Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τέλη Οκτωβρίου η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

ΕUROKINISSI

Τέλη Οκτωβρίου η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

  • A-
  • A+

Τους κύριους στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε γνωστούς ο νέος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες, ενώ η εξόφλησή της θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ανακοίνωσε επίσης πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 20% των αποζημιώσεων του 2017 από τον ΕΛΓΑ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε ως κύριους στόχους του υπουργείου, την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος μέσω πολιτικών και δράσεων, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για το ετήσιο ακατάσχετο των αγροτών, ύψους 15.000 ευρώ. Επίσης, αναφέρθηκε στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην κύρια σύνταξη έως 35% αλλά και στην κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, που βοηθούν τη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος όπως φυσικά και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις στα αγροτικά δάνεια.

Παράλληλα, ο κ. Αραχωβίτης είπε πως μεγάλο βάρος της προσπάθειας θα δοθεί στην ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων αλλά και στην εκπαίδευση των αγροτών, ενώ αναφερόμενος στον ΕΛΓΑ τόνισε «πως θα διατηρήσει το δημόσιο και αλληλέγγυο χαρακτήρα του».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα εκατοντάδες αιτήσεις.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναφέρθηκε επίσης εκτενώς και σε θέματα αλιείας, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός συμπυκνωμένου πλαισίου, που θα έχουν ως απώτερο στόχο την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εντός διμήνου θα εξοφλούνται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων
«Μπλόκο» στην καθυστέρηση των πληρωμών αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων από τους εμπόρους βάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...
Εντός διμήνου θα εξοφλούνται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων