Αθήνα, 26°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
26°C
27.6° 22.2°
2 BF
48%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
24°C
24.9° 22.1°
2 BF
68%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
23°C
24.4° 20.0°
2 BF
70%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
73%
Βέροια
Αίθριος καιρός
22°C
23.0° 21.8°
1 BF
63%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
19°C
19.4° 19.4°
1 BF
52%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
21°C
20.7° 20.7°
1 BF
69%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
23°C
24.9° 22.5°
1 BF
70%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
26°C
25.9° 21.2°
3 BF
46%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
24°C
24.8° 21.6°
2 BF
50%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
24°C
24.0° 24.0°
2 BF
63%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
83%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
23°C
23.0° 22.9°
2 BF
56%
Λαμία
Αίθριος καιρός
26°C
26.0° 21.5°
1 BF
63%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
25°C
25.8° 24.9°
5 BF
58%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
24°C
27.1° 21.4°
0 BF
40%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
0 BF
78%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
23°C
22.7° 22.5°
2 BF
81%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
69%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
delivery
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Η οδηγία θεσπίζει τους πρώτους κανόνες της Ε.Ε. για τη χρήση συστημάτων αλγόριθμων στον χώρο εργασίας

Εργασιακά δικαιώματα στις ψηφιακές πλατφόρμες

Συμφωνία Ευρωκοινοβουλίου και κρατών-μελών στην Οδηγία που θεσπίζει στοιχειώδεις κανόνες για να σταματήσει η ψευδής εμφάνιση των μισθωτών ως αυτοαπασχολούμενων, χωρίς εργασιακά δικαιώματα ● Πέντε κριτήρια απόδειξης της εξαρτημένης εργασίας και περιορισμοί στην αλγοριθμική παρακολούθηση των εργαζομένων ● Τα κράτη-μέλη μπορούν να προσθέσουν κι άλλους δείκτες.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Εργαζόμενοι που δουλεύουν πλήρες ωράριο, φορούν στολή, αλλά κατά τα άλλα... είναι αυτοαπασχολούμενοι. Πλέον οι πλατφόρμες τύπου uber ή εταιρειών delivery στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τους απασχολούμενους. Η Ε.Ε. -Ευρωκοινοβούλιο και κράτη-μέλη- κατέληξε σε συμφωνία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τα εκατομμύρια των εργαζόμενων που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση σε εργασιακά δικαιώματα.

Οι εταιρείες αυτές έχουν αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια, με τα έσοδα να αυξάνονται από περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2016 και 2020, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στις πλατφόρμες αναμένεται να φτάσει τα 43 εκατομμύρια έως το 2025.

Η οδηγία της Ε.Ε. εισάγει δύο βασικές βελτιώσεις: βοηθά στον καθορισμό της σωστής εργασιακής κατάστασης των ατόμων που εργάζονται για ψηφιακές πλατφόρμες και θεσπίζει τους πρώτους κανόνες της Ε.Ε. για τη χρήση συστημάτων αλγορίθμων στον χώρο εργασίας.

«Η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες της Ε.Ε. Μόλις επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, θα τους παρέχει καλύτερη συνολική προστασία. Θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι που εσφαλμένα έχουν ταξινομηθεί ως αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα δικαιώματά τους ως εργαζόμενοι βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε.», δήλωσε η Γιολάντα Ντίας, υπουργός Εργασίας της προεδρεύουσας του Συμβουλίου της Ε.Ε., Ισπανίας.

Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των 28 εκατομμυρίων εργαζομένων στις πλατφόρμες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των οδηγών ταξί, των οικιακών βοηθών και των οδηγών παράδοσης τροφίμων, είναι τυπικά αυτοαπασχολούμενοι. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς τηρούν πολλούς από τους κανόνες και περιορισμούς που ισχύουν για τους μισθωτούς. Δηλαδή, στην πραγματικότητα βρίσκονται σε σχέση εξαρτημένης εργασίας και ως εκ τούτου θα πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που παρέχονται στους εργαζομένους βάσει της εθνικής και της ενωσιακής νομοθεσίας.

Βάσει της συμφωνίας, θα τεκμαίρεται νομικά για τους εργαζόμενους ότι είναι υπάλληλοι μιας ψηφιακής πλατφόρμας (σε αντίθεση με τους αυτοαπασχολούμενους) εάν η σχέση τους με την πλατφόρμα πληροί τουλάχιστον δύο από πέντε δείκτες που ορίζονται στην οδηγία. Οι δείκτες περιλαμβάνουν ανώτατα όρια για το χρηματικό ποσόν που μπορούν να λάβουν οι εργαζόμενοι, επίβλεψη της απόδοσής τους, μεταξύ άλλων με ηλεκτρονικά μέσα, έλεγχο της κατανομής των καθηκόντων τους, έλεγχο των συνθηκών εργασίας και περιορισμούς στην επιλογή ωρών εργασίας, περιορισμούς στην ελευθερία τους να οργανώνουν την εργασία τους και κανόνες για την εμφάνιση ή τη συμπεριφορά τους.

Σύμφωνα με το συμφωνημένο κείμενο, τα κράτη-μέλη μπορούν να προσθέσουν κι άλλους δείκτες σε αυτόν τον κατάλογο σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο. Σε περιπτώσεις που ισχύει το νομικό τεκμήριο, η ψηφιακή πλατφόρμα υποχρεούται να αποδείξει ότι δεν υφίσταται σχέση εργασίας σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και πρακτική.

Επίσης, οι ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας χρησιμοποιούν τακτικά αλγόριθμους για τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα αντιμετωπίζουν συχνά έλλειψη διαφάνειας για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και χρήσης των προσωπικών δεδομένων. Η συμφωνία διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων παρακολούθησης και λήψης αποφάσεων.

Επίσης, εμποδίζει τις ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας να επεξεργάζονται ορισμένα προσωπικά δεδομένα μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων παρακολούθησης. Τα δεδομένα συμπεριλαμβάνουν τη συναισθηματική ή ψυχολογική κατάσταση των εργαζομένων στην πλατφόρμα, ιδιωτικές συνομιλίες, πραγματική ή πιθανή συνδικαλιστική δραστηριότητα και στοιχεία για τη φυλή, την καταγωγή και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα συστήματα αυτά πρέπει να παρακολουθούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο απολαμβάνει ειδικής προστασίας από ανεπιθύμητες ενέργειες. Η ανθρώπινη εποπτεία είναι επίσης εγγυημένη για σημαντικές αποφάσεις όπως η αναστολή λογαριασμών.

Η προσωρινή συμφωνία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα εγκριθεί επίσημα και από τα δύο θεσμικά όργανα και ακολούθως τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια να την ενσωματώσουν στην εθνική τους νομοθεσία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εργασιακά δικαιώματα στις ψηφιακές πλατφόρμες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας