• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 16.9°C
  2 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 8.3°C
  3 BF
  56%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 16.0°C
  3 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.1°C
  2 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  4°C 3.9°C / 5.7°C
  4 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.0°C / 7.7°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.6°C / 2.9°C
  5 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 15.6°C
  3 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.7°C / 16.4°C
  4 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 14.9°C
  4 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 15.7°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 15.6°C
  5 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.9°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.5°C
  2 BF
  54%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 10.0°C / 14.5°C
  2 BF
  76%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.8°C / 15.8°C
  2 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 17.1°C
  4 BF
  45%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 9.3°C
  2 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 3.2°C / 8.4°C
  3 BF
  65%
 • Καστοριά
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  3 BF
  83%

Η αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας μελετάται από ειδική επιτροπή που συστάθηκε μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιτροπή για τη βελτίωση της ακτοπλοΐας

 • A-
 • A+

Την αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών θα μελετήσει η επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και η οποία οφείλει να έχει ολοκληρώσει το έργο της τρεις μήνες το αργότερο από την πρώτη της συνεδρίαση.

Η επιτροπή ξεκίνησε ήδη τις εργασίες της, την Παρασκευή συνεδρίασε για πρώτη φορά, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, Δ. Καλαματιανού, αποτελείται από μέλη που αντιπροσωπεύουν τους εμπλεκόμενους φορείς της ακτοπλοΐας και σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, φιλοδοξεί να παραγάγει σημαντικό έργο που σκοπό έχει την αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα.

«Είναι κοινός τόπος όλων ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις έχει πλέον αναδείξει τα σημαντικά του προβλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στα ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν στις συνδέσεις των νησιών μας.

Σήμερα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα βασικά προβλήματα της ακτοπλοΐας και να συνομολογήσουμε από κοινού στη θεραπεία τους» επισημαίνει ο Ν. Σαντορινιός και υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά η ακτοπλοΐα και η εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των κατοίκων των νησιών και των επισκεπτών μπαίνει ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι όπως αναφερόταν στην απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια, η επιτροπή έχει ως αποστολή τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με γνώμονα «την πλήρη κάλυψη των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της νησιωτικής επικράτειας, την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα, την αναβάθμιση του ελληνόκτητου στόλου, τη καλύτερη αξιοποίηση του προϋπολογισμού των άγονων γραμμών».

Επίσης εισηγείται στον υπουργό αναφορικά με το αντικείμενό της και οφείλει να υποβάλλει αναφορές, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της.

Στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Γρηγόριος Γραβάνης, εισηγητής της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ως εκπρόσωπος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, ο Ιωάννης Ρούσσος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο Ιωάννης Κούβαρης, πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος, και ο Παράσχος Τσαγκάρης, πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ενωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού.

Επίσης στις συνεδριάσεις καλούνται και μετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ).

[email protected]

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αύξηση και αναπροσαρμογή ωρών στα δρομολόγια Αργοσαρωνικού
Αύξηση των δρομολογίων αλλά και αναπροσαρμογή των ωρών αναχώρησης και άφιξης στις γραμμές του Αργοσαρωνικού αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Αύξηση και αναπροσαρμογή ωρών στα δρομολόγια Αργοσαρωνικού
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλαγές στις άγονες γραμμές μετά το φιάσκο της Σαμοθράκης
Η Σαμοθράκη και το κομφούζιο που δημιουργήθηκε στο νησί από την ακτοπλοϊκή του απομόνωση υποχρέωσαν τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να προχωρήσει σε αλλαγές στο καθεστώς των άγονων γραμμών.
Αλλαγές στις άγονες γραμμές μετά το φιάσκο της Σαμοθράκης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μόνιμο δρομολόγιο Πάτρα-Ιθάκη
Ευχάριστα νέα για την Ιθάκη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, καθώς μέσα στον Ιανουάριο ξεκινά και πάλι τη λειτουργία της η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη Κεφαλονιάς-Ιθάκη. Οι δυσκολίες που υπήρχαν...
Μόνιμο δρομολόγιο Πάτρα-Ιθάκη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκίνησε δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά το «Mykonos Palace»
«Συγκρουστήκαμε με νοοτροπίες και συμφέροντα, προκειμένου να οργανώσουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ακτοπλοΐας, που ξεκίνησε με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον προκάτοχό μου Θοδωρή Δρίτσα και...
Ξεκίνησε δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά το «Mykonos Palace»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατά της ιδιωτικοποίησης οι πλοηγοί
Το δικό τους μήνυμα, προς όσους αμφισβητούν τον δημόσιο χαρακτήρα της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, φωνές που πληθαίνουν μετά την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco και θέλουν την Π.Υ. να περνά στην...
Κατά της ιδιωτικοποίησης οι πλοηγοί
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ραφήνα-Κυκλάδες με... γαλέρες
Εκατοντάδες παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας καταγράφονται τους καλοκαιρινούς μήνες σε πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ραφήνας-Κυκλάδων, με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να αντιμετωπίζουν καθημερινά το...
Ραφήνα-Κυκλάδες με... γαλέρες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας