Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μπλόκο της Καρδίτσας εγκαινιάζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

Το μπλόκο της Καρδίτσας εγκαινιάζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

  • A-
  • A+

Και φέτος οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς αντιδρώντας στις πολιτικές που -όπως υποστηρίζουν- μειώνουν το εισόδημά τους και την ίδια ώρα αυξάνουν τη φορολόγησή τους.

Επειτα από σύσκεψη που είχαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στον Παλαμά οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στις 22 Ιανουαρίου στον Ε65 (νέος αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος) με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής «βγήκαν» ήδη τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο Χαλκιδικής, Δημήτρη Παπαδάκη, επαφές με όλες τις δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα στη χώρα ξεκινά αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να διερευνηθεί το ενδεχομένο να συστήσουν από κοινού ένα Συντονιστικό Ελλάδας που θα «τρέξει» κατ' αρχήν τις φετινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς, Χαλκηδόνα και Χαλκιδική.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση τόνισαν ότι δεν θα γίνει«αμία επαφή με τους προσκείμενους στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, του αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα».

Τόνισε ότι «με μεμονωμένες κινήσεις σε επίπεδο δήμων ή και νομών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν θα έχουν τη δυναμική που τους πρέπει» και «εφόσον ευωδοθεί το εγχείρημα και συσταθεί το Συντονιστικό Ελλάδας, το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και από κοινού».

Τα αποτελέσματα των διερευνητικών επαφών της αντιπροσωπείας της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 22/1, στις 19.00, σε αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης την Πέμπτη 18/1, στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση αγροτών από όλη την Ελλάδα, όπως και επίσημα γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

[ad-slot]

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξαναζεσταίνουν τα τρακτέρ και σχεδιάζουν μπλόκα οι αγρότες
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα προτείνουν στους συναδέλφους τους στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, αύριο, στον...
Ξαναζεσταίνουν τα τρακτέρ και σχεδιάζουν μπλόκα οι αγρότες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τον Δεκέμβριο η καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων του 2016
Το σύνολο των ενισχύσεων του 2016 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, εξισωτική κ.ά.) θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς εντός του...
Τον Δεκέμβριο η καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων του 2016