Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επένδυση σε φωτοβολταϊκά ισχύος 8,99 MW από την «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

Επένδυση σε φωτοβολταϊκά ισχύος 8,99 MW από την «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Τις ετήσιες ανάγκες τουλάχιστον 4.000 νοικοκυριών θα καλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα μας. Πρόκειται για το έργο που υλοποίησε στην περιοχή Σοφάδων Καρδίτσας η «ΑΤΕΝ Ενεργειακή», θυγατρική της «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες», συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 8,99 MW.

Tο έργο θα παράγει ετησίως περί τις 13.000 MWh Πράσινης Ενέργειας, που αντιστοιχούν σε αποφυγή έκλυσης περίπου 15.000 τόνων CO2.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 140 στρεμμάτων και αποτελείται από 27.260 φωτοβολταϊκές γεννήτριες (πλαίσια) και είναι αξιοσημείωτο ότι σημαντικός αριθμός εταιρειών, αλλά και εργαζομένων που απασχολήθηκαν για την κατασκευή και ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού σταθμού, προήλθε από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Το εν λόγω έργο –που συμμετείχε επιτυχώς στον δημόσιο πιλοτικό διαγωνισμό του Δεκεμβρίου 2016 της ΡΑΕ για φωτοβολταϊκά ισχύος μεγαλύτερης του 1 MW– συνδέθηκε ήδη με το δίκτυο, ενώ σε δοκιμαστική λειτουργία είχε τεθεί από τις 17 Οκτωβρίου 2018.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στήριξη από ΗΠΑ στην ενεργειακή ατζέντα της Ε.Ε.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενεργειακή ατζέντα της Ε.Ε. και σ’ αυτή την ατζέντα η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος. Αυτό τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι...
Στήριξη από ΗΠΑ στην ενεργειακή ατζέντα της Ε.Ε.