• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.8°C / 16.8°C
  3 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  15°C 11.4°C / 16.0°C
  2 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.0°C / 16.6°C
  2 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 10.3°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  0 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  14°C 11.0°C / 13.7°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.4°C / 10.1°C
  1 BF
  57%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.3°C / 12.3°C
  2 BF
  49%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.1°C
  5 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  5 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 16.8°C
  6 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.1°C / 17.1°C
  2 BF
  51%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 11.2°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.5°C / 15.5°C
  1 BF
  50%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.2°C / 16.5°C
  3 BF
  61%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 9.7°C / 14.4°C
  2 BF
  86%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.5°C / 8.5°C
  2 BF
  65%

Στα άκρα οδηγείται ο «πόλεμος» κυπριακής κυβέρνησης – ΟΠΑΠ

 • A-
 • A+

Ο «πόλεμος» που ξεκίνησε γύρω από την εφαρμογή ή μη της συμφωνίας της κυπριακής κυβέρνησης με την ΟΠΑΠ καλά κρατεί. Στη νέα φάση του σίριαλ εισήλθε και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, που ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη να κινήσει τις όποιες διαδικασίες, νομικές ή άλλες, για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, μετά τη γνωμάτευσή του ότι ήταν λανθασμένη η ερμηνεία και εφαρμογή της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Χάρης Γεωργιάδης, είπε ότι η διακρατική συμφωνία με την εταιρεία ΟΠΑΠ υπεγράφη το 2003 και το γενικό λογιστήριο είχε προσδιορίσει τον τρόπο εφαρμογής της. Από τη στιγμή, είπε, που ο γενικός εισαγγελέας γνωμάτευσε ότι η ερμηνεία και εφαρμογή της συμφωνίας ήταν λανθασμένη, αναμένουμε από τον Κώστα Κληρίδη να κινήσει τις δέουσες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Ο Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι έδωσε στο γενικό λογιστήριο οδηγίες ώστε να τεθούν στη διάθεση του γενικού εισαγγελέα όποιες πληροφορίες και εργαλεία χρειάζεται.

Αποκαλύψεις γενικού ελεγκτή

Ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αποκάλυψε ότι ο ΟΠΑΠ καταθέτει ποσό 25 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό συγκεκριμένου προσώπου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι πρόκειται για την καταγγελία στην οποία προέβη πολίτης το 2016 στην ελεγκτική υπηρεσία και αποτέλεσε το έναυσμα των ερευνών της Αστυνομίας εναντίον του ΟΠΑΠ.

Συνεχάρη το συγκεκριμένο άτομο, ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες το παράδειγμά του και λέγοντας ότι η πολιτεία οφείλει να τον προστατεύσει.

Ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι η αστυνομία διερευνά εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο διάπραξης από τον ΟΠΑΠ πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων, που αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και δόλιας τήρησης ψευδών λογαριασμών εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην αντεπίθεση η ΟΠΑΠ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον γενικό ελεγκτή και τον γενικό εισαγγελέα έδωσε η ΟΠΑΠ, με καταγγελία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Κεντρικής Τράπεζας για παραβιάσεις νομοθεσιών που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για πιθανή υποκλοπή επικοινωνίας.

Απαντώντας στους δύο αξιωματούχους, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι πάντοτε πληρούσε και πληροί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς το κράτος.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα, αναφέρει ότι σέβεται και τιμά όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι δεν έχει εκβιάσει ή και απειλήσει, σε καμιά περίπτωση, οποιοδήποτε ανεξάρτητο θεσμό, ούτε και έχει ποτέ επέμβει στην όποια διαδικασία ενώπιόν του.

Είναι υποχρεωμένη, αναφέρει, σεβόμενη τη μακρόχρονη ιστορία και προσφορά της, να προστατεύσει το όνομα και την υπόληψή της.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του γενικού ελεγκτή, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή άλλο αδίκημα.

Προσθέτει ότι έχει τηρήσει με ευλάβεια τις πρόνοιες της διακρατικής συμφωνίας και η δημοσιογραφική της διάσκεψη δεν αφορούσε κανένα εκβιασμό ή εκφοβισμό σε σχέση με την ελεγκτική υπηρεσία, παρά μόνο την ανάγκη να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πωλείται η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα
Αρχίζει η διαδικασία πώλησης της κρατικής Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Το έργο έχει αναλάβει η Citigroup και στους επενδυτές προσφέρεται η επιλογή της αγοράς του συνόλου της τράπεζας, είτε μέρους ή...
Πωλείται η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη Σ. Αραβία για οικονομικές συμφωνίες ο Αναστασιάδης
Στο Ριάντ πηγαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για διαβουλεύσεις και υπογραφή συμφωνιών. • Νέα τριμερής συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με αντικείμενο τη...
Στη Σ. Αραβία για οικονομικές συμφωνίες ο Αναστασιάδης
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενίσχυση διμερών σχέσεων επιθυμούν Κύπρος και Βουλγαρία
Τη βούλησή τους για περαιτέρω ανάπτυξη του εύρους των διμερών σχέσεων, αλλά και για συντονισμό των ενεργειών τους σε διεθνές επίπεδο, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και ο...
Ενίσχυση διμερών σχέσεων επιθυμούν Κύπρος και Βουλγαρία
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο 3,9% του ΑΕΠ ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο
Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κύπρου για το γ' τρίμηνο του έτους έχει φτάσει στο 3,9% του ΑΕΠ, ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Όπως επισήμανε, «πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική και αισιόδοξη είδηση,...
Στο 3,9% του ΑΕΠ ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ελπιδοφόρες για την ενέργεια οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Μεγάλες ελπίδες για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη, που μίλησε για «συγκρατημένη αισιοδοξία» εκ μέρους της κυβέρνησης της Κύπρου. Επαφές με εκπροσώπους ενεργειακών ομίλων θα...
Ελπιδοφόρες για την ενέργεια οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Κύπρος αποπληρώνει πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ
Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ζήτησε και πήρε χθες εξουσιοδότηση από το υπουργικό συμβούλιο για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις πρόωρης αποπληρωμής μέρους του δανείου από το ΔΝΤ. Στόχος είναι να μειωθεί...
Η Κύπρος αποπληρώνει πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας