Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φωτοβολταϊκά σε όλο τον κόσμο κατασκευάζει η «Μυτιληναίος»

Φωτοβολταϊκά σε όλο τον κόσμο κατασκευάζει η «Μυτιληναίος»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Στη διαδικασία εκπόνησης του 5ετούς επιχειρησιακού πλάνου στρατηγικής των αμέσως επόμενων ετών που θα περιλαμβάνει τις βασικές επενδύσεις, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τη χρηματοδότησή τους βρίσκεται η «Μυτιληναίος», όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές.

Η εταιρεία, που προβλέπεται ότι το 2021 θα διπλασιάσει τον τζίρο της σε σχέση με το 2018 στα 3 δισ. ευρώ, θα ρίξει μεγάλο βάρος στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Πιστεύουμε ότι το κύμα της κοινής γνώμης κατά της κλιματικής αλλαγής και υπέρ της απανθρακοποίησης στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως θα είναι τεράστιο και θα μετατραπεί σε κύμα που θα συμπαρασύρει την πολιτική σε δραστικές αποφάσεις», είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Οι ΑΠΕ, όπως υπογράμμισε, θα είναι σε όλες τους τις μορφές η ενέργεια του μέλλοντος αλλά και του παρόντος και απέχουμε λίγες δεκαετίες από τη λύση αποθήκευσης σε μεγάλη έκταση. Οι ελλείψεις σε αυτό το μεταβατικό στάδιο θα καλυφθούν από το φυσικό αέριο, όπως είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τονίζοντας ότι «η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ηλιακή ενέργεια θα είναι σε λίγο η φτηνότερη μορφή από οποιαδήποτε άλλη. Ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε πάρκα με κόστος 5 εκατομμύρια ευρώ ανά μεγαβάτ και τώρα είναι στις 500.000, με περαιτέρω πτωτικές τάσεις».

Η «Μυτιληναίος» λοιπόν με βάση αυτά τα δεδομένα θα μεγαλώσει το ελληνικό χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ, θα αναπτύξει έργα πρώτης γραμμής για λογαριασμό τρίτων εταιρειών και από το 2020 θα αρχίσει να κατασκευάζει νέα, δικά της, μεγάλα, επιλεγμένα έργα. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το τελευταίο, πρόκειται για μεγάλα έργα ισχύος 200-300 MW, τα οποία θα πωλούνται σε τρίτους, όπως πετρελαϊκές εταιρείες που θέλουν να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

Η «ΜΕΤΚΑ ΕGN», θυγατρική της«Μυτιληναίος» που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και υβριδικών έργων, επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο και τον επόμενο μήνα ξεκινάει έργο στη Moγγολία, ενώ διεκδικεί έργο 250 ΜW στην Αυστραλία και αναπτύσσει ή διεκδικεί έργα σε Χιλή, Ισπανία, Καζακστάν. «Σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν άνθρωποί μας και στήνουν πάρκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγ. Μυτιληναίος.

Ο κ. Μυτιληναίος εκτίμησε ότι το 2019 η εταιρεία θα απογειωθεί με κύκλο εργασιών στα 2,2 δισ. ευρώ (από 1,5 δισ.), λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 400 εκατ. ευρώ (από 300 εκατ. ευρώ), καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ που μεταφράζονται σε κέρδη ανά μετοχή 1,5 ευρώ, ενώ προέβλεψε διπλασιασμό του τζίρου σε σχέση με το 2018 στα 3 δισ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επένδυση σε φωτοβολταϊκά ισχύος 8,99 MW από την «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»
Τις ετήσιες ανάγκες τουλάχιστον 4.000 νοικοκυριών θα καλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα μας....
Επένδυση σε φωτοβολταϊκά ισχύος 8,99 MW από την «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»
Πάτμος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΤΚΕ: Απειλή για τουρισμό και κοινωνία το Airbnb
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για την εξάπλωση του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων,...
ΣΕΤΚΕ: Απειλή για τουρισμό και κοινωνία το Airbnb
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Stop σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τον Ιούνιο
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δανειολήπτη που δυνητικά μπορεί να υπαχθεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο δεν θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο, όταν και...
Stop σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τον Ιούνιο