Φουλ των ΥΠΕΞ σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες, την ένατη μέρα πολέμου στο μέτωπο της Ουκρανίας και με το δυσάρεστο νέο της επίθεσης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.
Με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην πόλη, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συγκεντρωθούν στην έδρα της συμμαχίας για να συζητήσουν την κατάσταση επί του εδάφους, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν χθες πυραύλους κατά του Κιέβου, επιδεινώνοντας την εξελισσόμενη ανθρωπιστική τραγωδία. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της συμμαχίας, αλλά και εκείνοι από Φινλανδία και Σουηδία - μια ακόμη ένδειξη της εμβάθυνσης των δεσμών των δύο σκανδιναβικών χωρών με το ΝΑΤΟ υπό το φως της ρωσικής εισβολής.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αργότερα, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν με ομολόγους τους από την Ουκρανία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου είναι πιθανό να τεθεί το θέμα των κυρώσεων.
Τι πρέπει να περιμένουμε από τους Υπουργούς; Τι θα προτείνουν; Τι θα αποφασίσουν; Θα δούμε κι άλλες κυρώσεις;
Κάποιες απαντήσεις στο σημερινό podcast από τις Βρυξέλλες.