Με κεντρικό σύνθημα «Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα - είναι καθήκον» το κάλεσμα στην σημερινή (7 μ.μ.) συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης, με αφορμή την έλευση του συγκροτήματος Grup Yorum στην Ελλάδα, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιερά Οδός 75).
Θα παίξουν οι Δημήτρης Σπύρος Γραμμένος, Νατάσσα Μωυσόγλου, Αργύρης Νικολάου, Δημήτρης Μυστακίδης, ΑΛΚΜΑΝ, Υπεραστικοί, Ρωμιοσύνη και Λαϊκή δημοτική κομπανία.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς δράσεων στήριξης έντεκα Τούρκων και Κούρδων αντικαθεστωτικών, που συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση.
Η συνέλευση αλληλεγγύης τονίζει σχετικά ότι «μεταξύ των συντρόφων μας, από τα γραφεία μας, υπήρχαν σύντροφοι με κινητικά προβλήματα από το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης, στην οποία υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς απεργίας πείνας ενάντια στα λευκά κελιά».
«Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας για δημοκρατία και ελευθερία είναι αγώνας και του αδελφού ελληνικού λαού. Είναι αγώνας απελευθέρωσης και ελευθερίας των λαών που δικάζονται με τις κατηγορίες περί "τρομοκρατίας".Τρομοκράτες είναι εκείνοι που θέλουν να στραγγαλίσουν τους λαούς και τον απελευθερωτικό αγώνα τους, με τη δημαγωγία "τρομοκρατίας"» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας