Η ατζέντα της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2018

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ατζέντα Ηλεκτρονική ατζέντα | EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πολιτική 

 Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στις διαδικασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού (σε παρένθεση η ώρα Ελλάδας):

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

  • 8:30 (15:30) Συνάντηση Εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch
  • 10:30 (17:30) Συνάντηση Εργασίας με στελέχη της Morgan Stanley

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου

  • 17:50 (00:50) Συνάντηση με τον ΓΓΗΕ κ. Antonio Guterres
  • 19:30 (02:30) Παρουσία στο Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, όπου θα γίνει βράβευση του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη στάση της χώρας στην προσφυγική κρίση

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

  • 12:30 (19:30) Ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

⇒ Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς. Σήμερα θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

⇒ Συνεχίζεται η επεξεργασία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις»

Οικονομία

⇒ Στους λογαριασμούς 66.148 αγροτών και κτηνοτρόφων θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις συνολικού ύψους 38.542.866,79 ευρώ από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

⇒ Καταβάλλεται η 4η δόση του επιδόματος παιδιού 2018 σε 858.892 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Ιούλιος–Αύγουστος και ανέρχεται στα 204,96 εκατ. ευρώ.

Κοινωνία

⇒ Απολογείται το πρωί (10.00) στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη που υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος.

⇒ Δημόσια διαβούλευση με εκπροσώπους περισσότερων από 50 φορέων απ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU θα έχει στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με την ιδιότητά του ως εισηγητή της (Rapporteur) της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο «έδεσαν» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο της γραμμής με αποτέλεσμα να ανασταλεί, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, το πρόγραμμα απεγκλωβισμού των αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας.

⇒ Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών γιορτάζει φέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. Οι παρουσιάσεις των ινστιτούτων που συναποτελούν το ΕΙΕ και της ερευνητικής τους δραστηριότητας θα λάβουν χώρα από τις 9.30 ως τις 14.30 στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ. 

⇒ Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Εργαλεία Καθοδήγησης και Κοινωνικής Ένταξης των Μεταναστών/Προσφύγων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (10:00 – 14:00) στον χώρο του Europe Direct – City of Athens (Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, Πειραιώς 170, Αθήνα). 

Πολιτισμός​

Όλες οι συναυλίες και εκδηλώσεις στην ατζέντα της efsyncity.  

Ψυχαγωγία

 

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης

Αθλητικές μεταδόσεις

* Η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά