• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.7°C / 14.6°C
  3 BF
  74%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.8°C / 13.3°C
  1 BF
  88%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 15.9°C
  3 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.1°C
  0 BF
  89%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  3 BF
  81%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 11.0°C
  1 BF
  97%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 7.4°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  2 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 15.8°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.8°C / 13.9°C
  4 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.5°C
  4 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  3 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 12.3°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 13.8°C
  0 BF
  83%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.6°C / 16.8°C
  4 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 14.0°C
  0 BF
  76%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.3°C / 11.0°C
  0 BF
  72%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 13.4°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  1 BF
  92%
AP Photo/Charles Krupa
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Mπλόκο στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance

 • A-
 • A+
H βρετανική χρηματοπιστωτική αρχή FCA απαγόρευσε τις συναλλαγές σε παράγωγα κρυπτονομισμάτων, θορυβημένη προφανώς από την αυξανόμενη δημοφιλία τους.

Φραγμούς στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του κόσμου Binance ύψωσε η βρετανική χρηματοπιστωτική αρχή FCA, κλιμακώνοντας την προσπάθειά της για τον έλεγχο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων.

Η ρυθμιστική αρχή διέταξε την Βinance να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της, η οποία υπόκειται στο κανονιστικό πλαίσιο της Βρετανίας, ενώ εξέδωσε ταυτόχρονα και προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για την πλατφόρμα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της με ημερομηνία 25 Ιουνίου η FCA διεμήνυσε ότι η Binance Markets Ltd, δηλαδή η οντότητα της Binance στο Ηνωμένο Βασίλειο, «δεν μπορεί να διεξάγει οποιεσδήποτε ρυθμιζόμενες δραστηριότητες χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της FCA» και ότι αυτό έχει «... άμεση ισχύ».

Η «παραγγελιά» της FCA δεν αφορά τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, αφού για την ώρα δεν υπάρχει στη Βρετανία κάποιο σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Αφορά τα παράγωγα των κρυπτονομισμάτων, το trading των οποίων απαιτεί άδεια από τις αρχές. Η βρετανική ρυθμιστική αρχή δεν έδωσε κάποια εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτήν την κίνηση.

Ωστόσο είναι προφανές ότι η αυξανόμενη δημοφιλία που απολαμβάνουν τα κρυπτονομίσματα έχει θορυβήσει τόσο την FCA όσο και την Τράπεζα της Αγγλίας. Περίπου 2,3 εκατ. Βρετανοί κατέχουν σήμερα κρυπτονομίσματα, αγνοώντας τις συνεχείς προειδοποιήσεις της κεντρικής τράπεζας και της ρυθμιστικής αρχής. Σε έκθεσή της νωρίτερα αυτόν τον μήνα η βρετανική κεντρική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ότι αν το 20% των Βρετανών αποσύρει τις τραπεζικές του καταθέσεις για να τις τοποθετήσει στα κρυπτονομίσματα τότε οι μεγάλες τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν μια από τις σημαντικότερες πηγές χρηματοδότησης, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει το λειτουργικό τους κόστος και τις χορηγήσεις τους.

Η FCA είχε ζητήσει από τον προηγούμενο Ιανουάριο απ’ όλες τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες σχετικές με κρυπτονομίσματα να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο και να αποδείξουν ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι εταιρείες όμως την... έγραψαν, καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν εγγραφεί μόλις πέντε.

Εκπρόσωπος της FCA διευκρίνισε χθες ότι το πεδίο εφαρμογής της απαγόρευσης είναι περιορισμένο. Αν και η Binance Markets Limited απαγορεύεται να προσφέρει ρυθμιζόμενες υπηρεσίες στη Βρετανία, οι μη εγγεγραμμένες εταιρείες μπορούν ακόμα να αλληλεπιδρούν με τους καταναλωτές του ΟΗΕ. Αυτό σημαίνει ότι η Binance που έχει έδρα τα Νησιά Κεϊμάν θα μπορούσε ακόμα να προσφέρει στους Βρετανούς συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω της ιστοσελίδας της.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βουτιά αν-ασφάλειας για το bitcoin
Οι ανησυχίες κλιμακώθηκαν μετά την προχθεσινή πληροφορία ότι το FBI κατόρθωσε να «σπάσει» τον κωδικό πρόσβασης του «πορτοφολιού-bitcoin» ενός εκ των χάκερ που είχαν επιτεθεί πριν από μερικές εβδομάδες στην...
Βουτιά αν-ασφάλειας για το bitcoin
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βήμα νομιμοποίησης στα κρυπτονομίσματα
Ντεμπούτο στο χρηματιστήριο έκανε χθες η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η Coinbase, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τον δρόμο για τη νομιμοποίηση των...
Βήμα νομιμοποίησης στα κρυπτονομίσματα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βαρέλι δίχως πάτο η χρεοκοπία του FTX
Οικονομικά σημεία και τέρατα ανακαλύπτει ο νέος διευθύνων τού υπό πτώχευση ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων ● Κατά εκατοντάδες εκατομμύρια διαγράφονται οι «καμένες» επενδύσεις.
Βαρέλι δίχως πάτο η χρεοκοπία του FTX
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μετασεισμοί στα κρυπτονομίσματα
Σε προσπάθεια καθησυχασμού των πελατών τους επιδόθηκαν τα ανά τον πλανήτη ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτήριου κρυπτονομισμάτων FTX.
Μετασεισμοί στα κρυπτονομίσματα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρυπτο-κανόνι πολλών δισ. δολαρίων
Χάκερ φέρονται να απέσπασαν περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα του δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων του κόσμου, FTX.
Κρυπτο-κανόνι πολλών δισ. δολαρίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας