• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.4°C / 9.0°C
  4 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 4.8°C / 8.8°C
  4 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.9°C / 8.8°C
  2 BF
  53%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.9°C / 4.4°C
  2 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 5.2°C
  0 BF
  70%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  9°C 5.0°C / 8.7°C
  1 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 5.1°C
  3 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  1 BF
  47%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.5°C / 10.8°C
  5 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.2°C / 6.9°C
  2 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.2°C / 9.8°C
  5 BF
  58%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  5 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 5.1°C
  0 BF
  70%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 4.5°C / 8.8°C
  2 BF
  44%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  5 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 8.2°C
  2 BF
  53%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.3°C / 6.0°C
  2 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.7°C / 9.4°C
  1 BF
  49%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  2°C 2.4°C / 2.4°C
  2 BF
  48%

Λίφτινγκ στο λιμάνι του Βόλου

 • A-
 • A+

Στην αξιοποίηση της περιουσίας του λιμανιού του Βόλου προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) μ’ ένα αναπτυξιακό σχέδιο που έχει ετοιμάσει με προοπτική πενταετίας (2017-2022) και είναι έτοιμο για υλοποίηση.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερις τομείς, περιλαμβάνει έργα και δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του λιμανιού και στη βελτίωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών για επιβάτες και φορτία.

Ανάμεσα στα έργα και στις δράσεις είναι το άνοιγμα μιας νέας γραμμής που θα συνδέει τον Βόλο με την Κύπρο και το Ισραήλ, επανασύνδεση του λιμανιού με το δίκτυο του ΟΣΕ, κατασκευή σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, αύξηση θέσεων ελλιμενισμού για ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευής κ.ά.

Οι τέσσερις τομείς στους οποίους θα κινηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι:

1. Βελτίωση υποδομών και εξοπλισμού.

2. Αναβάθμιση επιχειρηματικής και εμπορικής εκμετάλλευσης.

3. Περιβαλλοντική αναβάθμιση-πράσινο λιμάνι.

4. Ναυπηγοεπισκευή και εργασίες συντήρησης.

Υποδομές για κρουαζιέρα

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο ΟΛΒ σχεδιάζει τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των ανυψωτικών μέσων του, καθώς τα περισσότερα είναι σήμερα μεγάλης ηλικίας (τελευταίες προμήθειες τη δεκαετία του ’90) και μικρών ανυψωτικών δυνατοτήτων (έως 40 ton).

Επίσης βελτίωση των υποδομών για την κρουαζιέρα με στόχο να μπει και πάλι το λιμάνι του Βόλου στον χάρτη της κρουαζιέρας, παραχώρηση προς εκμετάλλευση-αξιοποίηση του κτιρίου «Ιάσων» που βρίσκεται στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, έναρξη επαναλειτουργίας του ΣΙΛΟ του λιμένα αποκλειστικά ως αποθηκευτικού χώρου, μετακίνηση δραστηριότητας φορτοεκφόρτωσης παλιοσιδήρου (scrap) στη βάση της 3ης προβλήτας, ανάπτυξη και εκμετάλλευση δύο ακόμη χώρων στάθμευσης οχημάτων (parking), αντικατάσταση εξωτερικού φωτισμού του λιμανιού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, εφαρμογή συστήματος LNG ως καύσιμου πρόωσης, εφαρμογή φωτοβολταϊκών συστημάτων κ.ά.

Σχετικά με την ενίσχυση και ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής, έχει ζητηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας η τροποποίηση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου που δεν επιτρέπει στην περιοχή την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, το λιμάνι προσφέρεται για να εκτελέσουν πλοία μικροεπισκευές και συντηρήσεις, λόγω της θέσης του (προστατεύεται από καιρικές συνθήκες) και παράλληλα θα μπορούσε να δοθεί και η δυνατότητα να εκτελούνται περιορισμένες εργασίες ναυπηγοεπισκευών, εφόσον βέβαια οριστεί ο κατάλληλος χώρος που θα τελεί υπό την εποπτεία της ΟΛΒ Α.Ε. και τον έλεγχο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

[email protected]

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καθοδική πορεία στην κρουαζιέρα
​Σημαντική μείωση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το πρώτο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2017, δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Τράπεζα της...
Καθοδική πορεία στην κρουαζιέρα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για το λιμάνι του Βόλου
Η περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου και η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην περιοχή, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας...
Σύσκεψη για το λιμάνι του Βόλου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα προβλήτα κρουαζιέρας
Το πρώτο έργο που θα τεθεί σε λειτουργία μετά την έλευση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο όμως κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε πριν η Cosco αναλάβει τη διοίκηση του Οργανισμού, εγκαινιάστηκε χθες...
Νέα προβλήτα κρουαζιέρας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΟΛΒ – ΠΟΕΤΝ
Στόχος η προώθηση κοινών δράσεων και αμοιβαία επωφελών συνεργειών μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας.
Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΟΛΒ – ΠΟΕΤΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περιμένοντας τους Κινέζους
Το νέο master plan που πρόκειται να καταθέσει ο ΟΛΠ στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας μονοπωλεί τις συζητήσεις στους ναυτιλιακούς κύκλους τις τελευταίες μέρες.
Περιμένοντας τους Κινέζους
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κάθε λιμάνι και... καημός
«Φρένο» στην αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών με υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων έβαλε και επίσημα ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά, με ειδική μελέτη.
Κάθε λιμάνι και... καημός

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας