Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αμερικανική στήριξη σε start up και ΜμΕ

Αμερικανική στήριξη σε start up και ΜμΕ

  • A-
  • A+

Τη δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας υπογράμμισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Roots», που υλοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και αποτελεί πρόγραμμα στήριξης και βοήθειας start up και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οπως είπε, η αμερικανική κεφαλαιαγορά στηρίζει το πρόγραμμα και οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ελληνικές, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα προσφέρει πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων, ευκαιρίες κατάρτισης και καθοδήγησης που θα επιτρέψουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φτάσουν στο σημείο της επενδυτικής ετοιμότητας.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα προετοιμασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων και το πρόγραμμα θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις μέσω συμβούλων.

Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις εταιρειών μέσα από την ιστοσελίδα www.roots-program.com από τις 14 Δεκεμβρίου. Οι προτάσεις των εταιρειών θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ωρα για fast track ανάπτυξη»
​Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist με θέμα την...
«Ωρα για fast track ανάπτυξη»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, έπεσε κάτω από τις 600 μονάδες
Κάτω από τις 600 μονάδες έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, που για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση παρουσιάζει απώλειες, ακολουθώντας τις τάσεις στις...
Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, έπεσε κάτω από τις 600 μονάδες