Η ατζέντα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ατζέντα Ηλεκτρονική ατζέντα | EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πολιτική 

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, στις 11 το πρωί θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς για να παραστεί στην τελετή ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων «του Φουστανελά», σε Προστάτη Άγιο της Προεδρικής Φρουράς, πρωτοστατούντος της δοξολογίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου. Στη 1 μετά το μεσημέρι θα δεχθεί τον πρόεδρο και τη νέα Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Στις 7 το απόγευμα θα μεταβεί στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής για να επιδώσει τα ετήσια Δημοσιογραφικά Βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση.

⇒ Ξεκινούν οι επαφές στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του Έλληνα διαπραγματευτή, Αδαμάντιου Βασιλάκη, και του ομολόγου του από την ΠΓΔΜ, Βάσκο Ναουμόφσκι, παρόντος του ειδικού διαμεσολαβητή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Τα Σκόπια επισκέπτεται ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Οικονομία

 Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον αρμόδιο υπουργό, Βαγγέλης Αποστόλου, θα έχουν στις 12.30 εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών. Αντικείμενο της συνάντησης η στήριξη της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας.

Ξεκινά σήμερα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που επιχορηγεί την πρώτη πρόσληψη μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών. Η διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ ανοίγει στις 11 το πρωί ώστε να δεχτεί τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων. 

 Συνεχίζονται οι χειμερινές εκπτώσεις που θα λήξουν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.

⇒ Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων που αφορά στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για 548 μόνιμες θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έως τις 18 Ιανουαρίου (ώρα 14:00) στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Κοινωνία 

 Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο αρχιπλοίαρχος, διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Andromeda Shipmanagement του μικρού φορτηγού πλοίου «Andromeda»,  Θεόδωρος Ρέλλος.

⇒ Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την ημερίδα ενημέρωσης για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλάσσιου τουρισμού, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Παράλληλα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Ρέθυμνο και Χανιά.

⇒ Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, στις 11.30πμ, στα  Εργαστήρια Εκμαγείων και Αντιγράφων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, με θέμα τους άξονες στρατηγικής ανάπτυξης του ΤΑΠ.

 Το πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών ξεκινά να εφαρμόζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δήμοι της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της προσαρμογής στο εθνικής εμβέλειας σύστημα, δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση πολιτών στο Δημοτολόγιο από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, και από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Ληξιαρχείο.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ οι πλοίαρχοι του Εμπορικού Ναυτικού. Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβεύσει πλοιάρχους που διέσωσαν ανθρώπινες ζωές, παιδιά πλοιάρχων που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ, ενώ θα χορηγήσει χρηματικό έπαθλο για μεταπτυχιακές σπουδές στον απόφοιτο ΑΕΙ που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

 

Πολιτισμός​

Όλες οι συναυλίες και εκδηλώσεις στην ατζέντα της efsyncity

Παράταση μέχρι 25 Ιανουαρίου παίρνει το έργο «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω», που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Κραουνάκης και ερμηνεύει ο Χάρης Φλέουρας στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκη (Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ.: 210-7223010). 

⇒ «Το Εκκρεμές», ο τίτλος της perforformanse, που παρουσιάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η Νάνα Κωστιδάκη, Δευτέρα – Τρίτη, ώρα 9μ.μ. στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» (Ψυρρή), με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. «Μια κραυγή που διαπερνά το σκοτάδι που θέλουνε να ζούμε. Το finale προτρέπει στην εξέγερση».

Ψυχαγωγία

PDF iconΕπιλογές τηλεόρασης Παρασκευής 12/1/2018

PDF iconΕπιλογές σινεμά της εβδομάδας 11-18/1/2018

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης

Αθλητικές μεταδόσεις

* Η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά