• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 26.5°C
  1 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.3°C / 25.7°C
  2 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.0°C / 25.9°C
  1 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 22.5°C
  1 BF
  77%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 23.5°C
  0 BF
  53%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.7°C / 24.0°C
  1 BF
  65%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.0°C / 20.4°C
  0 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  1 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.1°C / 25.5°C
  2 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 22.3°C
  1 BF
  64%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.4°C
  2 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 24.0°C
  2 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 25.1°C
  0 BF
  57%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.5°C / 25.6°C
  1 BF
  57%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.8°C
  3 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.0°C / 26.0°C
  0 BF
  51%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 23.3°C
  1 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.4°C / 23.3°C
  2 BF
  81%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.6°C / 20.6°C
  1 BF
  66%

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

«Σταματήστε το όργιο με τους μετακλητούς και το outsourcing εκατομμυρίων»

 • A-
 • A+

Με μια οργισμένη ανακοίνωση, για την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου να ακυρώσει τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ της πρόσληψης συμβασιούχων στην κεντρική υπηρεσία Ασύλου, ασκεί κριτική στον Νότη Μηταράκη ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ψυχογιός.

Ο Γιώργος Ψυχογιός θυμίζει ότι ο Νότης Μηταράκης από το καλοκαίρι του 2020 υποσχόταν διαγωνισμό για 370 θέσεις συμβασιούχων που θα κάλυπταν όλες τις ανάγκες της υπηρεσίας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε και κατατέθηκαν 17.000 αιτήσεις. Τελικά ο υπουργός Μετανάστευσης τον ακύρωσε, ώστε στις θέσεις αυτές να τοποθετηθούν μετακλητοί, ή να καλυφθούν μέσω ακριβών συμβολαίων από ιδιωτικές εταιρείες.

Και καλεί τον υπουργό να πάρει πίσω την απόφαση ακύρωσης «της πρόσληψης συμβασιούχων και σταματήστε το όργιο με τους μετακλητούς και το outsourcing εκατομμυρίων».

Η δήλωση του Γιώργου Ψυχογιού

για την ακύρωση της προκήρυξης ΜΑ1/2020 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου την ακύρωση της προκήρυξης ΜΑ1/2020 για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.

Έως τον Ιούνιο του 2020 υπηρετούσαν στην Κεντρική Υπηρεσία περίπου 70 υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί με την ΣΟΧ1/2018 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στα τότε ερωτήματά μας προς τον Υπουργό προκειμένου να παραμείνουν οι άνθρωποι αυτοί στις θέσεις τους, καθώς αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα επιτάχυνσης ορισμένων διαδικασιών και εργασιών, μας απαντούσε ότι δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση αλλά θα βγει άμεσα (το καλοκαίρι του 2020) νέα προκήρυξη για 370 συμβάσεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Βέβαια η πρόσκληση βγήκε τελικά στις 17 Νοεμβρίου και στις 8 Δεκεμβρίου το Υπουργείο μιλούσε για την επιτυχία της διαδικασίας, καθώς για 370 θέσεις κατατέθηκαν 17.000 περίπου αιτήσεις.

Ξαφνικά, οι 17.000 αιτούντες είδαν σε σχετική Ανακοίνωση ότι τελικά έγινε λάθος εκτίμηση και δεν χρειάζεται το Υπουργείο 370 συμβασιούχους άμεσα, αλλά θα χρειάζεται 509 μόνιμους μετά από 2 χρόνια (!!), που αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.

Ο κ. Μηταράκης που επικαλούνταν την υποστελέχωση του Υπουργείου ως αιτιολογία για τον διορισμό μετακλητών ακόμα και σε θέσεις Διευθυντών να υπογράφουν διαγωνισμούς εκατομμυρίων,  ακυρώνει την πρόσληψη προσωπικού απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου.

Μάλιστα, ενώ ένα χρόνο πριν με νομοθετική ρύθμιση στο Ν.4674/2020 προέβλεψε την πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού, σήμερα, με τις ανάγκες ενίσχυσης της Κεντρικής Υπηρεσίας να είναι επιτακτικές αλλά και την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας να απαιτεί άμεσα πρόσθετο προσωπικό, ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση τις ακυρώνουν.

Η κατεύθυνση σαφής. Μετακλητοί παντού στις κεντρικές υπηρεσίες, συνεργεία εργολάβων στις δομές, απόλυτη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης προσφυγικού και την ίδια στιγμή μια νέα συμφωνία πλαίσιο ύψους 456 εκατομμυρίων με δικαίωμα προαίρεσης 100% έρχεται να προστεθεί στα 6,2 εκατομμύρια για τεχνικές συμβουλές στην Τεχνικές Υπηρεσία των μετακλητών του Υπουργείου! Outsourcing στο outsourcing που θα έλεγαν και οι άνθρωποι της αγοράς...

Και από την άλλη, απαξίωση και εμπαιγμός των 17.000 που έσπευσαν να κάνουν αίτηση και του προσωπικού που προετοίμασε την προκήρυξη, αλλά και των ήδη συμβασιούχων και εργαζόμενων προγραμμάτων ΟΑΕΔ, προκαλώντας κενά και αποδιοργάνωση σε υπηρεσίες και δομές φιλοξενίας και προωθώντας προσλήψεις ημετέρων με παράκαμψη των διαδικασιών, αλλά και περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο που τα θεόρατα τείχη τους δεν μπορούν να κρύψουν

Το ίδιο το μοντέλο των τελευταίων μηνών να μένουν απλήρωτοι όσοι «τρέχουν» το ΕΣΤΙΑ και κατ' επέκταση εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, ΔΕΚΟ και λοιπές υποχρεώσεις, την ίδια στιγμή που ΜΚΟ φαντάσματα αναλαμβάνουν την υλοποίησή του.  Θα αξιοποιήσουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε πεδίο που διαθέτουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη για να μπει ανάχωμα σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου που προσβάλλουν πρόσφυγες, τοπικές κοινωνίες και εκθέτουν διαρκώς τη χώρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία για τις υπερδομές φυλακές στα νησιά»
Κοινή δήλωση του Γιώργου Ψυχογιού, του Γιάννη Μπουρνού και του Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με την τροπολογία Μηταράκη που μεθοδεύει την παράκαμψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των Κλειστών...
«Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία για τις υπερδομές φυλακές στα νησιά»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Να μην παγιωθεί ο απαράδεκτος θεσμός των τριμηνιτών εκπαιδευτικών»
53 βουλευτές καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας ότι επιχειρεί να μονιμοποιήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, καλύπτοντας λειτουργικά κενά με «φθηνό και επικοινωνιακό» τρόπο.
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Να μην παγιωθεί ο απαράδεκτος θεσμός των τριμηνιτών εκπαιδευτικών»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τα επεισόδια στη Χίο, κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό
Τα χθεσινά επεισόδια στο δημαρχείο της Χίου και τον προπηλακισμό του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, καταδικάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική,...
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τα επεισόδια στη Χίο, κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τα πρώτα ονόματα που «κλειδώνουν» την εκλογή τους στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Ένα 24ωρο από την ιστορική εκλογική διαδικασία το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα ονόματα που θα απαρτίζουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή.
Τα πρώτα ονόματα που «κλειδώνουν» την εκλογή τους στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Εκλογή Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή και ένα «μεγάλο ευχαριστώ»
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, στέλνει ένα «μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» μετά την πρωτιά του (στην Κρήτη) στις εκλογές για ανάδειξη...
Εκλογή Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή και ένα «μεγάλο ευχαριστώ»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας