• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 14.7°C
  2 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.5°C / 11.0°C
  1 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.6°C / 16.8°C
  5 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 6.4°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.6°C
  3 BF
  71%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  8°C 6.0°C / 10.4°C
  2 BF
  76%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.4°C / 5.1°C
  2 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 15.6°C
  2 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  17°C 16.1°C / 18.1°C
  3 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  4 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 17.4°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  5 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  4 BF
  74%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.5°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 11.1°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 14.8°C / 18.8°C
  1 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.1°C / 14.9°C
  4 BF
  61%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.1°C / 9.4°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.6°C / 11.1°C
  2 BF
  62%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  1 BF
  90%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η «μοναξιά» του υπουργού Δικαιοσύνης

 • A-
 • A+

Μετά τα αλλεπάλληλα «χαστούκια» στο νομοσχέδιο Τσιάρα και στις διατάξεις οι οποίες ανοίγουν το παράθυρο σε υποχρεωτικότητες που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας αλλά και με το αρχικό πόρισμα της δικής του Νομοπαρασκευαστικής ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, την ώρα που ξεκινούσε χθες η Ολομέλεια. Τα ίδια ακριβώς σημεία που συγκέντρωσαν τα βέλη μιας πρωτοφανούς ομοφωνίας από φορείς, οργανώσεις, κόμματα, παιδοψυχιάτρους και μεγάλο μέρος του νομικού κόσμου, επισημάνθηκαν και από την Επιστημονική Επιτροπή.

Συνοπτικά η Επιστημονική Επιτροπή παρατηρεί ότι: Tο συμφέρον του παιδιού είναι αόριστη νομική έννοια που εξειδικεύεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Χρήζει αποσαφήνισης και ο όρος «εξίσου» στην άσκηση γονικής μέριμνας. Το ίδιο και ο χρόνος επικοινωνίας του παιδιού με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, στο 1/3 του συνολικού χρόνου, διότι μπορεί να οδηγήσει στην εναλλασσόμενη κατοικία (που αντίκειται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού).

«Η έννοια της από κοινού και ισόχρονης άσκησης της γονικής μέριμνας, αν υποτεθεί ότι αυτή η εκδοχή ανταποκρίνεται στη βούληση του νομοθέτη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οδηγεί στην εισαγωγή της υποχρεωτικής ίσης χρονικής κατανομής της γονικής μέριμνας και της συνακόλουθης εναλλασσόμενης κατοικίας του ανήλικου τέκνου. Η Επιτροπή επισημαίνει τους κινδύνους για την ψυχική ισορροπία του παιδιού από οποιοδήποτε βίαιο “μοίρασμα” του παιδιού προς όφελος των ενηλίκων αποβαίνει σε βάρος της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας του παιδιού».

Παρά τις αντιδράσεις και για την αντικοινοβουλευτική διαδικασία της κατάργησης της μυστικής ψήφου που συνεχίζεται στο όνομα της πανδημίας, η Ν.Δ. και ο υπουργός Δικαιοσύνης –άγνωστο γιατί– δεν έχουν ή κάνουν πώς δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τις ολοκληρωμένες προτάσεις όλων και κυρίως των βουλευτριών της δικής τους παράταξης και οχυρώνονται στην εικονική ψηφοφορία, δηλαδή στη φανερή ψήφο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κρύβεται με παραπλανητικά στοιχεία πίσω από τους γνωστούς εύπορους συνομιλητές του που δεν εκφράζουν καν το σύνολο των πατεράδων οι οποίοι δεν έχουν κατανοήσει το πόσο περισσότερο θα στοιχίζει και στους ίδιους η οποιαδήποτε διαδικασία (διαμεσολάβηση, δικαστήρια, προσφυγές, ενστάσεις κ.λπ.) που ασφαλώς θα πολλαπλασιαστεί στις περιπτώσεις αντιδικίας.

Μπροστά στη χαρά τους που θα μειωθεί (λόγω σολομώντειου μοιράσματος του παιδιού) το ποσό της διατροφής όλα τα άλλα τα βλέπουν θετικά. Χαράς ευαγγέλια και για εκείνους που για ψύλλου πήδημα θα μπορούν να φορτώσουν τώρα στις μητέρες και την κακή άσκηση γονικής μέριμνας χωρίς να χρειάζεται καμία απόφαση όπως θα χρειάζεται, αντίθετα, για κακοποιητικούς γονείς!

Ο κ. Τσιάρας καθημερινά διατυπώνει αναληθείς ισχυρισμούς περί διαλόγου κι ενώ ένας προς έναν οι επιστημονικοί φορείς και οι οργανώσεις τον διαψεύδουν, δεν αντιλαμβάνεται ότι... βρέχει! Αργά χθες το απόγευμα προανήγγειλε νέες τροποποιήσεις, όμως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ και κυρίως οι γυναίκες και οι μητέρες κρατούν μικρό καλάθι.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΒΟΥΛΗ
Δεν είδε και δεν άκουσε προτάσεις!
Μόνο τα... φίλια πυρά από τη Μαριέττα Γιαννάκου για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας κατάλαβε ο Κ. Τσιάρας ● Δεν απάντησε όμως στις αιχμές της για λόμπι με πολύ χρήμα πίσω από την εμμονή στις απαράδεκτες...
Δεν είδε και δεν άκουσε προτάσεις!
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Η αργοπορημένη διαβεβαίωση του υπουργού Κ. Τσιάρα
Με μεγάλη καθυστέρηση ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε κατηγορηματικά τη διαρροή-λαγό περί αλλαγής του άρθρου 336 του νέου Π.Κ. που ορθά-κοφτά λέει ότι χωρίς συναίνεση του παθόντος η οποιαδήποτε γενετήσια πράξη...
Η αργοπορημένη διαβεβαίωση του υπουργού Κ. Τσιάρα
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Παραβιάζει συνθήκες
Ανοιχτή επιστολή κατά του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια απευθύνουν 8 ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα και 104 γυναικείες οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες από 30 χώρες.
Παραβιάζει συνθήκες
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Οι δυο αιώνες
Τους κάνω χάζι καθώς πηγαίνουνε τον πρωινό τους περίπατο. Εχουν ενενήντα έξι χρόνια διαφορά· ο ένας γεννήθηκε το 1922, ο άλλος το 2018.
Οι δυο αιώνες
ΒΟΥΛΗ
Φίλια πυρά κατά Τσιάρα στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια
Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσαν για τον υπ. Δικαιοσύνης οι παρεμβάσεις των βουλευτριών της Ν.Δ. Μαριέττας Γιαννάκου και Ολγας Κεφαλογιάννη, οι οποίες, με ψύχραιμες τοποθετήσεις, εξέφρασαν εντονότατες αντιρρήσεις...
Φίλια πυρά κατά Τσιάρα στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Μεσαίωνα και στο οικογενειακό δίκαιο οραματίζεται η κυβέρνηση
Με σοβαρές τάσεις οπισθοδρόμησης, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Οικογενειακό Δίκαιο αλλά κυρίως το υπάρχον ελληνικό νομικό πλαίσιο, αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου για τη συνεπιμέλεια από το υπουργείο...
Μεσαίωνα και στο οικογενειακό δίκαιο οραματίζεται η κυβέρνηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας