Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εργα 294 εκατ. ευρώ δρομολογεί ο ΟΛΠ

EUROKINISS

Εργα 294 εκατ. ευρώ δρομολογεί ο ΟΛΠ

  • A-
  • A+

Με στόχο να προσελκύσει μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά και να το καθιερώσει ως κεντρικό λιμάνι κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ΟΛΠ προχωρά σε επενδύσεις ύψους 294 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να αναβαθμίσει την υφιστάμενη υποδομή του λιμανιού.

Σημαντικό μέρος αυτής της επένδυσης θα περιλαμβάνει την επέκταση του νότιου λιμένα με χωρητικότητα για τέσσερις νέες θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, άνω των 400 μέτρων, που προορίζονται για πλοία νέας γενιάς. Τα σχέδια περιλαμβάνουν, επίσης, την ανέγερση ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων και κτιρίων για άλλες βοηθητικές υπηρεσίες.

Οι λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα σχέδια παρουσιάστηκαν από τη Θεοδώρα Ρήγα, διευθύντρια στρατηγικού σχεδιασμού και μάρκετινγκ του ΟΛΠ, κατά τη διάρκεια του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

«Οι προγραμματισμένες βελτιώσεις στις υποδομές θα ωφελήσουν συνολικά τον κλάδο της κρουαζιέρας, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία εξυπηρέτησης στις εταιρείες κρουαζιέρας καθώς και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία των επιβατών τους», δήλωσε η Θ. Ρήγα και πρόσθεσε πως «νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες κρουαζιέρας και τους επιβάτες τους βρίσκονται στον πυρήνα του οράματος του ΟΛΠ για την προβολή ενός ολοκληρωμένου πακέτου στην κινεζική αγορά, προωθώντας έτσι την αύξηση τουριστών από την Απω Ανατολή».

Σήμερα ο Πειραιάς διαθέτει προβλήτες συνολικού μήκους 2,8 χιλιομέτρων με βύθισμα 11 μέτρων και 9-11 θέσεις ταυτόχρονης πρόσδεσης. Τα σχέδια επέκτασης θα προσθέσουν επιπλέον 1,65 χιλιόμετρο μήκους προβλητών, ενισχύοντας περαιτέρω τη χωρητικότητα του λιμένα κατά περίπου 50%.

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέες μηχανές για τις πέντε πλοηγίδες του Πειραιά
Ενα μήνυμα σε όσους αμφισβητούσαν τον δημόσιο χαρακτήρα της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, ειδικά μετά την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco,...
Νέες μηχανές για τις πέντε πλοηγίδες του Πειραιά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για τις λιμενικές υποδομές του Κατάκολου
Το λιμάνι του Κατάκολου και τα έργα που πρέπει να γίνουν σ’ αυτό, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τα κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες, ήταν...
Σύσκεψη για τις λιμενικές υποδομές του Κατάκολου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα προβλήτα κρουαζιέρας
Το πρώτο έργο που θα τεθεί σε λειτουργία μετά την έλευση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο όμως κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε πριν η...
Νέα προβλήτα κρουαζιέρας