• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.8°C / 25.8°C
  1 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.6°C / 24.6°C
  1 BF
  67%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.0°C / 23.3°C
  1 BF
  46%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  66%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.0°C / 22.5°C
  0 BF
  32%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  0 BF
  39%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  22°C 17.6°C / 26.4°C
  1 BF
  33%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.7°C / 26.9°C
  3 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.9°C / 22.9°C
  3 BF
  46%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.9°C / 25.4°C
  3 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.7°C / 23.5°C
  0 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 17.9°C / 21.9°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 18.5°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.5°C / 26.2°C
  1 BF
  35%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.8°C / 23.2°C
  3 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.0°C / 26.0°C
  2 BF
  45%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.3°C / 22.1°C
  0 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.7°C / 24.0°C
  1 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.8°C / 17.8°C
  1 BF
  29%
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ και ένα μικρό test drive από το δ/ντη του 3ου Γυμνασίου Πειραιά

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι θα σημαίνουν οι υπερεξουσίες των αξιολογητών-διευθυντών, δηλαδή τι θα σημαίνει η επιστροφή στα μαύρα χρόνια του επιθεωρητισμού (και μάλιστα στη χειρότερη σημερινή εκδοχή της καθημερινής τρομοκρατίας, την οποία δεν θα ασκεί μια φορά το χρόνο ο επιθεωρητής, αλλά καθημερινά ο διευθυντής του σχολείου), θίγει με ανακοίνωση της η εκπαιδευτική συλλογικότητα Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής που εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στις 29 Ιουνίου ο δ/ντης του 3ου ΓΣ Πειραιά απέστειλε προς όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Πειραιά και προς τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ μια 8σέλιδη(!) καταγγελία που αφορά των πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά και μέλος του ΠΑΜΕ, τον (για την περίοδο αυτή) εκπρόσωπο της παράταξης Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και εκπαιδευτικό του σχολείου, μέλος της ίδιας παράταξης.

Στην ανακοίνωσή της η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής σημειώνει ότι μπορεί ο δ/ντής του 3ου Γυμνασίου Πειραιά να θέλει να παίξει ένα παιχνιδάκι πολιτικής και ιδεολογικής διάσπασης του κλάδου, όμως το ΔΣ της ΕΛΜΕ δε θα του κάνει τη χάρη, καθώς ο πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ εφάρμοσαν αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ για παρέμβαση στο συγκεκριμένο σχολείο, με βάση προβλήματα στην ενημέρωση των συναδέλφων για τις θέσεις της ΕΛΜΕ και προβλήματα αυταρχικής συμπεριφοράς απέναντι σε συναδέλφους.  

Ο δ/ντής του 3ου Γυμνασίου Πειραιά στην 8σέλιδη επιστολή του αποκαλεί εκπαιδευτικό που υπηρετεί στο σχολείο κουκουλοφόρο, αναδευτήρα βοθρολυμάτων και χαφιέ και δηλώνει ότι δεν τον αναγνωρίζει ως μέλος του συλλόγου, επειδή αυτός απευθύνθηκε, σωστά, στην ΕΛΜΕ όταν ο δ/ντης κυκλοφόρησε κείμενο που υποστήριζε, ψευδώς, ότι δε μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να κάνει απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση, όταν η πλειοψηφία – με διάφορους «άριστους» χειρισμούς αλλά αυτό δεν είναι της ώρας - τάσσεται υπέρ.

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της ΕΛΜΕ ο συγκεκριμένος δ/ντης έβαλε διαγνωστικό τεστ στους μαθητές. Μόνο όσοι περνούσαν τη βάση θα είχαν δικαίωμα υποψηφιότητας για τις μαθητικές εκλογές! Ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχει τολμήσει να σκεφτεί ένα τέτοιο αριστοκρατικό εκλογικό σύστημα επιστροφής στη φεουδαρχία! Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να γίνει πρωτοσέλιδο δυσφήμησης του σχολείου, αν ο «κουκουλοφόρος» εκπαιδευτικός του σχολείου που καταγγέλλει ο διευθυντής δεν προσπαθούσε να προστατέψει το σχολείο.

Δεύτερον κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ο συγκεκριμένος δ/ντης δεν άνοιγε επί 20' την πόρτα. Κίνηση που δεν έχει συνδικαλιστικό προηγούμενο και επιβεβαιώνει και με την καταγγελία του όπου δηλώνει ότι θα δέχεται την ΕΛΜΕ μόνο με προηγούμενο mail, με προγραμματισμένο ραντεβού, με υπογραφές κοκ. Τέτοιο αντισυνδικαλιστικό μένος ούτε σχολάρχες σε ιδιωτικά σχολεία δεν επιδεικνύουν!!! Το χειρότερο όμως είναι ότι απειλούσε ευθέως με ορολογία «πεζοδρομίου» (αυτός ο δημοκράτης, ο μεταρρυθμιστής, ο οπαδός του αλληλοσεβασμού) τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τη σωματική τους ακεραιότητα. Και το χειρότερο δεν είναι όταν απειλούσε ότι θα ενεργήσει αντίστοιχα ο ίδιος, αλλά ότι θα μαζέψει τους γονείς απ' έξω, προφανώς για να λιντσάρουν τους «συνδικαλιστές»;

Ντρέπεται και η ντροπή σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής και επισημαίνει:

Η συγκεκριμένη θλιβερή ιστορία δείχνει ότι αν περάσει το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού θα βρεθούμε σε ένα σχολείο εντελώς διαφορετικό, σε ένα σχολείο:

 • Που η συνδικαλιστική παρέμβαση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων θα θεωρείται έγκλημα , παράπτωμα και... χαφιεδισμός!
 • Που ο δ/ντης θα αξιολογεί άριστα όποιους συμφωνούν μαζί του και θα τους χειραγωγεί ώστε να συμμετέχουν στην «αυλή του» και μη ικανοποιητικά όσους διαφωνούν μαζί του ή ακόμα χειρότερα όσους υπερασπίζονται εργασιακά δικαιώματα και μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
 • Που ο δ/ντης θα επεκτείνει την «αυλή του» στους γονείς – πελάτες ενός σχολείου που θα λειτουργεί με όρους μαγαζιού που θα θέλει να ικανοποιεί τους πελάτες του και ενίοτε θα τους στρέφει και ενάντια στους «κακούς συνδικαλιστές» που εμποδίζουν τις... μεταρρυθμίσεις...
 • Που θα βαφτίζεται καινοτομία (βλ. υποψήφιοι στις μαθητικές εκλογές μόνο οι καλοί μαθητές) κάθε μεσαιωνική αντιπαιδαγωγική πρακτική που αντί να θέλει να ανεβάσει το επίπεδο όλων των μαθητών ένα σκαλί πάνω θα επιμένει να ξεχωρίσει τους μαθητές σε αρίστους και μη, που θα βαθαίνει περαιτέρω τις μορφωτικές αντιθέσεις αντί να τις αμβλύνει.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μύθος και πραγματικότητα για την αξιολόγηση των σχολείων
Αύγουστο του 1999, το δελτίο Τύπου του υπ. Παιδείας σημείωνε: «Η διαφοροποίηση μεταξύ γειτονικών Λυκείων ερμηνεύεται μόνο με βάση την ποιοτική διαφορά του εκπαιδευτικού έργου. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει και...
Μύθος και πραγματικότητα για την αξιολόγηση των σχολείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με νέο Άρθρο το ΥΠΑΙΘ μετατρέπει τους διευθυντές σχολείων σε σχολάρχες!
Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ και με αυτή τη νέα παρέμβαση έρχεται να γυρίσει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω ή αλλιώς να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρηματικές μονάδες και τους διευθυντές σε...
Με νέο Άρθρο το ΥΠΑΙΘ μετατρέπει τους διευθυντές σχολείων σε σχολάρχες!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τι είναι τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» που ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο
Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολείων θα ενταχθεί, από τη νέα σχολική χρονιά, η δράση  «εργαστήρια δεξιοτήτων» είπε η υπουργός Παιδείας,  Νίκη Κεραμέως, σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση.
Τι είναι τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» που ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
κ. Κεραμέως ρωτήστε την Diane Ravitch για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης σας!
Τα αγγλοσαξωνικά μοντέλα αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης που αμφισβητούνται εντονότατα και καταρρέουν στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, εμφανίζονται στην Ελλάδα με αγιογραφικές διακηρύξεις.
κ. Κεραμέως ρωτήστε την Diane Ravitch για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης σας!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μήνες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ
Εκδικείται, άραγε, η κ. Κεραμέως τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που δικαίως αντιδρούν στο νόμο που ψήφισε για τον κλάδο τους, κρατώντας ομήρους μητέρες;
Μήνες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ενώ χάνονται 300.000 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα, πιέσεις για υπερεργασία και Big Brother
Ενώ βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου τα σχολεία έχουν πάνω από 15.000 κενά. Καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι δέχονται πιέσεις να μπαίνουν στα κενά τους να καλύπτουν την απουσία των αναγκαίων...
Ενώ χάνονται 300.000 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα, πιέσεις για υπερεργασία και Big Brother

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας