Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εργαζόμενοι στα τέσσερα

Δεν είναι προσκυνήτριες της Παναγιάς στην Τήνο, για εργάτριες πρόκειται που έχασαν τους ετήσιους στόχους τους

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εργαζόμενοι στα τέσσερα

  • A-
  • A+

Ενώ οι πτήσεις ιδιωτικών τζετ -που μεταφέρουν τα εκλεκτά μέλη της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ του πλανήτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας- προβλέπεται φέτος να φτάσουν τις 1.500, σημειώνοντας νέο ρεκόρ και δείχνοντας πόσο... γραμμένη έχει η «κορυφή» της ανθρωπότητας τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή, στην Κίνα κάποιοι φτωχοδιάβολοι πηγαίνουν με… τα τέσσερα.

Ο λόγος για τους υπαλλήλους μιας εταιρείας πώλησης καλλυντικών στην πόλη Τένγκζου της ΝΔ Κίνας, που ούτε λίγο-ούτε πολύ υποχρεώθηκαν από τα αφεντικά τους την προηγούμενη εβδομάδα να… μπουσουλήσουν σε πολυσύχναστο δρόμο.

Ολοι οι υπάλληλοι ήταν γυναίκες και το δημόσιο μπουσούλημα ήταν η τιμωρία που τους επιβλήθηκε από τη διεύθυνση επειδή δεν κατάφεραν να πιάσουν τους ετήσιους στόχους τους! (Βλέπε https://www.youtube.com/watch?v=wMO31fXtYQE).

Ο δημόσιος εξευτελισμός των εργαζόμενων και η χαμένη τους αξιοπρέπεια, τα ανύπαρκτα δικαιώματά τους, το ολοένα και πιο στρεσογόνο περιβάλλον των χώρων εργασίας τους, η γενικευμένη ανασφάλεια δεν είναι βέβαια θέματα που πρόκειται να απασχολήσουν την ελίτ που μαζεύτηκε φέτος στο Νταβός.

Γι’ αυτά μίλησε χθες -καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες να πάρουν θέση- ένα σώμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής.

Στην έκθεσή της «Work for Brighter Future», που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, η ILO προειδοποιεί για τις σημαντικές αλλαγές και προκλήσεις που φέρνουν στον κόσμο της εργασίας τεχνολογικά επιτεύγματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η αυξανόμενη χρήση ρομπότ, η αυτοματοποίηση της παραγωγής.

Υπογραμμίζει ότι οι δεξιότητες του σήμερα δεν θα επαρκούν για την κάλυψη των θέσεων εργασίας τού αύριο και ότι οι χαμένες θέσεις εργασίας ενδεχομένως θα αποδειχθούν πολύ περισσότερες από τις προβλεπόμενες.

Μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Frey-Osborne, το 47% των εργαζομένων αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να αντικατασταθεί από την αυτοματοποίηση.

O ΟΟΣΑ από την πλευρά του εκτιμά ότι το 9% των εργαζομένων στις ανεπτυγμένες χώρες διατρέχει υψηλό κίνδυνο εξαιτίας της αυτοματοποίησης αλλά και ότι το 50%-70% αυτών θα δει ένα μεγάλο μέρος του έργου τους να αυτοματοποιείται.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, τέλος, θεωρεί ότι τα 2/3 των θέσεων εργασίας στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι ευάλωτες απέναντι στην αυτοματοποίηση.

Το περιβάλλον αυτό διαμορφώνεται σε μια ήδη ζοφερή παγκόσμια αγορά εργασίας: 190 εκατ. άνθρωποι είναι άνεργοι, 2 δισεκατομμύρια δουλεύουν στη μαύρη οικονομία, 300 εκατομμύρια αν και εργάζονται κερδίζουν ελάχιστα και ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας.

Την ίδια στιγμή το 36,1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού είναι υποχρεωμένο να εργάζεται με υπερβολικά και εξαντλητικά ωράρια, εκατομμύρια εργαζομένων πεθαίνουν κάθε χρόνο σε εργατικά ατυχήματα, ενώ το στρες στους χώρους εργασίας εκτοξεύει τις ψυχικές ασθένειες στα ύψη.

Η αύξηση των μισθών παγκοσμίως παραμένει πενιχρή -μεταξύ 2016 και 2017 συρρικνώθηκε σε 1,8% από 2,4%-, οι γυναίκες πληρώνονται κατά μέσο όρο 20% λιγότερο από τους άνδρες, ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και η οικονομική ανισότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

«Εγγύηση εργασίας»

Η ILO καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους υπογράφοντας μια «παγκόσμια εγγύηση της εργασίας», η οποία θα διαφυλάττει ευλαβικά ένα επαρκές εισόδημα διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους, μέγιστα όρια στα ωράρια εργασίας, μέτρα για την καλύτερη ασφάλεια και προστασία της υγείας, ελευθερία συμμετοχής στα συνδικάτα, δικαίωμα για συλλογικές διαπραγματεύσεις, απαγόρευση της αναγκαστικής και της παιδικής εργασίας, καθώς και των πάσης φύσης διακρίσεων.

Με πάνω από τη μισή ανθρωπότητα ανασφάλιστη, η ILO συστήνει ακόμη την ενίσχυση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας σε όλον τον κόσμο και τη δημιουργία ενός παγκόσμια αποδεκτού δικαιώματος στη διά βίου μάθηση, που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να αποκτούν ζωτικές δεξιότητες και να επανεκπαιδεύονται αργότερα στη ζωή.

Τέλος, ένα παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης που θα υποχρεώσει πλατφόρμες της gig οικονομίας, όπως η Uber και η Deliveroo, σε σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων τους.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Είναι θέμα δικαιοσύνης, ηλίθιοι!
Ενώ το ΔΝΤ προειδοποιεί τις κυβερνήσεις για τον κίνδυνο ενός νέου κραχ που θα φέρει το τέλος του κόσμου, τα «κίτρινα γιλέκα» διαδηλώνουν για πιο «πεζά» πράγματα όπως το τέλος του μηνιάτικου, στριμώχνοντας όλο...
Είναι θέμα δικαιοσύνης, ηλίθιοι!
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Είναι κεφάτος, γυρίζει απ’ τη... δουλειά
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η επί πληρωμή απασχόληση έχει και θετικές ψυχολογικές επιπτώσεις καθώς τονώνει την αυτοεκτίμησή του ατόμου καθώς του επιτρέπει να εκφράσει (ενίοτε) τη δημιουργικότητά του.
Είναι κεφάτος, γυρίζει απ’ τη... δουλειά
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για την εντατική, καλέστε... «996»
Ωράρια εργασίας από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, 6 ημέρες την εβδομάδα, στον τομέα υψηλής τεχνολογίας της Κίνας ξεσηκώνουν κύμα διαμαρτυρίας για απανθρωπιά και απλήρωτες υπερωρίες.
Για την εντατική, καλέστε... «996»
Οι εγκαταστάσεις της Huawei στο Τέξας
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα δικαστήρια στέλνει την αμερικανική κυβέρνηση η Huawei
Ο κινεζικός κολοσσός κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Τέξας κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για την απαγόρευση των προϊόντων της και των υπηρεσιών της από τις προμήθειες του Δημοσίου.
Στα δικαστήρια στέλνει την αμερικανική κυβέρνηση η Huawei
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαπραγματεύσεις από ΗΠΑ και Κίνα, για να «κλείσουν τις πληγές» τους
Οι δύο υπερδυνάμεις ξεκινούν επίσημες διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο με στόχο να έλθουν σε μια συμφωνία η οποία θα επιλύσει ένα σημαντικό μέρος των εμπορικών διαφορών που τους χωρίζουν και θα...
Διαπραγματεύσεις από ΗΠΑ και Κίνα, για να «κλείσουν τις πληγές» τους
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι διαπλεκόμενες αμαζόνες της Amazon
Ο Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτης του γνωστού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Η αποκλειστική ιστορία που δημοσίευσε πρόσφατα ο βρετανικός Guardian εξηγεί...
Οι διαπλεκόμενες αμαζόνες της Amazon

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας