Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Πράσινο φως» από τη ΔΕΗ για Μεγαλόπολη και Φλώρινα

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από το βήμα της Βουλής, κατήγγειλε σχέδιο διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ.

«Πράσινο φως» από τη ΔΕΗ για Μεγαλόπολη και Φλώρινα

  • A-
  • A+

Το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε, σε συνεδρίασή του την Τετάρτη, την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, όπως και την πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την προκήρυξη ανοιχτού, διεθνούς, πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώλησή τους.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης, εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ, προβλέπεται η απόσχιση δύο κλάδων λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν και το ανθρώπινο δυναμικό και η σύσταση αντίστοιχα δύο εταιριών με την επωνυμία «ΜΕΛΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (13.200.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 4 ευρώ εκάστης) και «ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», (24.782.500 μετοχές αξίας 4 ευρώ εκάστης), όπως και η έγκριση των λογιστικών καταστάσεων, των εκθέσεων διαπίστωσης της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων των Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, το σχέδιο απόσχισης, τα καταστατικά των δύο νέων εταιριών, η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τις παραπάνω ενέργειες.

Μετά την παραπάνω απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, υπήρξε συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» και τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη, κατά την οποία εκφράστηκε ικανοποίηση για την υιοθέτηση των όρων της νέας τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Επίσης -σύμφωνα με το υπουργείο- ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διασφάλιση του εφοδιασμού της χώρας, καθώς και για τα οφέλη που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από τη συμφωνία με τους «θεσμούς» για τα ενεργειακά θέματα της τέταρτης αξιολόγησης.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ βλέπουν οι εργαζόμενοι
Σε γενική συνέλευση για την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, κάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις που...
Επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ βλέπουν οι εργαζόμενοι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. Σταθάκης: «Κερδοσκοπικά σχέδια για τη ΔΕΗ εξυπηρετεί η Ν.Δ.»
«Απαξιώνουν τη δημόσια περιουσία, μη διστάζοντας ακόμα και να εξυπηρετήσουν κερδοσκοπικά σχέδια, με απώτερο στόχο την εκχώρηση στρατηγικών τομέων της...
Γ. Σταθάκης: «Κερδοσκοπικά σχέδια για τη ΔΕΗ εξυπηρετεί η Ν.Δ.»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τηλεδιάσκεψη για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων
Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης. Η προηγούμενη συνεδρίαση...
Τηλεδιάσκεψη για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων