• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.7°C / 15.2°C
  1 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.6°C / 12.1°C
  0 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.0°C / 16.2°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.9°C / 7.0°C
  0 BF
  65%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  1 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.1°C / 11.3°C
  2 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.4°C / 6.2°C
  1 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.4°C / 15.6°C
  2 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.5°C
  1 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  3 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 17.1°C
  5 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  5 BF
  63%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  64%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  7°C 6.9°C / 9.5°C
  2 BF
  87%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 12.2°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 19.3°C
  1 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 15.4°C
  2 BF
  62%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  12°C 8.8°C / 12.1°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.7°C / 12.2°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  73%
ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΦ.ΣΥΝ.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Attica Bank αναζητεί ιδιώτες στρατηγικούς επενδυτές

 • A-
 • A+

Στρατηγικούς ιδιώτες επενδυτές αναζητά η Attica Bank ώστε να διατεθεί σημαντικό ποσοστό που κατέχει ο ΕΦΚΑ στην τράπεζα. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας, ο πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτης γνωστοποίησε ότι ο ΕΦΚΑ θα εκπροσωπείται μελλοντικά με ποσοστό ίσο ή χαμηλότερο του 33%, ο διαχρονικά στρατηγικός μέτοχος της τράπεζας, το ΤΜΕΔΕ, με 32%, ενώ το ΤΧΣ θα εκπροσωπείται με ποσοστό κοντά στο 12%, προερχόμενο από τον ΕΦΚΑ.

Οπως είπε ο Π. Ρουμελιώτης, η διοίκηση της τράπεζας προσδοκά -και θα βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό- μεσοβραχυπρόθεσμα να επιτευχθεί η διάθεση σημαντικού ποσοστού του ΕΦΚΑ σε στρατηγικούς ιδιώτες επενδυτές.

Αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs), o πρόεδρος της Αttica Bank επισημοποίησε ότι η τράπεζα έχει ήδη δεχτεί δύο προσφορές από διεθνείς οίκους για τη δεύτερη εντός του 2018 τιτλοποίηση και πώληση ενυπόθηκων δανείων, ενώ για τις προνομιούχες μετοχές ανέφερε ότι θα μετατραπούν σε ομόλογα tier2 ύψους 100,2 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θόδωρος Πανταλάκης, έκανε ειδική αναφορά στη βελτίωση του χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων, καθώς έχει επιτευχθεί ο στόχος που είχε τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος «να μειώσει σε σημαντικό βαθμό το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, με τον σχετικό δείκτη να ανέρχεται πλέον σε 45% (ή 37% εάν ληφθούν υπόψη και τα εκτός ισολογισμού ανοίγματα) έναντι στόχου 35% για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος το 2019, αλλά παράλληλα να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαιά της κατά 70 εκατ. ευρώ», όπως υπογράμμισε.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον και υπογράμμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οπως τόνισε, σε παγκόσμιο επίπεδο η επιβολή εμπορικών δασμών από τις ΗΠΑ και τα αντίποινα από την Ε.Ε. οδηγούν σε έξαρση των οικονομικών ανταγωνισμών, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισήμανε ότι οι κυριότεροι παράγοντες που στήριξαν την εγχώρια ζήτηση το 2017 στην Ε.Ε. ήταν οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης και η βελτίωση της αγοράς εργασίας, παράγοντες που θα συνεχίσουν την ευνοϊκή τους επίδραση και το 2018.

Ο Π. Ρουμελιώτης τόνισε ιδιαίτερα ότι το 2018 αποτελεί το έτος εξόδου από την οικονομική κρίση και επιστροφής στην ανάπτυξη για τη χώρα, ενώ το οικονομικό περιβάλλον τους τελευταίους μήνες βελτιώνεται σημαντικά και σταθερά.

Η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο, οι αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup για το ελληνικό χρέος και η αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τη Moody’s και την S&P επιβεβαιώνουν τις θετικές προοπτικές για τη χώρα και την τραπεζική βιομηχανία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Attica Bank.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξωδικαστικός για τους αγρότες
Ανοιξε και για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ώστε να ρυθμίσουν οφειλές έναντι της ΑΑΔΕ, των ασφαλιστικών ταμείων, ΕΦΚΑ και κυρίως ΟΓΑ, καθώς και των...
Εξωδικαστικός για τους αγρότες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στήριξη από ΗΠΑ στην ενεργειακή ατζέντα της Ε.Ε.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενεργειακή ατζέντα της Ε.Ε. και σ’ αυτή την ατζέντα η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος. Αυτό τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε συνέδριο της Ελληνικής Ενωσης για την...
Στήριξη από ΗΠΑ στην ενεργειακή ατζέντα της Ε.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σημαντικό τρίμηνο για την Attica Bank
Καθοριστικό είναι το πρώτο τρίμηνο για την Attica Bank καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 198 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών σε αυτή τη φάση να είναι...
Σημαντικό τρίμηνο για την Attica Bank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ωρα για fast track ανάπτυξη»
​Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist με θέμα την ανάπτυξη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε...
«Ωρα για fast track ανάπτυξη»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Attica Bank: «Ετος εξόδου από την οικονομική κρίση το 2017»
Το 2017 μπορεί να αποτελέσει έτος εξόδου από την οικονομική κρίση και επιστροφής στην ανάπτυξη, εκτιμά ο πρόεδρος της Attica Bank Π. Ρουμελιώτης. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ο...
Attica Bank: «Ετος εξόδου από την οικονομική κρίση το 2017»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επενδύστε και κερδίστε!
Προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα απευθύνει η κυβέρνηση σε Βρετανία και ΗΠΑ, ενημερώνοντας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που ανοίγονται μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Το...
Επενδύστε και κερδίστε!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας