Τη συνεργασία της με τρία κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, το ΕΚΕΤΑ από τη Μακεδονία, το «Αμ. Φλέμινγκ» από την Αττική και το ΙΤΕ από την Κρήτη, ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα.
Μέσω αυτής της συνεργασίας η ΕΤΕ στοχεύει να συμβάλει στη συνεργασία και στη χρηματοδότηση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στη βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.
«Οι θετικοί οιωνοί και οι ενθαρρυντικές εξελίξεις όμως δεν θα αρκέσουν για να μειώσουν άμεσα την ανεργία σε μονοψήφια ποσοστά και να εκμηδενίσουν τις απώλειες του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, πόσο μάλλον να το αυξήσουν στα προ της κρίσης υψηλά επίπεδά του» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ.
Η Εθνική, στο πλαίσιο στην πρωτοβουλίας που ανέλαβε, δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων :
• Να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης της ρευστότητας των ιδρυμάτων
• Να εξετάσει την αξιοποίηση εξειδικευμένων εργαλείων χρηματοδότησης
• Να διαβουλευτεί για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και στόχο την καλύτερη διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή
• Να εντοπίσει πιθανές συνέργειες στο έργο των ιδρυμάτων με την επιχειρηματική πελατεία της τράπεζας και να ενισχύσει τις μεταξύ τους επαφές και σχέσεις
• Να εξετάσει τις ευκαιρίες δανειοδότησης καινοτόμων δραστηριοτήτων
• Να εργαστεί συστηματικά για την αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στην έρευνα
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας