Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δίμηνη προστασία για τη Folli Follie

Δίμηνη προστασία για τη Folli Follie

  • A-
  • A+

Σε καθεστώς δίμηνης προστασίας από τους πιστωτές βρίσκεται η εταιρεία Folli Follie με χθεσινή προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, όχι όμως και τα φυσικά πρόσωπα, η Folli Follie Συμμετοχών (θυγατρική) και η Καίτη Κουτσολιούτσου, καθώς απορρίφθηκαν τα δικά τους αιτήματα προστασίας έναντι των πιστωτών τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου περιλαμβάνει αυστηρούς όρους για τη Folli Follie και ειδικότερα απαγορεύει την εγγραφή προσημειώσεων και οποιουδήποτε εμπράγματου βάρους. Ετσι μέχρι την έκδοση της απόφασης στην κύρια αίτηση η εταιρεία δεν μπορεί να εκποιεί περιουσιακά της στοιχεία.

Μάχη νομικών επιχειρημάτων δόθηκε χθες στη δικαστική αίθουσα του κτιρίου 5 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων). 

Η πλευρά της εταιρείας επιδίωξε να πετύχει προστασία από τους πιστωτές εν όψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης, ενώ η πλευρά των τραπεζών, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ επιδίωξαν την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.

Η Folli Follie κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η Folli Follie Συμμετοχών 10,5%. Οι τράπεζες ισχυρίστηκαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό, υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου. Από την άλλη πλευρά η εταιρεία υποστήριξε ότι επίσης είναι σε επαφή με Ελληνα επενδυτή, ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό (χωρίς να αναφέρει το όνομά του). 

Με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 10,5% στα ATTICA από τις τράπεζες.

Αναζητείται λύση

Από την πλευρά του ομίλου κατέθεσε ως μάρτυρας στέλεχός του, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι η δίμηνη παράταση είναι σημαντική γιατί θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. 

«Υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες, ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρεία» ανέφερε. Κατά τον μάρτυρα, «έχει διασφαλιστεί το μέλλον των 1.142 εργαζομένων του ομίλου, η συμμετοχή του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο των ATTICA πολυκαταστήματα είναι στρατηγική γιατί το σημείο πώλησης είναι σημαντικό, ενώ η αξία των μετοχών υπολογίζεται περίπου στα 70 εκατ. ευρώ».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τους επόμενους μήνες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Μαρινόπουλος»: το σχέδιο διάσωσης και η εμπλοκή της «Σκλαβενίτης»
Η τελική λύση για το πιο σύνθετο εγχείρημα διάσωσης ελληνικής εταιρείας που έχει δρομολογηθεί μέχρι σήμερα θα εξαρτηθεί πρωτίστως από το σχέδιο...
«Μαρινόπουλος»: το σχέδιο διάσωσης και η εμπλοκή της «Σκλαβενίτης»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προσωρινή δικαστική προστασία για «Μαρινόπουλο»
«Ομπρέλα» προσωρινής δικαστικής προστασίας άνοιξε χθες το Πρωτοδικείο της Αθήνας στον όμιλο Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, το...
Προσωρινή δικαστική προστασία για «Μαρινόπουλο»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυρίαρχος της περιουσίας του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
H ζυγαριά της Δικαιοσύνης έγειρε υπέρ του 72χρονου πατέρα Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου στη δικαστική διαμάχη που έχει με τους δύο γιους του όσον...
Κυρίαρχος της περιουσίας του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος