Ο κινεζικός κολοσσός κέρδισε ήδη πάνω από 50 συμβάσεις για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς αφήνοντας πίσω τις δύο βασικές ανταγωνίστριές του, τη Nokia και την Ericsson, οι οποίες έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής μόνο 45 και 24 αντίστοιχες συμβάσεις.
Η Huawei, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια «έξυπνων» κινητών στον κόσμο και μεγαλύτερος παραγωγός δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, κατηγορείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για δεσμούς με την κυβέρνηση της Κίνας και ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που εμπορεύεται σε όλο τον κόσμο για κατασκοπία.
H κυβέρνηση Τραμπ την έβαλε πριν από μερικούς μήνες σε μαύρη λίστα περιορίζοντας τη δυνατότητά της να έχει συναλλαγές με αμερικανικές εταιρείες, επιχειρώντας επί της ουσίας να μπλοκάρει τον εφοδιασμό της από τους προμηθευτές της στις ΗΠΑ.
Παράλληλα η Ουάσινγκτον ασκεί έντονες πιέσεις σε ξένες κυβερνήσεις προκειμένου η προηγμένη τεχνολογία της Huawei να μην περάσει στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς των άλλων χωρών.
Η πίεση αυτή είχε αποτέλεσμα η Huawei να αποκλειστεί ήδη από κάποιες μεγάλες αγορές, όπως της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας. Σε άλλες μεγάλες αγορές του κόσμου όμως, όπως αυτές της Ευρώπης, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Η Γερμανία για παράδειγμα δεν απαγόρευσε στη Huawei να συμμετάσχει στα δίκτυά της ενώ η Βρετανία δεν έχει ακόμη αποφασίσει. Η E.E. έχει διαμηνύσει ότι θα συνεργαστεί με τη Ηuawei.
Ετσι, παρά τον άγριο πόλεμο που δέχεται, η Huawei όχι μόνο αντέχει αλλά κατέγραψε στο α' εξάμηνο του 2019 αύξηση των εσόδων της κατά 23%.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας