα από την αρμόδια επιτροπή της ΕΥΔΑΠ. Όλα τα προσόντα των Υδρονομέων είναι αδιαμφισβήτητα

Η μοναδική διαφωνία δημιουργήθηκε με το ΑΣΕΠ το οποίο έθεσε έναν νέο όρο για την απόδειξη της εμπειρίας. Ως εκ τούτου οι Υδρονομείς κατέφυγαν για 10 χρόνια στην Δικαιοσύνη όπου κέρδισαν :

- τρεις δικαστικές αποφάσεις στα πολιτικά δικαστήρια

- δύο ομόφωνες αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (50 Δικαστές)

Ακόμη και η προσπάθεια προσφυγής στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί γιατί όλες οι δικαστικές αποφάσεις είχαν καταστεί τελεσίδικες και αμετάκλητες ( Συμπεριλαμβανομένου και των 2 δικαστικών αποφάσεων της Πλήρης Ολομέλειας του Αρείου Πάγου).

Οι 23 Υδρονομείς και οι οικογένειές τους ευχαριστούν την Κυβέρνηση που έδωσε λύση και με την τροπολογία – Νομοθετική ρύθμιση επισφράγισε το Δίκιο των Υδρονομέων.

Σε αυτό το διάστημα των κερδισμένων δικαστικών μας αγώνων, η ΕΥΔΑΠ μας απέλυσε δύο φορές, όμως οι απολύσεις ανακλήθηκαν ως μηδέποτε γενόμενες μετά τις εντονότατες διαμαρτυρίες του συνόλου της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και όλων των εργαζομένων.

Όλα τα αναφερόμενα στοιχεία είναι στην διάθεση οποιουδήποτε και απαιτούμε προς αποφυγή της προσβολής του ήθους και σπίλωσης της αξιοπρέπειας και προσωπικότητας μας να αποκαταστήσετε την αλήθεια στο ήδη δημοσιευθέν άρθρο σας στο φύλλο της Τρίτης 05 Φεβρουαρίου 2019 διότι :

1. Δεν υπάρχουν συμβάσεις μαθητείας.

2. Δεν υπάρχουν πλαστά ούτε ελλιπή δικαιολογητικά.

3. Δεν εκκρεμεί κανένα έγγραφο για παράβαση καθήκοντος της ΕΥΔΑΠ (υπάρχει έγγραφο άμεσης ανάκλησης).

Τέλος αν ξανά αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε η νομιμότητα των 23 Υδρονομέων, ή προσβάλουν το ήθος, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα μας  θα ασκήσουμε τα Νόμιμα δικαιώματά μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Με όλο το σεβασμό στον αγώνα σας, τον οποίο σταθερά στήριξε και προέβαλε η «Εφ.Συν.», θα χρειαστεί να ξαναδιαβάσετε το δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία του 2009 αφορούσε 35 προσλήψεις, αλλά η έρευνα του ΑΣΕΠ που ακολούθησε απέδειξε ότι ορισμένοι από τους «επιτυχόντες» δεν διέθεταν τα τυπικά προσόντα και ακύρωσε την απόφαση.

Την ίδια θέση διατύπωσε και το διοικητικό εφετείο, γι΄αυτό χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα και μόνον για τους 23 υδρονομείς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αμετάβλητο το μετοχολόγιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Η άμεση και έμμεση συμμετοχή του Δημοσίου δεν έχει μεταβληθεί, αναφέρουν σε χωριστές ανακοινώσεις τους οι διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την...
Αμετάβλητο το μετοχολόγιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Νόμιμες οι μεγάλες εκπτώσεις στους διαγωνισμούς» απαντά η ΕΥΔΑΠ
Δεν αποκλείονται από τους διαγωνισμούς εταιρείες που έχουν προσφέρει μεγάλη έκπτωση, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ με αφορμή δημοσιεύματα ότι η «Διάτμηση», στην οποία μετείχε ώς την υπουργοποίησή του...
«Νόμιμες οι μεγάλες εκπτώσεις στους διαγωνισμούς» απαντά η ΕΥΔΑΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με 20 εκατ. η ΕΥΔΑΠ μπαίνει στην Τράπεζα Αττικής
Τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με 20 εκατ. ευρώ αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η απόφαση θα υποβληθεί για επικύρωση στην έκτακτη γενική...
Με 20 εκατ. η ΕΥΔΑΠ μπαίνει στην Τράπεζα Αττικής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δίνει μέρισμα η ΕΥΔΑΠ
Τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 21,3 εκατ. ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η ΕΥΔΑΠ, ποσό που αντιστοιχεί σε 0,20 ευρώ ανά μετοχή και 0,18 ευρώ καθαρά, μετά την παρακράτηση φόρου. Τη σχετική απόφαση πήρε χθες...
Δίνει μέρισμα η ΕΥΔΑΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΕΥΔΑΠ δίνει μέρισμα
Μέρισμα συνολικού ύψους 21,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 20 λεπτά ανά μετοχή, θα δώσει η ΕΥΔΑΠ και η σχετική απόφαση αναμένεται να εγκριθεί στη γενική συνέλευση της εταιρείας στο τέλος Απριλίου. Η πρόταση...
Η ΕΥΔΑΠ δίνει μέρισμα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απαντήσεις στις φήμες δίνει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Με εξασέλιδη ανακοίνωση, η «Ελλάκτωρ» δίνει απαντήσεις σε όλες τις φήμες για τον όμιλο που κυκλοφόρησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ οργανώνει και τηλεδιάσκεψη με τους μετόχους το μεσημέρι της Δευτέρας και...
Απαντήσεις στις φήμες δίνει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας