Η ατζέντα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ατζέντα Ηλεκτρονική ατζέντα | EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πολιτική 

⇒ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, στις 14.00, θα δεχθεί σε ακρόαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.). Στις 18.00, θα μεταβεί στην Ακαδημία Αθηνών, για να παραστεί στην παρουσίαση της έκδοσης των πρακτικών του διεθνούς Συνεδρίου «Ηellenistic Alexandria: Celebrating 24 Centuries», με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Στις 20.30, θα μεταβεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για να παραστεί στην πρώτη παρουσίαση του Ορατόριου για Ορχήστρα και Χορωδία, με τίτλο «Ρέκβιεμ για τις Ναζιστικές Σφαγές».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος θα υποδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και της Παλαιστίνης, Ριάντ Μαλκί, στο πλαίσιο της 2ης τριμερούς υπουργικής συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης που διεξάγεται στην Αθήνα.

⇒Η  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά πραγματοποιεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, στις 19:00, με θέμα: «Οι προκλήσεις για την Αριστερά στην πορεία για τις ευρωεκλογές». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραϊσκου 104, πλατεία Κοραή, Πειραιάς).

Οικονομία 

⇒ Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018. Οι πρώτοι δικαιούχοι -των οποίων η αίτηση είχε εγκριθεί μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου-, θα δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αυτή την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου. Η καταβολή του μερίσματος σε όσους κάνουν αίτηση μετά την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Κοινωνία

⇒ Ξεκινά στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, η δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου που έχει τεθεί υπό εκκαθάριση.

⇒ Με βασικό θέμα «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Νέες δομές, νέες απαντήσεις, σταθερή αξία», πραγματοποιείται το 6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στα Ιωάννινα.

⇒ Ο δήμος Αθηναίων ξεκινά τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 39.642 ωφελούμενους, στο πλαίσιο του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διανομή θα κρατήσει έξι εβδομάδες σε
πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δήμου Αθηναίων και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου του 2019. Οι 19.812 οικογένειες ενημερώνονται μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημέρα και τον χώρο που πρέπει να προσέλθουν.

⇒ Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά πραγματοποιεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση  στις 19:00, με θέμα: «Οι προκλήσεις για την Αριστερά στην πορεία για τις ευρωεκλογές». Ομιλητές: Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καπόπουλος, δημοσιογράφος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου.

⇒ Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πολυγώνου-Τουρκοβουνίων και Γκύζη πραγματοποιούν ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στις 19:00, με θέμα: «Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον». Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο.

Πολιτισμός  

⇒ Το ορατόριο "Ρέκβιεμ για τα θύματα των Ναζί" του συνθέτη Κώστα Μουστάκα θα παρουσιαστεί στις 8.30 το βράδυ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 Όλες οι συναυλίες και εκδηλώσεις στην ατζέντα της efsyncity.  

Ψυχαγωγία

 

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης

Αθλητικές μεταδόσεις

* Η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά