• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.2°C / 32.2°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.6°C / 30.8°C
  2 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.1°C / 33.7°C
  2 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  1 BF
  30%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  4 BF
  32%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.5°C / 30.7°C
  3 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 25.6°C / 27.0°C
  4 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 29.6°C / 32.4°C
  3 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.2°C / 29.3°C
  5 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  4 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 27.8°C
  5 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 27.7°C
  3 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  48%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 29.5°C
  4 BF
  42%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.4°C / 32.2°C
  3 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.4°C / 32.0°C
  3 BF
  28%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 28.8°C
  0 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.7°C / 31.5°C
  4 BF
  56%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.2°C / 29.2°C
  2 BF
  22%
Καταγγέλλουν δυσλειτουργία του Συστήματος Συνταγογράφησης στο Ίλιον Αττικής
EUROKINISSI

Καταγγέλλουν δυσλειτουργία του Συστήματος Συνταγογράφησης στο Ίλιον Αττικής

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Αριστερή Κίνησης Ιλίου καταγγέλλει ότι από τις αρχές του φετινού Απριλίου παρατηρείται παρατεταμένη δυσλειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης στο Κ.Υ Ιλίου επί των οδών Αχαΐας και Καλαβρύτων στο Ίλιον Αττικής.  

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί αδυνατούν να γράψουν φάρμακα και κάποιοι από τους ασθενείς αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, όντας ασφαλισμένοι. 

«Αναρωτιόμαστε, στο βωμό της κατάρρευσης του ΕΣΥ και της ΠΦΥ για την οποία ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις -βεβαίως και η σημερινή- πόσοι πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της χρεοκοπίας τους;», υπογραμμίζεται επίσης στην καταγγελία.  

Η καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Ιλίου

«Παρατεταμένη δυσλειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης»

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας [ΠΦΥ] όπως είναι σε όλους γνωστό έχει ήδη καταρρεύσει από τον Μάρτιο του 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Τότε εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση χιλιάδες γιατροί -πέραν των τριών χιλιάδων- οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ ώστε να επανδρωθούν οι μονάδες Υγείας που ''βαφτίστηκαν'' Κέντρα Υγείας [Κ.Υ] προκειμένου να θολώσουν τα νερά και να εξαπατήσουν τον κόσμο ότι δημιουργήθηκαν δήθεν νέες δομές υγείας.

Ίδια ακριβώς πολιτική ακολούθησαν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις αλλά και ο τοπικός δήμαρχος κ. Ζενέτος που αδιαφορεί κυνικά. Σήμερα στο Κ.Υ Ιλίου επί των οδών Αχαΐας και Καλαβρύτων στο Ίλιον υπηρετούν περίπου 15 γιατροί εκ των οποίων οι τέσσερεις από αυτούς υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα και δύο υπό συνταξιοδότηση, η υπηρεσία των οποίων -6 εν συνόλω- λήγει το αμέσως επόμενο διάστημα ολίγων μηνών.
Σημειωτέον ότι το 2014 υπηρετούσαν στο ίδιο Κ.Υ περίπου 45 γιατροί!

Σήμερα το Κ.Υ Ιλίου λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο με τρεις αίθουσες από το πρωΐ έως τις 8 το βράδυ και το αμέσως επόμενο διάστημα πληροφορηθήκαμε ότι θα λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης της ΠΦΥ είναι το γεγονός ότι καθημερινά ακυρώνονται ραντεβού εκατοντάδων ασθενών που έχουν καθοριστεί από διμήνου περίπου.

Ραντεβού που αφορούν ασθενείς άλλων νοσημάτων που μπορούν εν μέρει να εξεταστούν από τους ελάχιστους γιατρούς που δεν είναι σε εφημερία καθημερινά αλλά δεν υπάρχουν αντίστοιχες ειδικότητες να ανταποκριθούν.

Εκτός του σοβαρού αυτού προβλήματος που αναφέρθηκε, έρχεται ''κερασάκι στην τούρτα'' και το απαράδεκτο γεγονός της δυσλειτουργίας του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης [ΗΣΣ] από αρχές του τρέχοντος μηνός Απριλίου 2021. Αποτέλεσμα; Αδυνατούν οι γιατροί να γράψουν φάρμακα και κάποιοι από τους ασθενείς αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, όντας ασφαλισμένοι!

Το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου ήλθε τεχνικός υπάλληλος της 2ης ΥΠΕ προκειμένου να ελέγξει το πρόβλημα στο οποίο όμως δεν δόθηκε λύση.
Ήδη καθυστερημένα, στις 13- 4 -2021, αναρτήθηκε στο ΗΣΣ ενημέρωση του υπάρχοντος τεχνικού προβλήματος.
Στις 21-4-2021 απεστάλη και έγγραφη ενημέρωση του προβλήματος στην αρμόδια ΗΔΙΚΑ.

Το έγγραφο της ενημέρωσης έχει ως εξής :''Κύριοι, σας γνωρίζουμε, εάν αγνοείτε, ότι επί 4 συνεχείς εβδομάδες, με επιβάρυνση τις δύο τελευταίες εβδομάδες, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης δεν λειτουργεί. Ήδη έχετε αναρτήσει ενημέρωση στο διαδίκτυο στις 13 -4- 2021, ότι υπάρχει πρόβλημα στο κεντρικό server... Εξ αιτίας αυτού του συνεχιζόμενου προβλήματος, οι ασθενείς έχουν εξοργιστεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αρχίσει να επιτίθενται στους γιατρούς που δεν φέρουν καμμία ευθύνη.
Παρακαλούμε άμεσα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να διορθώσετε το τεχνικό πρόβλημα, που όπως μας έχετε ενημερώσει υπάρχει.''

Η απάντησή τους έχει ως εξής : ''Το μήνυμα σας έχει προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα προς επεξεργασία. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ''.

Στις 22-4-2021 επικοινώνησαν από το Κ.Υ Ιλίου και τηλεφωνικά με την ΗΔΙΚΑ προς ενημέρωση του προβλήματος στο οποίο απάντησαν ότι τους ήταν γνωστό.
Έτερον ουδέν.

Γνωρίζουν προφανώς ότι υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς -βεβαίως σε όλη τη χώρα- με νοσήματα εκτός covid-19.

Αναρωτιόμαστε, στο βωμό της κατάρρευσης του ΕΣΥ και της ΠΦΥ για την οποία ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις -βεβαίως και η σημερινή- πόσοι πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της χρεοκοπίας τους; 

Υ.Γ.
Η πλειοψηφία των εγγεγραμμένων συνταγών στο υπ’ όψιν διάστημα Απριλίου 2021 έχει εγγραφεί ηλεκτρονικά εκτός του χώρου εργασίας των γιατρών, συγκεκριμένα στο σπίτι τους.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ευαίσθητοι κρίκοι μιας χρυσής αλυσίδας
Οι στενές σχέσεις της φαρμακοβιομηχανίας με τα ΜΜΕ και τα ιατρικά sites και ο ρόλος μερίδας της ιατρικής κοινότητας που έχουν ως στόχο τον ασθενή-πελάτη. Πώς διαμορφώνεται και επηρεάζεται η γνώμη του κοινού...
Οι ευαίσθητοι κρίκοι μιας χρυσής αλυσίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Νοσηλεία» στο σπίτι αθόρυβα επί 15 χρόνια
​Προσφέρουν δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι και υπηρεσίες υγείας σε συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Και μάλιστα την προσφέρουν αθόρυβα εδώ και 15 χρόνια, έχοντας φροντίσει την υγεία...
«Νοσηλεία» στο σπίτι αθόρυβα επί 15 χρόνια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16μηνη αναμονή για τον κλίβανο
Δεκαέξι ολόκληρους μήνες καθυστερεί η έγκριση προμήθειας κλιβάνου αποστείρωσης εργαλείων και υλικών χειρουργείου στο Νοσοκομείο Σάμου, πράγμα που ενέχει τον κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία της χειρουργικής...
16μηνη αναμονή για τον κλίβανο
ΥΓΕΙΑ
«Το φάρμακο χρειαζόμαστε τώρα! Θα γλιτώναμε ζωές»
Τα φάρμακα-αντισώματα που έχουν εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά Covid-19.
«Το φάρμακο χρειαζόμαστε τώρα! Θα γλιτώναμε ζωές»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης
Με πρόσχημα την πανδημία ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, έδωσε τριήμερη προθεσμία στη δομή του κοινωνικού ιατρίου να αδειάσει το λυόμενο στο οποίο στεγάζεται από το 2013.
Εξωση εν θερμώ στο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοκ από τη δράση δήθεν γιατρού
Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η σύλληψη 47χρονου απατεώνα που εμφανιζόταν ως γιατρός ειδικευμένος στην αντιμετώπιση του καρκίνου και ζητούσε από τους ασθενείς να εγκαταλείψουν τη θεραπεία τους.
Σοκ από τη δράση δήθεν γιατρού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας