• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.3°C / 19.0°C
  1 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.3°C / 17.8°C
  1 BF
  71%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.6°C / 19.5°C
  2 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.4°C
  2 BF
  63%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.2°C / 15.9°C
  2 BF
  55%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.6°C / 17.1°C
  0 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 12.9°C
  1 BF
  62%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.2°C / 18.6°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 19.2°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.9°C / 17.9°C
  1 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.8°C
  4 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 15.6°C
  2 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.9°C / 21.9°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.5°C
  3 BF
  72%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.4°C / 16.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 22.8°C
  3 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 19.2°C
  0 BF
  58%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.7°C / 15.5°C
  2 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 17.8°C
  1 BF
  81%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  73%

Πρωτοβουλία Ταγιάνι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

 • A-
 • A+

Λευκωσία - Ανταπόκριση

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Τόνισε ότι δεν είναι δουλειά των τεχνοκρατών αλλά των αντιπροσώπων του λαού να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών. Οι τεχνοκράτες, είπε, έχουν ευθύνη να υλοποιούν πολιτικές αποφάσεις.

Ο κ. Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή σε σχέση με το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, με την οποία υποδεικνύει ότι η εποπτεία της ΕΚΤ δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια και ότι οφείλει να υιοθετήσει τις αποφάσεις των νομοθετών του ευρωκοινοβουλίου. Οι νομοθέτες, είναι υπόλογοι στα συμφέροντα των πολιτών και λογοδοτούν στους πολίτες, σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, επεσήμανε ότι η Ε.Ε. πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και η πρωτοβουλία Ταγιάνι γεμίζει αυτό το κενό. Η βουλή προσκάλεσε στην Κύπρο τον κ. Ντράγκι και η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές, όπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης. Ο κ. Ταγιάνι επέδωσε στον πρόεδρο της βουλής την επιστολή την οποία απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΚΤ στις 9 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία του Brexit θα έχει το ευρωκοινοβούλιο, ο βασικός θεσμός που εκφράζει τη δημοκρατία, όπως είπε.

Σε σχέση με το Κυπριακό, τόνισε ότι το ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις για μια ανεξάρτητη και ελεύθερη Κύπρο με τον πρόεδρο την βουλής Δημήτρη Συλλούρη να επισημαίνει ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ να στηρίξει την επίλυση του Κυπριακού ώστε η Κύπρος να είναι πολύ δυνατή για χάρη της Ε.Ε.

Έτοιμη για διαπραγματεύσεις η Λευκωσία

Νωρίτερα ο κ. Ταγιάνι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ετοιμότητα της Λευκωσίας για συνέχιση, αμέσως, του διαλόγου για το Κυπριακό, καθώς και τη σύγκληση νέας διάσκεψης, η οποία θα προετοιμαστεί κατάλληλα. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον ευρωπαίο αξιωματούχο για τη διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα και για τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στον άδοξο τερματισμό της προσπάθειας. Τον ενημέρωσε, επίσης, πρόσθεσε για την ενέργεια της τουρκοκυπριακής πλευράς να μην επιτρέπει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας  για την ανάγκη, η Τουρκία να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της έναντι όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες, επισήμανε, απορρέουν από την ευρωπαϊκή της πορεία.

Καταλήγοντας είπε ότι συζήτησαν επίσης τη συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.

Ταγιάνι: Η επανένωση μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Την πεποίθηση ότι και με την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, η επανένωση της Κύπρου μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ταγιάνι τόνισε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πάντοτε υποστήριζε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίλυση του κυπριακού. Στόχος είπε, είναι να καταστεί η Κύπρος ανεξάρτητη στο σύνολό της. Ο Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην στρατιωτική παρουσία στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Χαρακτήρισε πολύ θετικά τα αποτελέσματα της κυπριακής οικονομίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη έχει αφήσει πίσω της την κρίση.

Ο κ. Ταγιάνι χαρακτήρισε επίσης θετικές τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταστεί εφικτή η επίτευξη μιάς συμφωνίας που θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος σε αυτή την προσπάθεια. Ο κ. Ταγιάνι προσφώνησε επίσης ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ε.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με χρεοκοπίες και «κόκκινα δάνεια»
Η E.E πολύ σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε ένα κύμα από χρεοκοπίες και «κόκκινα δάνεια», καθώς τελειώνουν τα προγράμματα στήριξης προς τις επιχειρήσεις, που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν την...
Η Ε.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με χρεοκοπίες και «κόκκινα δάνεια»
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχέδιο για ευρωπαϊκή «κακή τράπεζα», λύση στα «κόκκινα δάνεια»
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) παρουσίασε σχέδιο για τη δημιουργία μιας «εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού», ώστε να διευκολύνει τις πωλήσεις των «κόκκινων δανείων» ύψους 1 τρισ. ευρώ που βρίσκονται στους...
Σχέδιο για ευρωπαϊκή «κακή τράπεζα», λύση στα «κόκκινα δάνεια»
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έκθεση για τα «κόκκινα δάνεια» ζητά από την Κύπρο η Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την κυπριακή κυβέρνηση να παρουσιάσει έκθεση, στην οποία να εντοπίζει, πού χωλαίνει το σύστημα αναδιάρθρωσης των «κόκκινων δανείων».
Έκθεση για τα «κόκκινα δάνεια» ζητά από την Κύπρο η Ε.Ε.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απειλή τα 900 δισ. «κόκκινων» δανείων στην ευρωζώνη
Η ευρωζώνη πρέπει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο σύνολο των τραπεζών της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης φτάνουν τα 900 δισ. ευρώ και,...
Απειλή τα 900 δισ. «κόκκινων» δανείων στην ευρωζώνη
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τελεσίγραφο τρόικας προς Κύπρο για πώληση δανείων
Σαφή προειδοποίηση-τελεσίγραφο απέστειλε η τρόικα στην Κύπρο ότι δεν θα κλείσει το μνημόνιο, αν αύριο Πέμπτη η κυπριακή Βουλή δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για την πώληση δανείων. Αν δεν ενισχυθεί η εργαλειοθήκη...
Τελεσίγραφο τρόικας προς Κύπρο για πώληση δανείων
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αγκάθια» στην Κύπρο η ανεργία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Για μια δεύτερη φάση στην οικονομική πολιτική ετοιμάζεται ήδη η κυπριακή κυβέρνηση, έχοντας αντιμετωπίσει ήδη τις πιο πιεστικές συνέπειες της κρίσης, ώστε να επικεντρώσει την προσπάθεια στην προώθηση...
«Αγκάθια» στην Κύπρο η ανεργία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας